<< | Serien | Tabell | Sluttspill | Cont. Cup | Treningskamper | Satistikk | Overganger

Semifinale (best av fem)

Dag Dato Kamp Res.
Tors. 16.03.2000 Storhamar Dragons – Sparta Sarp. 5-3 (1-0, 1-2, 3-1)
Søn 19.03.2000 Sparta Sarp. – Storhamar Dragons 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)
Tirs. 21.03.2000 Storhamar Dragons – Sparta Sarp. 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)

Storhamar til finale med 3-0 i kamper

Finale (best av fem)

Tirs. 28.03.2000 Vålerenga – Storhamar Dragons SD3 5-4 (0-0, 3-2, 1-2)
Tors. 30.03.2000 Storhamar Dragons – Vålerenga 5-4 (3-1, 1-2, 1-1)
Søn. 02.04.2000 Vålerenga – Storhamar Dragons 3-4 (0-0, 2-1, 1-3)
Tors. 06.04.2000 Storhamar Dragons – Vålerenga 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Storhamar NORGESMESTER for fjede gang med 3-1 i kamper

Tilbake til hovedsida

1. Semifinale 16.03.00
Storhamar Dragons – Sparta Bears 5-3 (1-0, 1-2, 3-1)
Hamar OL-Amfi, 1801 tilsk.

1. Periode:
1-0 (13.12) Alexander Smirnov (Tom Erik Olsen)

2. Periode:
1-1 (22.19) Per Chr. Knold (Tor Nilsen), 2-1 (32.24) Morten Fjeld (Joakim Andersson, Fredrik Möller), 2-2 (37.46) Stig Vesterheim (T. Nilsen, Lasse Løkkeberg)

3. Periode:
3-2 (40.23) Pål Johnsen (Smirnov, Jouri Leonov) PP, 4-2 (49.48) Andersson (Olsen), 4-3 (54.37) Løkkeberg (Robert Olsson), 5-3 (59.25) Snorre Hallem (Olsen, Ole Eskild Dahlstrøm)

Skudd: 33-20 (9-8, 11-9, 13-3)
Dommer: Alf Inge Andersen, Oppsal
Utv: SD 3 x 2, Sparta 5 x 2

Laget:
Jonas Norgren (Mikael Bohman)

Petter Salsten, Magnus Østeraas – Mads Hansen, Ole Eskild Dahlstrøm, Geir Svendsberget
Alexander Smirnov, Carl Oscar Bøe Andersen – Tom Erik Olsen, Pål Johnsen, Jouri Leonov
Ole Fredrik Kirkebye, Michael Smithurst –  Joakim Andersson, Morten Fjeld, Fredrik Möller
Anders Kolbuholen, Erik Andersen – Snorre Hallem, Johnny Bruun

Storhamar fant fort fram til sluttspillformen og vant en tøff kamp mot Sparta. Som vanlig i sluttspill ble det mye jobb og slit, og lite finspill. Sparta ville overraske og gjorde livet surt for Storhamar nesten hele kampen. Snorre Hallem ble igjen tunga på vektskåla med et viktig mål etter å ha tilbragt starten av kampen på benken. Kampen hadde allerede da åpnet seg i de siste 20 minuttene, da gjestene etterhvert ikke orket å holde følge lenger. Løkkebergs 4-3-scoring ga likevel nerver, som Hallem til slutt fikk roet med sitt 5-3-mål – da burde kampen egentlig ha vært avgjort for lenge sida. Mot slutten av kampen ble Jouri Leonov skadet av en frustrert spartaspiller, han skulle bli borte resten av sluttspillet.

