Drakter

“Vi er gule, vi er blå i drakta vår” heter det i sangen med henblikk på det sterkeste symbolet på klubbens identitet. Gule trøyer og blå bukser har vært Storhamar-hockeyens nokså unike hovedfarger i over 30 år. Originalt er det dog ikke, opprinnelig var det svart og gult som var hockeyens farger på Hamar. I de økonomisk skrantne åra tidlig i karrieren måtte man ta til takke med det man fikk tak i billig og det var et sett svarte og gule gensere. Fargekombinasjonen vedvarte, men ved det andre opprykket til 1. divisjon i 1982 presset hovedlaget på for at også ishockeyen skulle følge klubbens tradisjon for gult og blått.

Det har vært noen endringer i detaljer underveis. Et par sesonger på 80-tallet var buksene gule, hjelmene har gått fra gule til blå og fargenyanser og kantingsfarge har forandret seg gjennom åra. Spesielt de siste 20 åra har det det skjedd mye. Moter og distinkte design har innhentet hockeyen og draktauksjoner har gjort endringer lønnsomme. På denne sida finner du alle draktene Storhamar har spilt i siden starten!

Velg ei drakt her eller bare scroll deg gjennom hele drakthistorien
2010-tallet | 2000-tallet | 1990-tallet | 1989-tallet | 1970-tallet | 1950 og 60-tallet | Treningskamper | Kuriositeter

2016-17

 

 

 

 

 

Ny profil for klubben og ny stil på draktene. Striper var på dagsorden og skulderpanel i “motsatt” farge tilbake. Inspirasjonen var hentet fra CHL-draktene sesongen før. En interessant tvist er forøvrig at Södertälje i Allsvenskan spilte i eksakt maken til hjemmedrakta. Draktene fikk være med på en tung sesongstart, og en oppløftende avslutning hvor det til slutt ble bronsemedaljer. I sluttspillet hadde den ikke hellet med seg for der var det slutt i kvartfinalen.

Stjerner i drakta:
Joonas Rönnberg, Erik de la Rose, Mikael Zettergren, Alexander Reichenberg

Store øyeblikk (Gul):
Verdensrekordkampen hjemme mot Sparta, Seier i siste kamp på Jordal

Store øyeblikk (Blå):
Christian Larrivées 5-poengscomeback, 4-1 hjemme mot Oilers


2015-16

 

 

 

 

 

CCM kom inn som ny utstyrsleverandør foran sesongen 15-16. Den første leveransen derfra var disse draktene, inspirert av Minnesota Wild sine. Gulfargen var noe rødere denne gang, mens blåfargen var ganske mørk. En noe blank tråd på sømmen på nummerne fikk disse til å bli nesten tredimensjonale. De fikk gjennomleve en litt skuffende Get-liga-sesong og et tøft, men oppløftende sluttspill.

Stjerner i drakta:
Jacob Berglund, Oskar Östlund, Hampus Gustafsson, Lars Løkken Østli

Store øyeblikk (Gul):
9-2 hjemme mot Sparta, 6-2 hjemme mot Lørenskog, to seire i Stavanger i semi

Store øyeblikk (Blå):
5-2 hjemme mot Frisk, 8-0 på Kongsvinger, 4-2 i Manglerudhallen


2015 Champions Hockey League

 

 

 

 

 

I Champions Hockey League-eventyret høsten 2015 fikk laget utdelt spesielle drakter av arrangøren. Draktene ble godt likt på grunn av suksessen og det digre klubbmerket på fronten. Designet var ett av tre klubben selv fikk velge mellom og fungerte veldig bra i seg selv. Den massive røde sponsorstripa på overarmen og den spesielle toppscorerdrakta var dog uvant for oss her. Poengkongen i hvert lag fikk nemlig byttet ut ryggpartiet på drakta si med et rød og svart-mønstret motiv med TOP SCORER i store bokstaver. Draktpolicyen i CHL tilsa at blått var hjemmefarge og gult borte

Stjerner i drakta:
Christian Bull, Oskar Östlund, Alexander Reichenberg, Jacob Berglund

Store øyeblikk (Blå):
5-1 hjemme mot Genéve-Servette, 3-2 hjemme mot Red Bull Salzburg

