Fre. 26.03.1999 Storhamar Dragons – Vålerenga 6-2 (3-1. 2-1, 1-0)
Søn. 28.03.1999 Vålerenga – Storhamar Dragons 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)
Tirs. 30.03.1999 Storhamar Dragons – Vålerenga 2-5 (0-0, 1-2, 1-3)
Tors. 01.04.1999 Vålerenga – Storhamar Dragons 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

Storhamar Dragons – Trondheim 1-3 (0-1, 0-2,0-1)
Hamar OL-Amfi, 1242 tilsk.

1. Periode:
0-1 (4.16) Rob Doroshuk (Jan Morten Dahl)

2. Periode:
0-2 (24.24) Kent Fordal (Uass), 0-3 (25.14) Børge Andersen (Wayde Bucsis, Dallas Gaume)

3. Periode:
1-3 (46.42) Alexander Smirnov (Tomas Berg)

Skudd: 33-15 (10-4, 7-5, 16-6)
Dommer: Hans Petter Berg, Stjernen
Utv: SD 3 x 2 min, TIK 3 x 2 min.

Laget:
Jonas Norgren (Robert Borgquist)

Alexander Smirnov, Jonas Göthberg – Tomas Berg, Pål Johnsen, Geir Svendsberget
Jon-Hroar Nordstrøm, Magnus Østeraas – Tom Erik Olsen, Ole Eskild Dahlstrøm, Morten Fjeld
Petter Salsten, Erik Andersen – Joakim Andersson, Sergei Pushkov, Joakim Persson
Ole Fredrik Kirkebye, Øyvind Eriksen – Snorre Hallem, Espen Ottersen, Anders Kolbuholen

Sjokkstart på sluttspillet! TIK, som ikke hadde vunnet i Hamar OL-Amfi noensinne tok Storhamar på senga og leverte en taktisk nærmest perfekt match. Ledet av en smart trener, Greger Lindquist, tvant trønderne lett uforberedte drager i kne. Storhamar hadde pucken og spillet, men TIK var tålmodige og dyktige og klarte å demme opp. To raske mål i starten av andre periode betydde tremålsledelse og nesten avgjort match. Storhamar stresset og skjøt, men fikk pucken forbi keeper Atle Johansen kun en gang. Nå måtte det nytenking til og det fort!

2. Semifinale 18.03.99
Trondheim – Storhamar Dragons 2-5 (0-4, 1-0, 1-1), 1-1 i kamper
Leangen Ishall, 1610 tilsk.

1. Periode:
0-1 (7.07) Jon-Hroar Nordstrøm (Tom Erik Olsen), 0-2 (10.21) Alexander Smirnov (Tomas Berg) PP, 0-3 (14.01) Ole Eskild Dahlstrøm (Morten Fjeld, Olsen), 0-4 (18.25) Olsen (Dahlstrøm)

2. Periode:
1-4 (34.14) Dallas Gaume (Wayde Bucsis, Børge Andersen)

3. Periode:
2-4 (53.08) Daniel Levin (Bjørn Olsen jr), 2-5 (59.20) Joakim Persson – åpent mål

Skudd: 25-26 (13-12, 7-9, 5-5)
Dommer: Egil A. Borge, Sparta
Utv: TIK 5 x 2 min, SD 6 x 2 min, 1 x 5 min pluss liten disp (Andersson)

Laget:

Ole Fredrik Kirkebye – Snorre Hallem, Anders Kolbuholen

Storhamar leverte et meget profesjonellt svar på TIKs utfordring. En konsentrert og gjennomført solid bortekamp i vanskelige leangen fikk sluttspilltoget på rett kjør igjen. Etter å ha ridd av stormen i starten gikk dragene til verks offensivt og tok ledelsen på et herlig slagskudd fra Jon-Hroar Nordstrøm etter sju minutter. Da Alexander Smirnov doblet ledelsen i overtall tre minutter senere var man der man ville være. Firmaet Dahlstrøm/Olsen begynte å finne formen og skaffet seg hvert sitt mål i minuttene før pause. Dermed var det meste avgjort og resten ble en kontrolløvelse. TIK fikk riktignok redusert to ganger, men det var aldri noen fare. Joakim Persson satte spikeren i kista i åpent mål. Nå lå veien til finale åpen, eller?

