<< | Serien | Tabell | Sluttspill | Cont. Cup | Treningskamper | Satistikk | Overganger

Dag Dato Kamp Res.
Lør. 21.08.1999 Grums (Swe) – Storhamar Dragons 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Søn. 22.08.1999 Sunne (Swe) – Storhamar Dragons 3-5 (1-1, 1-2, 1-2)
Tirs. 24.08.1999 Storhamar Dragons – Frisk Asker 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Fre. 27.08.1999 Storhamar Dragons – Manglerud Star 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
Tors. 02.09.1999 Lillehammer – Storhamar Dragons 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)
Søn. 05.09.1999 Storhamar Dragons – Sunne (Sve) 4-3 (0-1, 1-2, 3-0)
Tirs. 07.09.1999 Frisk Asker – Storhamar Dragons (avbrutt 34. min) 3-7 (3-4, 0-3, 0-0)
Lør. 11.09.1999 Mora (Sve) – Storhamar Dragons 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)
Søn. 12.09.1999 Storhamar Dragons – Trondheim 6-0 (2-0, 0-0, 4-0)
Tirs. 14.09.1999 Storhamar Dragons – Sparta Sarp. 5-3 (0-2, 3-0, 2-1)

2-1 Tom Erik Olsen (Geir Svendsberget)

Storhamar innledet sesongen på treningsleir i Sverige. Det tok litt tid å komme i gang, og hjemmelaget Grums benyttet muligheten til å skaffe seg en tomålsledelse. Begge scoringene kom etter grove misser i dragenes forsvar. Tom Erik Olsen tente håp med en tidlig redusering i tredje periode, men nå var hjemmelagets keeper på hugget og hindret utlikning. Joakim Andersson måtte ta en tidlig dusj etter en fight med hjemmelagetes Erik Lewerström. -Det var så kaldt i hallen at jeg bare måtte komme meg i garderoben, fleipet den store svensken.

Treningskamp 22.08.99
Sunne – Storhamar 3-5 (1-2, 1-1, 1-2)
Sunnevi, ca 250 tilsk.

1. Periode:
0-1 Pål Johnsen (Petter Salsten), 1-1

2. Periode:
2-1, 2-2 Tom Erik Olsen (Morten Fjeld, Ole Eskild Dahlstrøm), 2-3 Johnny Bruun (Jonas Norgren) SH

3. Periode:
3-3, 3-4 Salsten (Johnsen) PP, 3-5 Geir Svendsberget (uass)

Sverigeoppholdet ble avsluttet med seier over Sunne. Målscoringen som hadde uteblitt i kampen mot Grums løsnet på her og Storhamar lyktes etterhvert i å riste av seg hjemmelaget. Johnny Bruun scoret sitt første mål for klubben da han ble frispilt av Jonas Norgren, mens hjemmelaget hadde et dårlig bytte i midtperioden. En rakett fra Petter Salsten og og et typisk innsatsmål fra Geir Svendsberget tippet kampen dragenes vei i tredje periode.

Treningskamp 24.08.99
Storhamar Dragons – Frisk Asker Tigers 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Hamar OL-Amfi, 346 tilsk.

1. Periode:
1-0 Tom Erik Olsen (Morten Fjeld), 1-1 Dag Høyem (Patrik Ross)

2. Periode:
1-2 Henrik Aaby (Svenn Erik Bjørnstad)

3. Periode:
Ingen mål

Hjemmedebuten ble en heller stusselig affære. Treningsstinne Storhamar hadde bensin til en periode, men maktet bare å score ett mål. Frisk var noe mer opplagte og skaffet seg et vinnermål i midtperioden, før den tredje ble et langt gjesp hvor ingen av lagene maktet å få til noe som helst.

Treningskamp 27.08.99
Storhamar – Manglerud Star 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
Hamar OL-Amfi, 250 tilsk.