Store øyeblikk (Gul):
2-1 i Praha, 3-0 i Genéve, 3-1 i Salzburg


2015 Sluttspill

2015_po_2015_po_b

 

 

 

 

 

Foran sluttspillet i 2015 og bruddet med dragen ble det lansert et eget draktsett. Det var basert på 67-77-draktene og hadde ruinlogoen på brystet. Draktene ble veldig populære og og ansett som “heldige” ettersom laget gikk fra seier til seier i sluttspillet med dem. Et par av spillerne benyttet også anledningen til å bytte nummer da det nye settet kom. Det var bare de gule som ble benyttet i kamp, mens de blå fikk sin eneste framvisning på bandet Spinnvill som underholdt før kamp. Høsten 2016 ble draktene kåret til tidenes beste drakt i en avstemning på sil.no!

Stjerner i drakta:
Christian Larrivée, Jacob Berglund, Pål Johnsen, Andrew Engelage

Store øyeblikk:
Tre sterke opphentinger mot Sparta i semifinalen, tre seire i finalen mot Oilers

2014-15

2014_152014_15_b

 

 

 

 

 

For tredje året på rad var draktene ganske like, bortsett fra en og annen ansiktsløftning. Denne gangen kom endringene i form av annerledes striper på ermene, knyting i halsen og ny skrifftype på numrene. Dragelogoen var også kraftig forminsket og skulle etterhvert forsvinne helt da draktene ble pensjonert sammen med Dragons-navnet før sluttspillet.

Stjerner i drakta:
Christian Larrivée, Jacob Berglund, Linus Johansson, Eirik Skadsdammen

Store øyeblikk (gul):
2 x 4-2 på Jordal Amfi, 6-2 på Lillehammer

Store øyeblikk (blå):
2-1 borte mot Oilers, 4-2 hjemme mot VIF foran 7109 tilsk.


2013-14
2013_142013_14_b

 

 

 

 

 

Drakta var i bunn og grunn den samme som sesongen før, men siden Bauer igjen kunne levere mellomblå hjelmer gikk man tilbake til den originale blåfargen heller enn marineblått.

Stjerner i drakta:
Mads Hansen, Tommy Johansen, Christian Larrivée, Pål Johnsen

Store øyeblikk (gul):
Kvartfinaleseire mot Sparta, opphenting til 3-3 i semi mot VIF

Store øyeblikk (blå):
4-1 i Kristinshall


2012-13
2012_13 2012_13_b

 

 

 

 

 

Storhamar gikk videre med Bauer og utviklet et enklere design basert på Los Angeles Kings sine drakter. Drakta fikk ingen legendestatus etter å ha vært med gjennom den svake 12-13-sesongen som endte med sjuendeplass i serien og kvartfinale-exit.

Stjerner i drakta:
Pål Johnsen, Joakim Jensen, Christian Larrivée og Nathan Martz

Store øyeblikk (gul):
4-3 hjemme mot Oilers, to borteseire mot Sparta i kvartfinalen

Store øyeblikk (blå):
3-1 over Oilers i DNB Arena


2010-12

2010_11_2010_11_b

 

 

 

 

 

Med Bauer som ny utstyrsleverandør var det duket for en ny æra. Klubben fikk velge mellom en rekke maler, de fleste basert på NHL-lagenes drakter. Storhamar valgte å basere seg på Atlantas bortedrakter og endte med dette settet. Dette var drakter av skikkelig kvalitet med tykt stoff og påsydde nummer. Et modig trekk var å rendyrke den mørkere blåfargen som tidligere hadde vært med som en del av de forrige draktene som matchet hjelmer og bukser godt. Draktene kom samtidig med en ny vår for klubben i 2010 da laget ble kraftig forsterket, blant annet med Christian Larrivée som returnerte. Den fikk to sesonger, men dessverre ikke mer å vise til enn en fjerdeplass i serien og to tapte kvartfinaler i sluttspillet.

Stjerner i drakta:
Christian Larrivée, Trevor Koenig, Pål Johnsen, Joakim Jensen

Store øyeblikk:
7-6 etter straffer mot Vålerenga foran 5500 tilskuere, 9-1 over Lillehammer i første kvartfinale 11.


