Utv: SIL 8 x 2 min, Bern 10 x 2 min, 2 x 10 min
Straffer: 3-1 (Mål: Olsen, Johnsen, Berg, Miss: Kristiansen)

Alexander Smirnov, Magnus Østeraas – Tomas Berg, Erik Kristiansen, Morten Fjeld
Petter Salsten, Tommy Larsen – Tom Erik Olsen, Stig Johansen, Ari Turpeinen
Jon-Hroar Nordstrøm, Jonas Göthberg – Geir Svendsberget, Pål Johnsen, Joakim Persson
Snorre Hallem, Ronny Tajet, Torkil Brustad

Storhamars første kamp i EHL ble en skikkelig rysare med Storhamars nye målvakt Mika Rautio i hovedrollen. Med ti sekunder igjen av sudden death reddet han straffeslag fra den italienske landslagsstjerna Orlando. I straffekonken bare fortsatte han og plukket med stor selvfølgelighet fire av sveitsernes fem straffeslag. Storhamar åpnet litt nølende, men etterhvert turte de mer og mer mot et nokså blekt Bern. De tok ledelsen tidlig i andre periode, men maktet ikke å overliste Renato Tosio flere ganger. Gjestene fikk til slutt sin utlikning sju minutter før slutt, og kampen gikk til 10 minutters sudden death. Her var det jevnt og sjansefattig helt til Petter Salsten i panikk dyttet vekk målet mot slutten. Resten tok den råe Rautio seg av.

EHL 2. Kamp 07.10.98
Storhamar – VEU Feldkirch 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
Hamar OL-Amfi, 1715 tilsk.

1. Periode:
1-0 (5.08) Geir Svendsberget (Pål Johnsen)

2. Periode:
2-0 (29.00) Svendsberget (Petter Salsten, Jonas Göthberg) PP

3. Periode:
3-0 (47.31) Svendsberget SH, 3-1 (54.21) Rick Nasheim (Sean Gauthier)

Skudd: 19-23 (7-7, 9-7, 3-9)
Dommer: Pekka Hajanen, Finland
Utv: SIL 6 x 2 min, VEU 6 x 2 min.

Laget:

Alexander Smirnov, Magnus Østeraas – Tomas Berg, Erik Kristiansen, Joakim Persson
Jon-Hroar Nordstrøm, Jonas Göthberg – Geir Svendsberget, Pål Johnsen, Morten Fjeld

Hardtsatsende Feldkirch fikk sjokkbehandling i Hamar OL-Amfi. Geir Svendsberget, som hadde kommet gratis fra 1. divisjonslaget Hasle/Løren, satte stjerner som Bengt Åke Gustafsson og Thomas Rundquist med et herlig hattrick. Det første kom i fem mot fem, det andre i overtall og i tredje raste han fra østerrikerne i undertall og smelte den tredje pucken i krysset. -Jeg syntes søndagens kamp (seier over VIF) var mitt livs største øyeblikk. Hva jeg skal si etter dette vet jeg nesten ikke, sa kampens store profil til Hamar Arbeiderblad. I andre enden av bana fortsatte Mika Rautio sitt blendende spill og holdt Storhamar inne i kampen når det stormet som verst. Dette ble Feldkirchs eneste tap på vei mot EHL-tittelen!

EHL 3. Kamp 21.10.98
Kölner Haie – Storhamar 5-1 (3-1, 2-0, 0-0)
Lentstrasse, 3500 tilsk.

1. Periode:
1-0 (3.39) Brian Glynn (Sergio Momesso, Corey Millen) 1-1 (8.46) Geir Svendsberget (Jonas Göthberg), 2-1 (15.09) Joe Busillo (Luciano Borsato, Bruno Zarillo), 3-1 (18.53) Thomas Forslund (Sergio Momesso, Millen)

2. Periode:
4-1 (21.17) Zarillo, 5-1 (29.20) Zarillo

Dommer: Georg Erd, Østerrike
Utv: KH 10 x 2 min, 1 x 5 min, 2 x 2 min, SIL 9 x 2 min

Laget:

Alexander Smirnov, Magnus Østeraas – Geir Svendsberget, Pål Johnsen, Joakim Persson
Petter Salsten, Tommy Larsen – Tomas Berg, Stig Johansen, Morten Fjeld
Jon-Hroar Nordstrøm, Jonas Göthberg – Ari Turpeinen, Erik Kristiansen, Tom Erik Olsen
Erik Andersen – Snorre Hallem, Torkil Brustad

