Tirs. 24.03.1998 Storhamar – Vålerenga 1-5 (0-1, 1-1, 0-3)
Tors. 26.03.1998 Vålerenga – Storhamar 6-2 (1-0, 3-2, 2-0)

Storhamar – Stjernen 3-2 SD (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

1-0 (17.34) Pål Johnsen (Tommy Larsen)

2. Periode:
1-1 (34.42) André Manskov Hansen (John Säkkinen, Tom Johansen)

3. Periode:
1-2 (44.04) Tore Vikingstad (René Hansen), 2-2 (52.54) Petter Salsten (Jonas Göthberg, Joakim Persson) PP

Sudden death:
3-2 (68.04) Tom Erik Olsen (Ari Turpeinen)

Alexander Smirnov, Magnus Østeraas – Tomas Berg, Erik Kristiansen, Morten Fjeld
Jon-Hroar Nordstrøm, Jonas Göthberg – Joakim Persson, Pål Johnsen, Snorre Hallem
Geir Svendsberget, Snorre Hallem

Storhamar slet mer enn ventet med Stjernen i den første sluttspillkampen. Etter en god første periode var det varierende innsats i de to neste og Storhamar havnet bakpå. Stjernen forsvarte seg godt og det så lenge stygt ut for hjemmelaget. Petter Salsten sikret sudden death med et fint slagskudd i overtall. Etter åtte minutter skulle Tom Erik Olsen bli helt igjen. Etter en nesten to måneder på sidelinja med skade var han tilbake som seg hør og bør og scoret seiersmålet. Han fikk pucken med ryggen mot mål, vendte og satte pucken frekt i hjørnet. Fordel Storhamar.

2. Semifinale 12.03.98
Stjernen – Storhamar 1-3 (0-2, 1-1, 0-0), 0-2 i kamper.
Stjernehallen, 1326 tilsk.

1. Periode:
0-1 (5.43) Erik Kristiansen (Snorre Hallem), 0-2 (12.14) Tom Erik Olsen

2. Periode:
1-2 (27.05) Morten Finstad (Lars Håkon Andersen, Tore Vikingstad) PP, 1-3 (36.53) Tomas Berg (Stig Johansen).

Skudd: 18-27 (3-10, 8-10, 7-7)
Dommer: Egil A. Borge, Sparta
Utv: Stj 4 x 2 min SIL 6 x 2 min

Laget:

Petter Salsten, Tommy Larsen – Tomas Berg, Stig Johansen, Ari Turpeinen
Alexander Smirnov, Magnus Østeraas – Tom Erik Olsen, Pål Johnsen, Morten Fjeld
Jon-Hroar Nordstrøm, Jonas Göthberg – Joakim Persson, Erik Kristiansen, Snorre Hallem
Geir Svendsberget, Torkil Brustad

Storhamar leverte en tildels god kamp sluttspillkamp i Stjernehallen. Tett hjemover, effektivt framover. Erik Kristiansen og Tom Erik Olsen la grunnlaget med to mål i første periode, Mini Berg var frekt frampå og gjorde 3-1 da Stjernen var på vei inn i kampen igjen. I tredje ble en kombinasjon av godt forsvarsspill og en enda bedre Mika Rautio utslagsgivende. Finaleplassen nærmet seg, men det var likevel bekymringer. Erik Kristiansen måtte forlate isen med skade og man fryktet at han ville gå glipp av de siste par ukene av sin karriere.

3. Semifinale 15.03.98
Storhamar – Stjernen 3-2 SD (2-0, 0-2, 0-0, 1-0), sammenlagt 3-0.
Hamar OL-Amfi, 1930 tilsk.

1. Periode:
1-0 (11.16) Pål Johnsen (Ari Tupeinen) PP, 2-0 (17.06) Petter Salsten (Tom Erik Olsen) PP

2. Periode:
2-1 (30.58) Lars Håkon Andersen (Morten Finstad, Tom Johansen), 2-2 (35.49) Finstad (Claes Halvordsson).

Petter Salsten, Tommy Larsen – Joakim Persson, Stig Johansen, Ari Turpeinen
Jon-Hroar Nordstrøm, Jonas Göthberg – Tomas Berg, Erik Kristiansen, Geir Svendsberget
Snorre Hallem, Torkil Brustad

Storhamar slet med å finne flyten i sluttspillet, men klarte likevel å kvitte seg med Stjernen på kortest mulig tid. Det var bedring i denne kampen, men ineffektivitet sørget for at Stjernen fikk være med helt inn. Etter en god åpning, der Pål Johnsen dominerte stort, slapp Stjernen inn igjen i midtperioden. I tredje ble det stillingskrig, før alt dreide seg om Storhamar i sudden. Det ble enveiskjøring og bare et spørsmål om tid før avgjørelsen falt. Det skulle gå fjorten og et halvt minutt før jubelen endelig kunne slippes løs. Geir Svendsberget kom alene med keeper for tredje gang i kampen og denne gang gjorde han ingen feil. Til HA sa han følgende. -Jeg tenkte i det jeg kom alene: Ikke gjør noe lurt nå, sett pucken til venstre! Det gikk og det er utrolig deilig!