2007-10

2007_082007_08_b (2)

 

 

 

 

 

Tiden for flammer på drakta var ute og klubben gikk nye veier. Disse egendesignede draktene fikk et tungt og solid utseende med spennende linjer og avrundede felter. At hjelmene og buksene leverandøren hadde å tilby hadde blitt mørkere ble gjenspeilet i at mørkeblått gjorde sitt inntog som tilleggsfarge. Rødt var borte fra paletten. Draktsettet fikk en pangstart med NM-gull i debutsesongen, men fikk også være med på litt tyngre tider i løpet av sine tre sesonger da svak økonomi tvingte Storhamar ned fra toppen.

Stjerner i drakta:
Nathan Martz, Mattias Livf, Ruben Smith, Eerikki Koivu

Store øyeblikk:
NM-gull 2008, 6-2 over Vålerenga, 7-2 over Oilers


2006-07

2006_7 2006_7_b

 

 

 

 

 

I jubileumssesongen brøt klubben av fra åtte år med flammedrakter og gikk tilbake til røttene. Et eget draktsett kun brukt denne sesongen tok elementene fra de første draktene i form av striper på fronten og rundt ermene, men beholdt dagens farger. I stedet for dragen på brystet kom den spesialdesignede jubileumslogoen i bruk og ble plassert på skuldrene. De originale draktene hadde ikke logo på fronten. Pål Johnsen markerte jubileet med å bytte til drakt nummer 50 etter jul. Dessverre klarte ikke laget å markere med noen triumfer. Det ble andreplass i serien og tap i finalen mot Vålerenga. Det var i disse draktene Christian Larrivée skapte seg et navn på Hamar med et fantastisk sluttspill hvor han noterte seg for 32 poeng!

Stjerner i drakta:
Christian Larrivée, Derek Eastman, Pål Johnsen, Jonas Norgren

Store øyeblikk:
3-1 mot Vålerenga foran 5500 tilskuere i OL-Amfien, 5-1 over Oilers i semifinale på 50-årsdagen.


2004-06 (Bonusdrakter)

2005_06_retro2005_06_retro_b

 

 

 

 

 

Som en motvekt til de svært moderne flamme-draktene innførte Storhamar et ekstrasett med retroinspirerte drakter i 2004. Disse ble kun brukt i bonusrundene (et ekstra sett kamper spilt mellom tabellnaboene etter hver ordinære serieomgang) og i Continental Cup på hjemmebane i 2005. Draktene pekte også framover mot 50-årsjubileeet i 2007. De hadde enkle linjer, snøring i halsen og klubbnavnet på skrå over fronten. De ble veldig populære og omsatte godt på draktauksjoner.

Stjerner i drakta:
Patrick Yetman, Eirik Skadsdammen, Mads Hansen, Brent Gauvreau

Store øyeblikk (gul)
6-0 hjemme mot Oilers, 4-0 borte mot Sparta.

Store øyeblikk (blå)
6-3 i Stjernehallen, 7-2 i Siddishallen


2002-06

2003_04_2003_04_b

 

 

 

 

 

Flammedrakt versjon 2 så dagens lys foran sesongen 2002-03 i forbindelse med overgang til ny leverandør. Den var noe enklere i formen og absolutt i tiden da flere storklubber, spesielt Djurgården, fulgte opp med et liknenende design ikke så lenge etter. For første gang på ti år hadde Storhamar både hjemme og borte-drakter og for aller første gang ble disse alternert fast, den blå var ikke bare reservedrakt. Den nye stilen innebar også slutten for de velkjente gule hjelmene. Nå var det blå som gjaldt, noe som har blitt tradisjon senere.

Nye trykketeknikker gjorde også sitt til at reklamen ikke ble like fremtredende. Det ga mulighet for å skille ut logoene med en outline, heller enn å legge de på en hvit bakgrunn. Draktene fikk fire sesonger før det ble pensjonert og i løpet av den tiden kom det famøse NM-gullet i 2004 hvor Michael Smithurst avgjorde i sudden death av sjuende finale. Dette var også drakta som var i bruk da lockout-spillerne fra NHL, Chris Clark og Mike Wilson spilte for dragene.