1. Periode:
1-0 (12.40) Joakim Andersson (Alexander Smirnov)

2. Periode:
2-0 (20.43) Andersson, 3-0 (25.27) Pål Johnsen (Fredrik Möller, Smirnov)

3. Periode:
Ingen mål

Skudd: 34-20 (16-3, 10-10, 8-5)
Dommer: Thomas Wiggen, Storhamar
Utv: SD 7 x 2, 1 x 5 + liten disp, MS 7 x 2, 1 x 10, 1 x 5 + liten disp

To knallere fra Joakim Andersson la grunnlaget for en trygg seier mot et tamt MS. Gjestene spilte sin tredje kamp på tre dager og bar preg av det. Storhamar lå hele veien et hakk foran motstanderen og vant trygt. Seieren burde vært større, men Storhamar var også ganske trøtte etterhvert. Fredrik Möller viste takter, det samme gjorde Jonas Norgren som holdt unna for det lille MS hadde å komme med.

Treningskamp 02.09.99
Lillehammer – Storhamar 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)
Kristinshall, 327 tilsk.

1. Periode:
Ingen mål

2. Periode:
0-1 (27.28) Mads Hansen (Snorre Hallem, Johnny Bruun), 0-2 (31.22) Bruun (Anders Kolbuholen)

3. Periode:
0-3 (48.14) Hallem (Bruun), 0-4 (52.15) Morten Fjeld (Carl Oscar Bøe Andersen)

Dommer: P.I. Sørensen, HL
Utv: LIK 10 x 2, SIL 7 x 2

Det ble ungguttas kveld i Kristinshall. Nykommerne Johnny Bruun og Mads Hansen var sammen med Snorre Hallem toneangivende i en overraskende enkel seier over Lillehammer. Etter en slapp førsteperiode var det tredjerekka med disse gutta i spissen som tok ansvar og kjempet hjemmelaget ut av stilen. Seieren kunne og burde vært større, men de andre rekkene hadde ikke samme flyten denne dagen og maktet ikke å omsette sine sjanser.

Treningskamp 05.09.99
Storhamar – Sunne 4-3 (0-1, 1-2, 3-0)
Hamar OL-Amfi, ca. 200 tilsk.

1. Periode:
0-1 (17.12) Henrik Nordlund (Johan Pennerborn)

2. Periode:
0-2 (31.07) Jon Bergman, 0-3 (34.23) Pennerborn, 1-3 (38.43) Geir Svendsberget (Ole Eskild Dahlstrøm)

3. Periode:
2-3 (45.07) Fredrik Möller (Dahlstrøm, Petter Salsten), 3-3 (58.39) Tom Erik Olsen (Dahlstrøm), 4-3 (59.32) Salsten (Olsen)

Skudd: 26-18 (4-5, 10-2, 12-11)
Dommer: Tor Olav Johnsen, MS
Utv: SIL 4 x 2 1 x 10, SIK 5 x 2

Storhamar trengte nesten halve kampen på å våkne, og da Sunne scoret på sine to eneste sjanser i midtperioden begynte det å se stygt ut. Etter å ha stanget i veggen ei stund fikk Geir Svendsberget hull på byllen rett før den andre pausa. Fredrik Möller skaffet ny redusering i starten av tredje periode, før en dramatisk sluttspurt ga seier. To mål på de siste 1.20 viste at Storhamar hadde både stamina og moral. -Når alle rekkene klarer å være gode i samme kamp blir vi fryktelig gode, oppsummerte Ole Eskild Dahlstrøm.

Treningskamp 07.09.99
Frisk Asker Tigers – Storhamar 3-7 (3-4, 0-3, x-x)
Askerhallen, 50 tilsk.

1. Periode:
1-0 (5.02) Dag Høyem (Örjan Nilsson), 2-0 (7.03) Christian Dahl Andersen (Stian Berntsen), 2-1 (7.26) Pål Johnsen (Snorre Hallem), 2-2 (14.12) Petter Salsten (Ole Eskild Dahlstrøm), 3-2 (14.52) Kyle McDonough (Dahl Andersen, Lars Erik Lund), 3-3 (18.21) Johnny Bruun (COBA, Johnsen) PP, 3-4 (18.47) Bruun (Johnsen, Hallem)