3. Semifinale 20.03.99
Storhamar Dragons – Trondheim 2-4 (1-1, 1-0, 0-3), 1-2 i kamper
Hamar OL-Amfi, 1290 tilsk.

1. Periode:
0-1 (0.37) Fredrik Wilberg (Uass), 1-1 (13.26) Ole Eskild Dahlstrøm (Snorre Hallem)

2. Periode:
2-1 (28.31) Joakim Persson (Magnus Østeraas, Sergei Pushkov)

3. Periode:
2-2 (43.45) Mikko Markkanen, 2-3 (56.15) Rob Doroshuk (Kent Fordal, Svein Enok Nørstebø), 2-4 (59.40) Doroshuk (Bjørn A. Dahl, Roger Olsen) – åpent mål

Skudd: 30-18 (13-4, 12-2, 5-12)
Dommer: Tommy Hansen, Frisk
Utv: SD 3 x 2 min, TIK 4 x 2 min

Laget:

Jon-Hroar Nordstrøm, Magnus Østeraas – Snorre Hallem, Ole Eskild Dahlstrøm, Morten Fjeld
Ole Fredrik Kirkebye, Øyvind Eriksen – Anders Kolbuholen

Ute: Tom Erik Olsen

Så klarte Storhamar det igjen. Semifinalen var hanket inn på rett kjøl igjen, og alt virket greit i to perioder. Så datt det sammen helt i tredje og TIK tok sin andre seier i OL-Amfien gjennom tidene, begge i samme uke! Det var den gamle canadarekka som ble Storhamars bane denne gangen. Spesielt Rob Doroshuk, som var i storform og scoret to ganger i den tredje perioden. Storhamar begynte å bli frustrert over manglende uttelling ble for utålmodige, la seg litt for mye på og vips så kunne gjestene kontre akkurat som de ville. Panikken grep storhamar altfor lett og gjorde mye av jobben for TIK.

4. Semifinale 21.03.99
Trondheim – Storhamar Dragons 2-6 (1-3, 1-1, 0-2), 2-2 i kamper
Leangen Ishall, 2056 tilsk.

1. Periode:
0-1 (5.24) Joakim Andersson (Morten Fjeld, Jon-Hroar Nordstrøm), 0-2 (5.52) Tomas Berg (Ole Eskild Dahlstrøm), 1-2 (9.10) Kent Fordal (Dallas Gaume), 1-3 (17.10) Nordstrøm (Sergei Pushkov, Jonas Göthberg)

2. Periode:
1-4 (33.33) Berg (Aleksander Smirnov, Dahlstrøm) PP, 2-4 (35.03) Bjørn Anders Dahl (Rob Doroshuk, Jan Morten Dahl)

3. Periode:
2-5 (53.21) Pushkov (Pål Johnsen, Snorre Hallem), 2-6 (55.30) Magnus Østeraas (Dahlstrøm, Berg) – åpent mål

Skudd: ?
Dommer: Tor Olav Johnsen, MS
Utv: TIK 5 x2, 1 x 10 min, SD 4 x 2 min

Laget:

Alexander Smirnov, Jonas Göthberg – Joakim Andersson, Morten Fjeld, Joakim Persson
Jon-Hroar Nordstrøm, Magnus Østeraas – Tomas Berg, Ole Eskild Dahlstrøm, Geir Svendsberget
Petter Salsten, Erik Andersen – Sergei Pushkov, Pål Johnsen, Snorre Hallem

Pressen hadde gjort klar sensasjonsoverskriftene, trondheimspublikum hadde møtt opp i masser og Storhamar hadde kniven på strupen. Nå var det vinn eller forsvinn. Da slo Petter Thoresens gutter til med nok en bunnsolid prestasjon i Leangen Ishall. Tomas Berg og Jon-Hroar Nordstrøm var gutta som skulle lede an med svært viktige mål i starten. 2-0 etter bare seks minutter roet nervene, Jonnas 3-1 i slutten av perioden betød arbeidsro. Da kampen sto og vippet i midten av andre mer eller mindre avgjorde Mini med 4-1. Trondheim klarte ikke å få til samme disiplinerte spill på hjemmebane, og Storhamar fikk akkurat nok rom å boltre seg i. -Vi blir litt for ivrige foran egne fans, mente trener Lindquist. Etterhvert hadde ikke laget hans mer å gi, og Storhamar tok til slutt en ganske lett seier.