Stjerner i drakta:
Pål Johnsen, Antti Rahkonen, Jonas Norgren, Tom Erik Olsen

Store øyeblikk:
NM-gull 2004, Seriegull 2006


1998-02

99-00I 1998 tok Storhamar tilnavnet Dragons og forlot med det samme det legendariske draktdesignet sitt. Det ble virkelig også en gedigen overgang fra rette linjer til flammer og skrå linjer. Drage-konseptet ble raskt populært blant de yngste og for de eldre var det også spennende med noe helt nytt å se på.

Draktene fikk sin debut litt etter den store gullalderen, men fikk også sin del i suksessen. Sine fineste stunder fikk den i Europa, hvor Storhamar gjorde store framskritt i denne perioden, og ikke å forglemme NM-triumfen i 2000.

Stjerner i drakta:
Tom Erik Olsen, Ole Eskild Dahlstrøm, Pål Johnsen, Patrick Thoresen

Store øyeblikk:
NM-gull 2000, Seriegull 2001, Avansement i Continental Cup 1998 og 1999.

1997-98 (EHL)

9798_ehl97_ehl_b

 

 

 

 

 

Storhamars deltakelse i Europaligaen 1997-98 innebar et eget draktsett. Det var et krav fra IIHF om å ha spesielle drakter for turneringen. De skulle ha et minimum av reklame, promotere turneringslogoen og ikke minst være i hjemme- og borte-utgaver. Storhamar gikk dermed for en enkel versjon av Jofa-drakter som var mer enn bra nok for de tre hjemme- og bortekampene de fikk med seg. At det for første gang på nesten ti år eksisterte en blå Storhamar-drakt var noe som begeistret den draktinteresserte.

Stjerner i drakta:
Mika Rautio, Geir Svendsberget, Ari Turpeinen, Alexander Smirnov

Store øyeblikk:
2-1 over Bern på straffer, 3-1 over Feldkirch


1989-98

90_9197_98

 

 

 

 

Denne drakta fortjener kanskje mer enn noen andre status som legendarisk i Storhamar-sammenheng. Gjennom ni sesonger var designet så og si uendret. Det var med hele gullalderen, fra opptakten via flyttingen til Hamar OL-Amfi, det første seriegullet, tre NM-gull på rad. Det er drakta alle som er i 30-40-åra i dag har vokst opp med. Storhamar var de eneste i gult så noen reservedrakt trengtes ikke. Dette var drakta “alle” legendene spilte i. Med noen små forandringer i designet – striper i sidene ble lagt til i 1995 – og i gulfargen, ellers var det sånn Storhamar så ut. Sammen med gul hjelm, blå bukser og gule strømper, samt resultatet av Finn Paulsens sponsor-revolusjon på hver ledige flate var dette Storhamar med stor S. Illustrasjonene representerer den første og den siste i serien.

Stjerner i drakta:
Erik Kristiansen, Petter Salsten, Alexander Smirnov, Tom Erik Olsen, Ole Eskild Dahlstrøm, Jim Marthinsen, Jon-Hroar Nordstrøm, Pål Johnsen, Peter Madach, Petter Thoresen, Jouri Leonov, Martin Åhlberg og mange fler!

Store øyeblikk:
NM-gull 1995, 96, 97, Seriegull 1994 x 2, 95, 97, Åpningskampen i Hamar OL-Amfi


1987-89

88_89En litt annerledes variant av dette designet dukket opp i 1987. Denne gangen var ermene hovedsaklig blå. SIL-logoen var tilbake på drakta for første gang på 10 år, om enn i en litt tam outline-versjon i blått. Reklamen var også i ferd med å nå nye høyder. Hed-Opp hadde fått hedersplassen ved disse tider.

Den første sesongen med denne trøya var buksene fremdeles gule, men med Mester Erik og Åge Ellingsens hjemkomst fra Björklöven (hvor de hadde spilt i bukser som var hvite foran og grønne bak!) returnerte heldigvis de blå!