Så kom den europeiske hverdagen for allvor til SIL. I Köln ble de reglrett slukt av fysisk tøffe Haier. Storhamar opptrådde nervøst og ble hardt straffet av proffene de møtte. Kun Mika Rautio reddet laget fra en skikkelig stjernesmell. En lite ærefull forestilling av Storhamar bortsett fra Ari Turpeinens fight med tøffingen Momesso. Svensken vant den bataljen på overbevisende måte og var så agitert at han etter fire minutter i utvisningsboksen ikke fikk med seg at han hadde trøya på bakfram! Geir Svendsberget scoret igjen og var etter denne runden toppscorer i EHL, blant annet foran Jouri Leonov som nå spilte i Dynamo Moskva.

EHL 4. Kamp 11.11.98
Storhamar – Kölner Haie 2-3 (2-2, 0-0, 0-1)
Hamar OL-Amfi, 2007 tilsk.

1. Periode:
0-1 (3.32) Sergio Momesso (Corey Millen), 1-1 (7.12) Petter Salsten (Ari Turpeinen, Pål Johnsen) PP, 1-2 (13.05) Millen (Uass.) SH, 2-2 (14.29) Alexander Smirnov (Johnsen, Tommy Larsen) PP

Laget:

Jon-Hroar Nordstrøm, Jonas Göthberg – Geir Svendsberget, Pål Johnsen, Tomas Berg
Alexander Smirnov, Tommy Larsen – Tom Erik Olsen, Erik Kristiansen, Morten Fjeld
Petter Salsten, Magnus Østeraas – Ari Turpeinen, Stig Johansen, Joakim Persson
Erik Andersen – Torkil Brustad, Snorre Hallem, Henning Paulsen

Hjemme i Hamar OL-Amfi hadde Storhamar langt mer å by på enn ut i Europa. Denne gangen spilte de med pondus og lot seg ikke stresse av Kölns tøffe spillestil. Dessverre holdt det ikke helt inn og målmaskina Bruno Zarillo lyktes i å sikre tre poeng for gjestene med et fint plassert skudd tre minutter før slutt. Det betydde en ikke helt uventet EHL-exit for hamarlaget, som tross alt hadde bitt godt fra seg.

EHL 5. Kamp 25.11.97
VEU Feldkirch – Storhamar 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Vorarlberger Eishalle, 3500 tilsk.

1. Periode:
1-0 (8.48) Gerhard Puschnik (Fritz Ganster)

Petter Salsten, Tommy Larsen – Ari Turpeinen, Tomas Berg, Stig Johansen
Alexander Smirnov, Magnus Østeraas – Joakim Persson, Erik Kristiansen, Morten Fjeld
Jon-Hroar Nordstrøm, Jonas Göthberg – Geir Svendsberget, Pål Johnsen, Snorre Hallem
Tom Erik Olsen, Torkil Brustad
Erik Andersen – Henning Paulsen

Allerede før sin andre tur ut i Europa var Storhamar utslått av Europaligaen. De la likevel en helhjertet innsats for dagen og kunne fint ha tatt ledelsen om Erik Kristiansen hadde hatt mer flyt med avslutningene i starten. Etterhvert festet hjemmelaget grepet og tvang Storhamar i kne. Etterhvert hadde gjestene lite å komme med framover og ble straffet av hjemmelagets effektive powerplay.

EHL 6. Kamp 09.12.97
SC Bern – Storhamar 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)
Allmendhalle, 7453 tilsk.

1. Periode:
Ingen mål

2. Periode:
1-0 (21.55) Daniel Marois (Michel Mouther), 2-0 (? ) Philippe Müller (Roberto Triulzi), 3-0 (37.53) Mark Reichert (Gaetano Orlando), 3-1 (39.23) Tommy Larsen (Tom Erik Olsen)

Ute: Erik Kristiansen

Den siste gruppekampen i Europaligaen var betydningsløs for begge lag. Storhamar avsluttet med nok en bortekamp som viste at gamle myter om norsk hockey var sannheter. Det sviktet offensivt mot internasjonal motstand, samtidig som feil ble hardt straffet. Storhamar tapte relativt klart i en kamp der de ellers var relativt på høyde med motstanderen. Når Mika Rautio for en gangs skyld ikke hadde noen stor dag på jobb ble det vanskelig. Tommy Larsen fikk i hvertfall notert seg for sitt eneste mål i internasjonal kamp da han dundret inn 3-1 i slutten av andre periode.