5. Semifinale 23.03.99
Storhamar Dragons – Trondheim 6-3 (2-0, 2-2, 2-1), 3-2 i kamper
Hamar OL-Amfi, 2164 tilsk.

1. Periode:
1-0 (2.47) Tomas Berg (Alexander Smirnov), 2-0 (15.36) Geir Svendsberget (Jon-Hroar Nordstrøm) PP

2. Periode:
3-0 (27.30) Joakim Persson (Morten Fjeld), 3-1 (29.19) Dallas Gaume (Wayde Bucsis, Børge Andersen) PP, 3-2 (36.41) Kent Fordal (Bucsis, Rob Doroshuk), 4-2 (37.50) Pål Johnsen (Petter Salsten, Tom Erik Olsen).

3. periode:
5-2 (51.48) Joakim Andersson (Persson), 6-2 (53.23) Svendsberget (Jonas Göthberg) PP, 6-3 (58.42) Andersen (Bucsis, Gaume)

Skudd: 32-19 (11-9, 11-3, 10-7)
Dommer: Tor Hansen, Sparta
Utv: SD 7 x 2 min, TIK 5 x 2 min

Laget:

Alexander Smirnov, Magnus Østeraas – Tomas Berg, Ole Eskild Dahlstrøm, Geir Svendsberget
Jon-Hroar Nordstrøm, Jonas Göthberg – Joakim Andersson, Morten Fjeld, Joakim Persson
Ole Fredrik Kirkebye, Øyvind Eriksen – Anders Kolbuholen, Tom Erik Olsen

Få trodde Trondheim skulle lure Storhamar en tredje gang. Det virket som det gjaldt de svarte og røde også. Storhamar spilte konsentrert og målrettet, og fikk ro med en tidlig scoring av “Mini” Berg. Da Geir Svendsberget økte ledelsen rett før pause var det i ferd med å avgjøres. Storhamar slapp seg litt ned på 3-0, og da var TIK der med en gang. Pål Johnsens frekke dragning etter den andre reduseringa satte imidlertid skapet på plass. Lettelsen man kunne spore i jubelen til Joakim Andersson da han smelte inn 5-2 midtveis i den tredje perioden sa alt, nå var Storhamar endelig klar for finale!

1. NM-Finale 25.03.99
Vålerenga – Storhamar Dragons 2-3 (0-0, 1-2, 1-1)
Jordal Amfi, 2162 tilsk.

1. Periode:
Ingen mål

2. Periode:
1-0 (27.36) Rune Fjeldstad (Johan Brummer), 1-1 (32.43) Sergei Pushkov (Ole Eskild Dahlstrøm), 1-2 (34.52) Pushkov (Pål Johnsen)

3. Periode:
1-3 (40.52) Pushkov (Aleksander Smirnov, Tomas Berg), 2-3 (44.35) Vegar Barlie (Johan Åkerman, Hans Abrahamsson).

Skudd: 28-25 (7-5, 11-14, 10-6)
Utv: VIF 7 x 2 min, SD 6 x 2 min

Laget:

Alexander Smirnov, Magnus Østeraas  – Tomas Berg, Ole Eskild Dahlstrøm, Geir Svendsberget

For en revansj fra Sergei Pushkov! Russeren ble dumpet av Vålerenga før sesongen og plukket opp av Storhamar. Her hadde han slitt med å finne plassen sin og i perioder blitt sittende på benken. I den første finalen på Jordal Amfi klinket Storhamars nummer 66 til med et hattrick og ga laget sitt et fantastisk utgangspunkt i kampen om kongepokalen! Hjemmelaget var litt dovent etter å ha slått Stjernen lett i semifinalen og hatt nesten ei uke fri. Storhamar var i gang etter en tøff serie mot TIK og hadde fordelen av dette. VIF holdt unna i en periode og så ut til å ta kontroll da Rune Fjeldstad til slutt overlistet en opplagt Jonas Norgren. Da var det tid for Pushkov-show. To mål på to minutter snudde kampen, og et minutt ut i tredje kompletterte han hattricket. En rask redusering fra hjemmelaget hjalp ikke, Storhamar kjempet som dyr og holdt de unna resten.