Stjerner i drakta:
Arne Bergseng, Lars Bergseng, Børre Østvang, Svein Harald Arnesen

Store øyeblikk:
Sølv i serien 88 og 89, 12-1 over Stjernen


1985-87

86_87_ 86_87_b

 

 

 

 

 

80-tallet rullet på og Storhamar fikk et design som med noen variasjoner skulle følge dem gjennom de neste 12-13-åra. Det var et standard-design fra svenske Tibås med brede striper og fine kantinger i rødt. Blant annet Leksand og Tappara hadde versjoner av dette designet. Etter å ha spilt den første sesongen i dette settet med tradisjonelle blå bukser byttet man til gule (!) fra 86-87-sesongen. Lyse bukser var en motegreie i hockeyen på denne tida. Det var verken spesielt pent eller praktisk skulle det vise seg.

Stjerner i drakta:
Erik Kristiansen, Peter Madach, Harald Bastiansen, Lars Bergseng

Store øyeblikk (gul):
12-8 mot Furuset i kamp om sluttspill 86, 7-0 etter 1. periode borte mot Sparta (endte 9-6)

Store øyeblikk (blå):
10-3 hjemmme mot MS (Mester Erik tomålsscorer på 33 sekunder)


1984-85

84-85Den store gjennombruddssesongen til Storhamar ble gjennomført i ganske så ordinære drakter. Ikke at det var noe feil på de, de var en eksakt kopi av Tre Kronors trøyer, men det manglet kjennemerker. Utover at fargene gul og blå nå begynte å bli ensbetydende med Storhamar i norsk hockey var det ikke et lagmerke eller et klubbnavn å se.

Gjennom mye av sesongen var drakta uten sponsor på fronten også, noe som var pent, men ikke bidro med noe inntrykk av hvor laget kom fra. Etterhvert kom Tippinga på banen og sørget for at det ble en stor, svart, sak på fronten. Noen reservedrakt ble ikke anskaffet i denne omgang, men siden MS spilte i gult på denne tida benyttet man forrige sesongs blå sett til kampene mot dem!

Stjerner i drakta:
Erik Kristiansen, Jorma Virtanen, Lenny Eriksson, Arne Bergseng

Store øyeblikk:
Seriesølv, Seier i mellomspillet, 5-4 over Furuset i klubbens første sluttspill


1983-84

83_84_     83_84_b
Adidas ble draktleverandør foran 1983-84-sesongen. Et tidstypisk design med motefargene til firmaet i to striper øverst på brystet på hjemmedrakta og de tre gjenkjennelige stripene nedover ermene. Utifra bildene kan det konkluderes med at de var ganske så stramme og så litt ut som fotballdrakter med lang erm også. Hjemmedrakta ble værende kun en sesong, mens bortedrakta ble med en sesong til, tross bytte av leverandør!

Stjerner i drakta:
Erik Kristiansen, Åge Ellingsen, Øyvind Løsåmoen, Per Arne Kristiansen

Store øyeblikk i gult:
Første seier over Frisk

Store øyeblikk i blått:
13-1 over MS i Ishallen (85)


1982-83

82_83_ 82_83_b

 

 

 

 

 

Med nytt opprykk til 1. divisjon og spill i egen hall ble det vedtatt å gå inn for å representere klubbens farger i sin helhet. Svart ble byttet med blått i en oppdatering av de siste sesongenes drakter. Buksene ble også blå fra denne sesongen, men hjelmene fortsatte å være gule. Sponsorer begynte å spille en stadig større rolle i draktdesignet. Kredittkassen fikk fritt spillerom på stripene rundt livet og ermene!

Stjerner i drakta:
Erik Kristiansen, Øystein Tronrud, Mikael Ståhl, Claes Westberg

Store øyeblikk i gult:
7-6 og 5-2 mot Furuset,  Første seier over Vålerenga

Store øyeblikk i blått:
7-1-seier i Stjernehallen, 8-2 borte mot Rosenborg i kvalifisering


1980-82

79_80_ 79_80_b

 

 

 

 

 

Storhamar fulgte trenden og gikk for drakter med klubbnavnet på skrå over fronten av drakta. Rødt hadde stadig en fremtredende plass, men nå hadde man i allefall gått for svart som reservedrakt. Drakta fikk sin debut på utebana på Børstad og ble med over i den første sesongen i Storhamar Ishall.

Svart var stadig en del av hockeygruppas farger, og buksene var også fremdeles i den fargen, men dette skulle bli det siste draktsettet med det. Økende utskiftning av sponsorer, dårligere kvalitet på stoffet og utstyrsavtaler gjorde at draktene nå hadde langt kortere levetid enn i tidligere år.