2. Semifinale 19.03.00
Sparta Bears – Storhamar Dragons 0-2 (0-0, 0-2, 0-0), 0-2 i kamper
Sparta Amfi, 1723 tilsk.

1. Periode:
Ingen mål

2. Periode:
0-1 (21.45) Fredrik Möller (Alexander Smirnov, Pål Johnsen) PP, 0-2 (23.42) Johnny Bruun (Morten Fjeld)

3. Periode:
Ingen mål

Skudd: 27-30 (5-16, 6-10, 16-4)
Dommer: Ole Stian Hansen, Lillehammer
Utv: Sparta 6 x 2 min, 1 x 5 min. + liten disp, SD 10 x 2 min

Laget:

Alexander Smirnov, Carl Oscar Bøe Andersen – Tom Erik Olsen, Pål Johnsen, Snorre Hallem
Anders Kolbuholen, Erik Andersen – Eirik Skadsdammen, Johnny Bruun

Ute: Jouri Leonov

Etter en bunnsolid kamp i Sparta Amfi tok Storhamar et langt skritt mot sin sjuende strake NM-finale. Hjemover hadde dragene full kontroll og tillot aldri Sparta å komme til de store mulighetene, ikke en gang i fem mot tre i første periode så det virkelig farlig ut. Framover slet Storhamar noe mer, men to kjappe scoringer i starten på andre periode viste seg å holde mer enn nok. I tredje kom hjemmelaget mer med offensivt, men da var Jonas Norgren parat. Mot slutten av kampen begjærte Spartatrener Stolz måling av Petter Salstens kølleblad. Dette hadde for stor vipp og dermed utvisning. Storhamar kontret med måling av vippen til Martin Witnes, og dermed var man like langt!

3. Semifinale 21.03.00
Storhamar Dragons – Sparta Bears 5-1 (2-0, 2-1, 1-0), 3-0 i kamper
Hamar OL-Amfi, 1840 tilsk.

1. Periode:
1-0 (7.24) Pål Johnsen, 2-0 (8.01) Joakim Andersson.

2. Periode:
2-1 (26.41) Robert Olsson (Per Chr. Knold), 3-1 (28.13) Mads Hansen (Carl Oscar Bøe Andersen, Petter Salsten) PP, 4-1 (39.16) Johnsen (Aleksander Smirnov, Hansen)

3. Periode:
5-1 (52.51) Johnsen (COBA)

Skudd: 39-21 (16-5, 14-8, 9-8)
Dommer: Hans Petter Berg, Stjernen
Utv: SD 10 x 2 min., Sparta 6 x 2 min.

Laget:

Anført av en sprudlene Pål Johnsen tok Storhamar seg til NM-finalen på overbevisende måte. Magic gikk i bresjen med tre flotte scoringer, og var soleklart banens beste. Sparta maktet ikke å reise seg etter å ha tapt den viktige hjemmekampen, og ble statister mot drager på vei mot storformen. Den eneste gangen båten gynget litt var når Storhamar rotet seg bort med noen unødvendige utvisninger i midtperioden og Sparta reduserte. Da gikk det et drøyt minutt før Storhamar økte ledelsen igjen og fosset videre. Etter kampen kunne kveldens mann, Pål Johnsen, avsløre at han hadde signert kontrakt med det svenske topplaget Leksand neste sesong.

1. Finale 28.03.00
Vålerenga – Storhamar Dragons 5-4 SD3 (0-0, 3-2, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0)
Jordal Amfi, 4024 tilsk.

1. Periode:
Ingen mål

2. Periode:
0-1 (27.11) Pål Johnsen (Aleksander Smirnov), 1-1 (31.43) Niklas Barklund (Johan Brummer, Patrick Englund) PP, 2-1 (32.10) Kjell Richard Nygård (Kenneth Larsen), 3-1 (34.39) Morten Ask, 3-2 (36.45) Joakim Andersson (Geir Svendsberget, Ole Eskil Dahlstrøm) PP

3. Periode:
3-3 (46.20) Snorre Hallem (Morten Fjeld, Andersson), 3-4 (50.09) Hallem (Smirnov, Johnsen) PP, 4-4 (54.50) Øystein Olsen (Magnus Hermansson).