2. NM-Finale 26.03.99
Storhamar Dragons – Vålerenga 6-2 (3-1, 2-1, 1-0), 2-0 i kamper
Hamar OL-Amfi, 3187 tilsk.

1. periode:
0-1 (1.59) Øystein Olsen (Geir Hoff), 1-1 (4.32) Petter Salsten (Alexander Smirnov, Tomas Berg) PP, 2-1 (8.07) Berg (Sergei Pushkov, Smirnov) PP, 3-1 (19.36) Smirnov (Berg, Geir Svendsberget)

2. periode:
4-1 (21.28) Ole Eskild Dahlstrøm (Berg, Smirnov), 5-1 (23.27) Dahlstrøm (Berg, Morten Fjeld), 5-2 (30.27) Ø. Olsen (Magnus Hermansson, Erik Tveten)

3. periode:
6-2 (56.11) Svendsberget (Pushkov)

Skudd: 22-29 (11-14, 3-8, 8-7)
Utv: SD 13 x 2 min, VIF 17 x 2 min, 1 x 10 min

Laget:

Jon-Hroar Nordstrøm, Magnus Østeraas – Joakim Andersson, Morten Fjeld, Joakim Persson
Alexander Smirnov, Øyvind Eriksen  – Tomas Berg, Ole Eskild Dahlstrøm, Geir Svendsberget
Ole Fredrik Kirkebye, Anders Kolbuholen – Henning Paulsen, Tom Erik Olsen

Ute: Jonas Göthberg

Anført av Tomas “Mini” Berg bød Storhamar opp til fest på fredagskvelden. Vålerenga ble kjempet i senk av et arbeidssomt Storhamar. Da det i tillegg fungerte maksimalt framover måtte det bare bli morro. VIF startet best, men Storhamar lot seg ikke rikke. Petter Salsten pirket inn en utlikning i overtall før fem minutter var gått, og så startet Mini-showet. Først gjorde han 2-1 selv, så fikset han 3-1 med en herlig pasning til Smirnov rett før pause. I midtperioden dominerte gjestene stort, men de fant ingen mottrekk mot den magiske lille svensken. I løpet av periodens åpningsminutter hadde han to ganger sendt Ole Eskild Dahlstrøm på blank. Han gjorde ingen feil, Storhamar ledet 5-1 og Berg hadde fem poeng! En redusering ble det, men Storhamar hadde full kontroll og Geir Svendsberget satte til slutt den siste spikeren i kista med 6-2 fire minutter før slutt. Storhamar hadde skaffet seg tre matchballer i kampen om den fjerde kongepokalen!

3. NM-Finale 28.03.99
Vålerenga – Storhamar Dragons 5-1 (1-0, 1-0, 3-1), 1-2 i kamper
Jordal Amfi, 3875 tilsk.

1. Periode:
1-0 (10.55) Hans Abrahamsson (Erik Tveten).

2. Periode:
2-0 (27.42) Patric Englund (Geir Hoff, Lubos Sikela)

3. Periode:
3-0 (50.29) Øystein Olsen (Vegar Barlie), 3-1 (51.55) Tomas Berg – straffe, 4-1 (53.05) Ø. Olsen (Johan Brummer, Rune Fjeldstad), 5-1 (60.00) Hoff (Uass.)

Skudd: 37-12 (12-5, 10-3, 12-4)
Utv: VIF 9 x 2 min, SD 11 x 2 min

Laget:
Jonas Norgren/Robert Borgquist fra 51.00

Etter tapet på Hamar hadde VIF kniven på strupen, og investor Lorentsen på nakken. Den eksentriske forretningsmannen hadde møtt opp i garderoben og truet med å rive kontraktene deres i filler om han ikke fikk respons øyeblikkelig. Det fikk han og et heltent VIF skapte nytt liv i finalen med seier på hjemmebane. De fikk likevel jobbe for maten og først da Øystein Olsen satte 3-0 i midten av 3. periode var det helt sikkert. Storhamar slet voldsomt med å skape noe foran Per Ragnar Bergkvist i VIF-buret og ble begrenset til kun 12 skudd på mål. Jonas Norgren ble også skadet i tredje periode og Robert Borgquist måtte ta over etter å ha sittet på benken i en måneds tid. Det var fremedels to sjanser igjen.