1. Finale 22.03.98
Vålerenga – Storhamar 6-3 (1-1, 3-1, 2-1)
Jordal Amfi, 4378 tilsk.

1. Periode:
1-0 (4.33) Johan Brummer (Jan Roar Fagerli), 1-1 (6.18) Petter Salsten (Uass.)

2. Periode:
2-1 (21.04) Serge Boisvert (Brummer, Johan Åkerman) PP, 2-2 (22.31) Tomas Berg (Alexander Smirnov), 3-2 (30.16) Rune Fjeldstad (Uass.), 4-2 (37.37) Brummer (Åkerman, Øystein Olsen)

3. Periode:
5-2 (40.18) Hans Abrahamsson (Brummer), 5-3 (45.31) Berg (Smirnov, Erik Kristiansen) PP2, 6-3 (48.41) Fjeldstad (Åkerman, Brummer) PP

Skudd: 25-21 (7-8, 7-4, 11-9)
Utv: VIF 7 x 2 min, SIL 8 x 2 min

Laget:

Petter Salsten, Tommy Larsen – Geir Svendsberget, Stig Johansen, Ari Turpeinen
Jon-Hroar Nordstrøm, Jonas Göthberg – Tom Erik Olsen, Pål Johnsen, Morten Fjeld
Alexander Smirnov, Magnus Østeraas – Tomas Berg, Erik Kristiansen, Joakim Persson

Etter fire sesonger i skyggen var Vålerenga desperate etter å ta et nytt NM-gull. Det fikk Storhamar merke og ble straffet hardt i den første finalen. Kampen var jevnspilt, men VIF var langt mer effektive og utnyttet alle tilløp til feil hos gjestene. Dessverre ble det en del grove personlige tabber og da ble det også mål. Heller ikke Mika Rautio var å stole på lenger. Finnen klarte ikke å finne tilbake til formen som hadde gjort han til lagets suverene spiller under serien. Storhamar var med resultatmessig til starten av tredje, men da rykket hjemmelaget fra.

2. Finale 24.03.98
Storhamar – Vålerenga 1-5 (0-1, 1-1, 0-3), 0-2 i kamper
Hamar OL-Amfi, 4033 tilsk.

1. Periode:
0-1 (7.26) Hans Abrahamsson (Vegar Barlie).

2. Periode:
1-1 (25.39) Erik Kristiansen (Uass.) PP, 1-2 (31.55) Johan Brummer (Barlie)

3. Periode:
1-3 (51.01) Geir Hoff (Erik Tveten) SH, 1-4 (57.21) Serge Boisvert (Johan Åkerman), 1-5 (59.58) Barlie (Svenn Erik Bjørnstad)

Skudd: 15-31 (8-4, 5-16, 2-11)
Dommer: Hans Petter Berg, Stjernen
Utv: Storhamar 3 x 2 min, Vålerenga 6 x 2 min

Laget:

Jon-Hroar Nordstrøm, Jonas Göthberg – Tom Erik Olsen, Pål Johnsen, Geir Svendsberget
Alexander Smirnov, Magnus Østeraas – Tomas Berg, Erik Kristiansen, Morten Fjeld

NM-finalen var i ferd med å bli en real nedtur for SIL. Foran 4000 spente hjemmefans leverte de gule og blå drøyt en god periode, resten ble bare trist. Jubel ble det da Erik Kristiansen utliknet til 1-1 med det som skulle vise seg å være hans siste scoring i hans siste hjemmekamp. Det ble antatt at det var hans 500. scoring, noe som senere har blitt korrigert til den 509. Kampen levde til litt over midten av tredje da VIF fikk et enkelt 3-1-mål i undertall. Deretter gjorde de som de ville og de fleste innså nå at slaget var tapt.

3. Finale 26.02.98
Vålerenga – Storhamar 6-2 (1-0, 3-2, 2-0), 3-0 i kamper
Jordal Amfi, ca. 4500 tilsk.

1. Periode:
1-0 (15.07) Kjell Richard Nygård (Magnus Hermansson).

2. Periode:
2-0 (29.32) Marius Rath (Johan Åkerman) PP, 3-0 (32.33) Lars Erik Lund (Øystein Olsen), 4-0 (37.43) Serge Boisvert (Vegar Barlie, Svenn Erik Bjørnstad), 4-1 (39.08) Jon Hroar Nordstrøm (Pål Johnsen, Stig Johansen) PP, 4-2 (39.18) Joakim Persson (Erik Kristiansen)

3. Periode:
5-2(44.57) Åkerman (Brummer), 6-2 (55.19) Barlie (Boisvert)

Skudd: 30-17 (9-6, 11-8, 10-5)
Dommer: Tor Olav Johnsen, Manglerud/Star.
Utv.: Vålerenga 4 x 2 min , Storhamar 6 x 2 min

Laget:
Jonas Norgren (Mika Rautio)

Jon-Hroar Nordstrøm, Jonas Göthberg – Morten Fjeld, Pål Johnsen, Joakim Persson
Petter Salsten, Tommy Larsen – Tom Erik Olsen, Stig Johansen, Snorre Hallem
Alexander Smirnov, Magnus Østeraas – Tomas Berg, Erik Kristiansen, Ari Turpeinen

Storhamar ble et nummer for små i denne finalen og måtte innse at at den første sesongen uten mesterskap på seks år var et faktum. Jonas Norgren hadde tatt over plassen til Mika Rautio i mål, og gjorde en bra jobb. Det var likevel ikke nok mot gullhungrige VIF som endelig hadde fått maskina til å male skikkelig. Storhamar scoret to mål på ti sekunder og skapte litt spenning mot slutten av andre periode, men da bare giret hjemmelaget opp igjen og avgjorde. Snaue to minutter før slutt gikk Erik Kristiansen av isen for siste gang. En æra var over.