2. Periode:
3-5 (22.22) Joakim Andersson, 3-6 (23.10) Hallem (Alexander Smirnov), 3-7 (25.43) Bruun (Smirnov, Johnsen)

Dommer: Egil A. Borge, Sparta
Utv: Frisk 12 x 2, SD 8 x 2

Treningskampen mot Frisk ble avblåst etter bare 34 minutter på grunn av et hull i isen man ikke klarte å få reparert. Det var nok trolig hjemmelaget godt fornøyd med, for fram til da hadde de blitt skikkelig rundspilt av gjestene fra Hamar. Etter en god start for de grønnkledde ble kampen stoppet første gang etter ca 13 minutter. Det var nok det Storhamar trengte for i de neste 20 minuttene herjet de fullstendig med hjemmelaget og scoret seks ganger i en periode som besto av de siste seks minuttene av første og de første 14 av andre periode. Da syntes kampens dommer at nok fikk være nok og avbrøt hele forestillingen med henvisning til det farlige underlaget.

Treningskamp 11.09.99
Mora – Storhamar Dragons 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)

1-1, 2-1

Storhamar leverte en god, defensiv kamp mot Mora, men holdt dessverre ikke helt inn. Da gjestene utliknet noen få minutter før slutt var heller ikke vinnermålet langt unna. Fram til da hadde Jonas Norgren framstått som et skikkelig spøkelse for de rødkledde.

Treningskamp 12.09.99
Storhamar Dragons – Trondheim 6-0 (2-0, 0-0, 4-0)
Hamar OL-Amfi, ca 300 tilsk.

1. Periode:
1-0 (2.22) Pål Johnsen, 2-0 (16.05) Fredrik Möller (Johnsen) PP2

2. Periode:
Ingen mål

3. Periode:
3-0 (40.54) Ole Eskild Dahlstrøm, 4-0 (49.49) Carl Oscar Bøe Andersen, 5-0 (53.03) Snorre Hallem (Magnus Østeraas) PP, 6-0 (58.03) Joakim Andersson (Alexander Smirnov) PP2

Skudd: 40-7 (14-0, 9-4, 17-3)
Dommer: Jan Martin Dørum, SIL
Utv: SD 6 x 2, 1 x 5 + liten disp, TIK 18 x 2, 1 x 10

Et illsint TIK og en utvisningsorgie gjorde denne kampen til en lettere parodisk affære. Gjestene var ikke på linje med den nye og strengere linja dommerne hadde blitt pålagt og tilbragte det meste av kampen i utvisningsbåsen. Trener Greger Lindquist var lynene forbannet og truet med å ta laget sitt av bana allerede etter 14 minutter av første periode. Kun dårlig effektivitet fra Storhamar og en god TIK-keeper i Atle Johansen hindret en enda klarere seier. Bare sju skudd i mot sier sitt om den defensive kontrollen Storhamar hadde.

Treningskamp 14.09.99
Storhamar Dragons – Sparta Bears 5-3 (0-2, 3-0, 2-1)
Hamar OL-Amfi, 225 tilsk.

1. Periode:
0-1 (6.45) Tor Nilsen (Per Chr. Knold), 0-2 (15.01) T. Nilsen (Knold)

2. Periode:
1-2 (20.49) Carl Oscar Bøe Andersen (Hallem), 2-2 (21.17) Ole Eskild Dahlstrøm, 3-2 (21.51) Fredrik Möller (Pål Johnsen, Magnus Østeraas)

3. Periode:
3-3 (45.04) Witnes (T. Nilsen), 4-3 (58.02) Geir Svendsberget (Petter Salsten, Johnsen), 5-3 (58.30) Möller

Skudd: 35-16 (10-6, 15-3, 10-7)
Dommer: Tommy Søstumoen, Storhamar
Utv: SD 8 x 2, Spa 12 x 2

Storhamar startet sløvt i generalprøven mot Sparta og ble liggende to mål under etter 1. periode. Det var imidlertid et dragemannskap med nytenning som kom på isen i andre periode og på nøyaktig ett minutt var 0-2 snudd til 3-2. Det ble imidlertid snart søvndyssende igjen og gjestene fikk anledning til å utlikne før en ny “minuttvals” mot slutten sikret seieren. Det var tydelig at man begynte å bli lei treningskampene og ville i gang med alvoret nå.