Stjerner i drakta:
Per Arne Kristiansen, Erik Kristiansen, Morten Lillehagen, Lars Bergseng

Store øyeblikk:
5-3 over Rosenborg i Leangen, Åpningskampen i Ishallen, Opprykk 1982


1977-80
77_77_b

 

 

 

 

 

Et høyst uvanlig draktsett kom på banen da Storhamar var klare for spill i vår øverste divisjon. Den gule hjemmedrakta var forsåvidt bare en moifisering av den foregående. Bortedrakta derimot høyst uvanlig. Det forutsigbare ville jo vært å gå tilbake til svart her, men i stedt endte man opp med røde. Ett temmelig fargerikt draktsett som var med i alle tre årene man spilte på kunstisbana. Draktene var av kunstfiber og tynnere enn de gamle draktene, dermed hendte det at man gikk tilbake til de når det var ekstra kaldt. Den første sesongen var fronten sponsorfri, men etterhvert kom Salon Perry til.

Stjerner i drakta:
Steinar Johansen, Finn Paulsen, Terje Kojedal, Ole-Roberth Holmen

Store øyeblikk (gul):
Åpningskampen på kunstisbana, sikret overlevelse i kvalik 1977

Store øyeblikk (rød):
2-1 over Lambertseter på Jordal Amfi, 6-2 over Viking i Siddishallen


1967-77
70talletDen første skikkelige hockeydrakta fikk Storhamar i 1967. Nå, som et etablert 2. divisjons-lag, måtte de være standsmessige og hadde lært av hva de andre klubbene hadde. Man hadde forkastet det helsvarte uttrykket for en tilnærming til klubbens offisielle farger og gikk derfor for gult som hovedfarge. Skulderpartiet og stripene var skikkelig hockey-uttrykk, den store SIL-logoen midt på brystet like så. Rødt kom inn som tredjefarge på krage og nummer. Man beholdt de svarte buksene og nå ble det også stadig mer vanlig å bruke hjelm på bana. I starten var det mange forskjellige farger som var ute og gikk, men etterhvert ble rødt normen før man til slutt fikk gule.

Også denne drakta fikk lang levetid og ble såklart produsert i flere opplag. Noen reklame på fronten ble det aldri av det, men på ryggtavla kom og gikk forskjellige. Der hvor de svarte draktene var med på tur fra bunnen og opp mot midten ble dette drakta for det store spranget opp blant de beste!

Stjerner i drakta:
Steinar Johansen, Jan Sindre Larsen, Ole-Roberth Holmen, Erik Svendby

Store øyeblikk:
NM-gull for gutter i 1971, Opprykk til 1. divisjon i 1977, Første kamp i 1. divisjon 1977


1957-67

60talletDen klassiske Storhamar-drakta fra de tidlige årene kom til litt tilfeldig. Etter å ha lånt landslagets drakter til de første kampene måtte man ha noe eget, og til slikt var det Ramah som var den fremste leverandøren på Hamar. Man trengte ganske mange drakter, de skulle ikke koste all verden og de måtte skaffes til veie fort. Slik ble det at man tok ved et stort parti gensere i svart med gule striper på. Det var bare delvis i klubbfargene, men det gule reflekterte i allefall det. Buksene, som også var svarte ble oftest sydd på hjemmebane, men de var uniformert med gule striper i sida alle sammen.

I en tid hvor nøkternhet og nøysomhet sto i høysetet skiftet man ikke på unødvendig og draktene ble med i år etter år. I en periode hadde de også reklame på brystet. Det var Ideal som var hovedsponsor og dermed ble det påsydd bildet av ei flatbrødpakke! Når draktene til slutt var utslitt og man ikke klarte å skaffe nye var det slutt etter ti år. Da hadde disse vært med på reisen helt fra bunnen og opp i toppen av 2. divisjon! I noen år til holdt den likevel ut som reservedrakt i yngres-avdeling.