1. Sudden:
Ingen mål

2. Sudden:
Ingen mål

3. Sudden:
5-4 (105.58) Brummer (Niklas Gällstedt) PP

Skudd: 37-32 (8-1, 6-9, 10-9, 4-3, 7-10, 2-0)
Dommer: Egil A. Borge, Sparta
Utv: VIF 10 x 2 min, SD 8 x 2 min

Laget:

Alexander Smirnov, Carl Oscar Bøe Andersen – Tom Erik Olsen, Pål Johnsen, Johnny Bruun
Anders Kolbuholen, Cato Ørbæk – Eirik Skadsdammen, Snorre Hallem

Hvilken start på finalene! Først etter nesten en hel kamp til med sudden avgjorde Vålerenga, det var så dramatisk som det kunne blitt. Storhamar åpnet forsiktig, men kontrollert kun en gang sprakk det, men da tok Jonas Norgren seg trygt av straffeslag fra Johan Brummer. Storhamar var best i midtperioden, men et effektivt hjemmelag scoret tre ganger på tre minutter og gjorde det vanskelig for Storhamar. I tredje periode kom superinnbytter Hallem til sin rett og sendte Storhamar i tet med to kjappe mål, før Øystein Olsen utliknet i kjent stil. Sudden varte og rakk inntil Tom Erik Olsen pådro seg en utvisning etter 105 minutters spill. Da øynet VIF muligheten og satte seiersmålet via Ole Fredrik Kirkebye. Det var to meget trøtte lag som kunne gå i garderoben og begynne å tenke på ny kamp to dager seinere.

2. Finale 30.03.00
Storhamar Dragons – Vålerenga 5-4 (3-1, 1-2, 1-1), 1-1 i kamper
Hamar OL-Amfi, 3688 tilsk.

1. Periode:
1-0 (0.46) Ole Eskild Dahlstrøm, 2-0 (2.32) Tom Erik Olsen (Dahlstrøm), 3-0 (4.52) Pål Johnsen (Olsen), 3-1 (17.59) Øystein Olsen (Erik Ryman, Niklas Gällstedt)

2. Periode:
3-2 (22.24) Kenneth Larsen (Kjell Richard Nygård, Morten Ask), 4-2 (28.35) Carl Oscar Bøe Andersen (Michael Smithurst)

3. Periode:
4-3 (42.55) Nygård (Patric Englund), 4-4 (43.17) Gällstedt (Ø. Olsen), 5-4 (46.00) COBA (Snorre Hallem)

Skudd: 16-31 (9-7, 6-11, 1-13)
Dommer: Tor Olav Johnsen, MS
Utv: SD 6 x 2 min., 1 x 5 min + liten disp (Svendsberget), VIF 6 x 2 min

Laget:

Petter Salsten, Anders Kolbuholen – Mads Hansen, Ole Eskild Dahlstrøm, Geir Svendsberget
Alexander Smirnov, Carl Oscar Bøe Andersen – Tom Erik Olsen, Pål Johnsen, Fredrik Möller
Ole Fredrik Kirkebye, Michael Smithurst –  Joakim Andersson, Morten Fjeld, Snorre Hallem
Anders Kolbuholen, Cato Ørbæk – Eirik Skadsdammen, Johnny Bruun

Storhamar måtte vinne og la grunnlaget med en forrykende førsteperiode. Etter bare fem minutter sto det 3-0, og VIF var på hæla. Oslolaget reiste seg mesterlig og kom rett tilbake, men en drage hadde andre planer: Bursdagsbarnet Carl Oscar Bøe Andersen var på rett plass til rett tid og scoret to særdeles viktige mål som sikret Storhamar seieren. Det første på et frekt raid med tilhørende dragning som betydde 4-2 i midtperioden. Nummer to kom enda mer beleilig, tre minutter etter at VIF hadde utliknet til 4-4. Han stakk i en to mot en sammen med Snorre Hallem, fikk pucken fra sistnevnte og dengte den i krysset. Det var Storhamars eneste skudd på mål i de siste 20 minuttene! -Detta var bare ubeskrivelig, hele laget jobbet som et h……. Når vi vinner etter en slik innsats føles det 10 ganger bedre, uttalte kapteinen.