4. NM-Finale 30.03.99
Storhamar Dragons – Vålerenga 2-5 (0-0, 1-2, 1-3), 2-2 i kamper.
Hamar OL-Amfi, 5581 tilsk.

1. Periode:
Ingen mål

2. Periode:
0-1 (26.42) Johan Åkerman – straffe, 1-1 (35.26) Tom Erik Olsen (Morten Fjeld, Aleksander Smirnov), 1-2 (38.32) Øystein Olsen (Erik Tveten, Atle Olsen).

3. Periode:
2-2 (50.42) Jon-Hroar Nordstrøm (Smirnov, Sergei Pushkov), 2-3 (53.24) Johan Brummer (Magnus Hermansson), 2-4 (58.10) Åkerman, 2-5 (59.00) Erik Tveten – åpent mål

Skudd: 20-32 (3-12, 12-9, 5-11)
Utv: SD 5 x 2 min, VIF 3 x 2 min

Laget:

Jon-Hroar Nordstrøm, Jonas Göthberg – Tom Erik Olsen, Pål Johnsen, Morten Fjeld
Petter Salsten, Anders Kolbuholen – Joakim Persson, Joakim Andersson, Geir Svendsberget
Alexander Smirnov, Magnus Østeraas  –  Tomas Berg, Ole Eskild Dahlstrøm, Sergei Pushkov
Erik Andersen, Øyvind Eriksen – Henning Paulsen, Snorre Hallem

Følelsen var at om Storhamar skulle ta pokalen måtte det gjøres i den siste hjemmekampen. Dragene bød også opp til kamp foran en fullsatt OL-Amfi, men hadde ikke flyten. VIF hadde endelig fått lagmaskina til å jobbe og hadde fått medgangen som plutselig hadde forlatt Storhamar. Kampen var velspilt og jevn, men igjen var hjemmelaget litt for veike foran mål. Tomas Berg ble markert ut av kampen, og fikk ikke rommene han hadde utnyttet så frekt tidligere. Da Nordstrøm utliknet midtveis i tredje øynet folk muligheten. I stedet kom VIF tilbake og tok ledelsen på ny. Storhamar traff stolpen i sluttminuttene, men i stedet kontret VIF og banens ener Johan Åkerman satte sitt andre. Det som så ut som en overraskende Storhamar-triumf bare noen få dager før var nå i ferd med å bli en enorm snuoperasjon for VIF.

5. NM-Finale 01.04.99
Vålerenga – Storhamar Dragons 5-2 (1-0, 2-1, 2-1), 3-2 i kamper
Jordal Amfi, ca. 5400 tilsk.

1. Periode: 1-0 (9.17) Patric Englund (Johan Brummer, Johan Åkerman).

2. Periode:
2-0 (24.56) Geir Hoff (Englund, Brummer), 3-0 (29.04) Kenneth Larsen (Brummer), 3-1 (36.09) Geir Svendsberget (Morten Fjeld, Sergei Pushkov)

3. Periode:
3-2 (41.52) Ole Eskild Dahlstrøm (Alexander Smirnov) PP, 4-2 (55.21) Åkerman (Brummer), 5-2 (57.49) Åkerman – åpent mål

Skudd: 24-19 (8-4, 9-4, 7-11)
Utv: VIF 5 x 2 min, 1 x 5 min pluss liten disp, SD 5 x 2 min

Laget:

Petter Salsten, Magnus Østeraas – Tom Erik Olsen, Ole Eskild Dahlstrøm,Snorre Hallem
Jon-Hroar Nordstrøm  –  Morten Fjeld, Joakim Andersson, Sergei Pushkov
Anders Kolbuholen, Øyvind Eriksen – Henning Paulsen, Snorre Hallem

Storhamar ble det første laget noensinne som kastet bort en tokampersledelse i en NM-finale. Kreftene tok slutt etter den lange semien mot TIK og de to første finalene. Anført av den svenske stjernetrioen Johan Åkerman, Johan Brummer og Patric Englund ble VIF til slutt for sterke og tok pokalen. Storhamar ga seg imidlertid ikke uten kamp og fant nye krefter da Geir Svendsberget reduserte like før den andre pausa. Ole Eskild Dahlstrøm skapte nytt liv med et powerplaymål rett etter pausa og kampen var plutselig i balanse igjen. Fem minutter før slutt kom Snorre Hallem alldeles fri med VIFs keeper. Han klarte dessverre ikke å score, VIF kontret og avgjorde med 4-2.