Stjerner i drakta:
Steinar Johansen, Svenn Rakstad-Larsen, Per Arne Johansen, Jan Sindre Larsen

Store øyeblikk i drakta:
Åpning av nye Storhamarbana, Opprykk til 2. divisjon i 1963


Treningskamper

Etterhvert som draktauksjonene ble en viktig inntektskilde for klubben ble det mer lønnsomt å skaffe et ekstra draktsett til treningskampene og selge ut forrige sesongs drakter med en gang. Dette ble også etterhvert standardisert i avtalene med leverandørene.

Treningskampdrakt 2016

Den andre treningskampdrakta i serien fortsatte med signaturen som hovedlogo så da kunne det begynne å kalles tradisjon! Denne gang var inspirasjonen hentet og tilpasset fra draktene brukt i NHLs All Star-kamp. Denne fikk et noe lengre liv enn forgjengeren, gitt fraværet av CHL. Høydepunkter var seier over Mora i deres turnering og 5-1 mot VIF på hjemmeis.

 

 

 

Treningskampdrakt 2015

I avtalen med CCM lå det muligheter til å skaffe et eget draktsett for treningskampene. Den muligheten ble tatt godt vare på og en av de mer populære Storhamar-draktene gjennom historien ble produsert. Draktene hadde ikke sponsorlogoer og fikk dermed et veldig rent uttrykk. I stedet for bare logo ble drakta utstyrt med den nye signaturen, noe som var en nyvinning og ble ganske populært. Drakta fikk fire kamper.

 

 

Treningskampdrakt 2012-14

treningskampdraktEt eget draktsett ble skaffet til veie for å kunne selge samtlige drakter på auksjon etter sesongen 2011-12. Dette var et rent treningssett med dragen og nummer påtrykt, men ellers ingenting. Disse ble med i tre forsesonger til avtalen med Bauer utløp og dragen forsvant.

 

 

 


Kuriositeter

Pål Johnsen Testimonial 2015

Magic All Stars ble navnet på Pål Johnsens lag i hans testimonial i 2015. Pål ville ha enkle og litt retro drakter. Logoen ble designet først og dermed var fargevalget spikret. Blåfargene ble litt lysere og litt mørkere enn vanlig, gulfargen også noe mørkere. Hvitt ble også med da landslagshjelmene man fikk låne var hvite.

 

 

 

Jonas Norgren Testimonial 2010

norgrenOgså til Jonas Norgrens testimonial ble det produsert egne drakter. “Team Bertil”, som laget hans ble hetende, fikk drakter som gjenspeilet både keeperposisjonen (murvegg) og fargene til både Storhamar og moderklubben Östervåla (gult, blått, hvitt). Også disse draktene omsatte godt på auksjon etter kampen.

 

 

 

 

Tom Erik Olsen Testimonial 2006

olsenTom Erik Olsen var den andre i Storhamar som ble hedret med egen testimonial-kamp. Han var imidlertid den første som fikk egen drakt og logo til kampen sin. Drakta ble designet etter mal av all star-draktene i NHL på denne tida. Fargene ble feil fra leverandøren, så man endte opp med blålilla og lysegult. Draktene solgte likevel godt på auksjonen etterpå.

 

 

 

Oppvarmings/reservedrakt 2000-02

oppvarming0001Den første flammedrakta var temmelig fargerik og en og annen europacup-arrangør kicket litt på at den kolliderte med både blått og gult. Dermed skaffet klubben et reservesett til nødsfall som også kunne fungere som oppvarmingsdrakter. Hele draktsettet ble derfor solgt inn til Hamar Media og var og se for de som møtte fram tidlig nok til å få med seg oppvarmingen. Den var med resten av “livet” til hjemmedrakta, men ble ikke å se på isen etter den ene sesongen. Den fikk se aktiv tjeneste en gang, i en treningskamp mot U20-landslaget i OL-Amfien.

 

Ham-Kam-drakta (60-/70-tallet)

drakt_hamkamDa Hamarkameratene la ned hockeygruppa si etter noen få år på starten av 60-tallet overtok Storhamar draktene de hadde brukt. Utstyr var kostbart og det var alltids behov for draktsett som ikke kostet all verden. De grønne og hvite trøyene ble flittig brukt i treningssammenheng, men det er ukjent om de noen sinne ble brukt som nødløsning i kamp mot andre lag i svarte eller gule drakter.