3. Finale 02.04.00
Vålerenga – Storhamar Dragons 3-4 (0-0, 2-1, 1-3), 1-2 i kamper
Jordal Amfi, 4500 tilsk.

1. Periode:
Ingen mål

2. Periode:
1-0 (24.15) Rune Fjeldstad (Johan Brummer, Patric Englund), 2-0 (32.23) Fjeldstad (Brummer, Niklas Gällstedt) PP, 2-1 (33.20) Fredrik Möller (Ole Eskild Dahlstrøm) PP2

3. Periode:
2-2 (44.46) Geir Svendsberget (Dahlstrøm, Petter Salsten), 2-3 (50.13) Joakim Andersson, 3-3 (51.04) Fjeldstad, 3-4 (51.46) Mads Hansen

Skudd: 38-15 (10-7, 12-3, 16-5)
Dommer: Lasse Dahl, Rosenborg
Utv: VIF 7 x 2 min, 1 x 5 min, 2 x 10 min og liten disp, SD 8 x 2 min, 1 x 5 min + liten disp (Smirnov)

Laget:

Magnus Østeraas, Cato Ørbæk – Eirik Skadsdammen, Johnny Bruun

Finaledramaet fortsatte på Jordal Amfi, og denne gang tok Storhamar borteseieren som måtte til for å gi laget sjanse til å ta pokalen. Dragene begynte tamt, og VIF så ut til å stikke av med kampen etter to mål i midtperioden. Da hjemmelagets tøffing Niklas Barklund fikk eliminert Storhamars kanskje viktigste spiller, Alexander Smirnov, ved en fight våknet dragene fra søvnen. Fredrik Möller reduserte, og i trejde periode satte de et skadeskutt VIF til veggs med rått effektiv ishockey. Geir Svendsberget og Joakim Andersson utnyttet svakheter som følge av tynn backbesetning hos VIF og snudde kampen. Rune Fjeldstad overlistet en ellers god Jonas Norgren med et langskudd, og hadde laget sitt på likt i 42 sekunder. Da jobbet Mads Hansen inn 4-3, en ledelse Storhamar aldri ga fra seg.

4. Finale 06.04.00
Storhamar Dragons – Vålerenga 3-2 (1-1, 1-0, 1-1), 3-1 i kamper
Hamar OL-Amfi, 6832 tilsk.

1. Periode:
1-0 (5.55) Tom Erik Olsen (Carl Oscar Bøe Andersen), 1-1 (18.26) Øystein Olsen (Patric Englund, Bård Sørlie)

2. Periode:
2-1 (24.07) Olsen (Pål Johnsen) SH

3. Periode:
3-1 (51.57) Geir Svendsberget (Johnsen), 3-2 (52.44) Kjell Richard Nygård (Kenneth Larsen)

Skudd: 31-21
Dommer: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star.
Utv: SD 5 x 2 min, VIF 6 x 2 min

Laget:

Alexander Smirnov, Carl Oscar Bøe Andersen – Tom Erik Olsen, Pål Johnsen, Morten Fjeld
Ole Fredrik Kirkebye, Michael Smithurst –  Fredrik Möller, Joakim Andersson, Snorre Hallem

En av de riktig store kveldene i Storhamars historie. Foran rekordpublikum på nesten 7000 mennesker gjorde Storhamar gulldrømmen til virkelighet. Jokeren i kortstokken var som ofte før Tom Erik Olsen. Etter først å ha ført laget i ledelse i første periode fulgte han opp med et kunststykke av de skjeldne i midtperioden. Dragene brøt i undertall og kom to mot en. I stedet for å passe tilbake til Pål Johnsen dro han ut keeper Liljebjörn på fantastisk vis og sendte laget sitt i ledelsen for å bli. Resten av kampen ble et nerveslit og ikke veldig velspilt. Men så, da Geir Svendsberget hamret inn 3-1 litt over midtveis i tredje periode slapp alt taket og hallen eksploderte i jubel. Den hadde knapt lagt seg før VIF reduserte og sørget for spenning helt inn. Icingpuck på icingpuck fulgte, men til slutt var det gjort og jubelen brøt løs igjen. Storhamar var norgesmester for fjerde gang. Det var også den siste kampen i den fantastiske karrieren til Petter Salsten. Pål Johnsen og Morten Fjeld var på veg til utlandet, og trener Petter Thoresen hadde gjort sitt for denne gang. Kort sagt var det en kveld for følelser, en kveld som står i Storhamarhistorien med gullbokstaver.