Søn. 13.02.1977 Storhamar – Forward 4-4 (0-2, 3-1, 1-1)
Lør. 05.03.1977 Storhamar – Spartacus 7-2 (4-0, 2-2, 1-0)

Rosenhoff – Storhamar 3-5 (2-1, 1-2, 0-2)

2. periode:
2-2 Ole Arne Langdalen, 3-2, 3-3 Olav Slåtlandet

3. periode:
3-4 Morten Lillehagen, 3-5 Finn Paulsen

Rekordtidlig seriestart og selvsagt ingen treningskamper for Storhamar. Ikke rart HA slo til med overskriften: Underet skjedde! Rosenhoff, vanligvis en problematisk motstander for Storhamar, ble slått i åpningskampen på Jordal Amfi etter at hamargutta hadde mest å gå på mot slutten! Kampen skulle forresten egentlig ikke gått på Jordal, men siden Furuset-bobla sprakk noen uker i forveien var dette eneste mulige arena.

1-3 Finn Paulsen, 1-4 Steinar Johansen, 2-4

Undrenes tid bare fortsatte! Kalenderen viste fremdeles oktober og Storhamar sto med fire poeng i serien! Denne gangen var det en fenomenal Bjørn Stenberg som var hovedårsaken til at poengene ble med hjem til Hamar. Da Sinsen hadde skutt fra seg tok Storhamar over og scoret de nødvendige målene som skulle til.

4-2, 5-2, 5-3 Svendby, 5-4 Terje Kojedal, 6-4

Favorittstempel var tydeligvis ikke bra for Storhamar. Årvoll, som kom fra 2-18 i Sarpsborg, fikk altfor fritt spillerom og stakk i fra i målprotokollen. Storhamar prøvde å hanke inn igjen, men kom aldri helt i kapp.

2-3 Terje Kojedal, 3-3

Det ble et evig rot av kamparrangementet. Forbundet hadde glemt å varsle dommerne om at kampen var flyttet fra sitt opprinnelige tidspunkt på søndag og etter mye fram og tilbake og ringing til dommere som kanskje kunne ta jobben kom man i gang rundt halv ni på kvelden. Selve kampen ble også ganske rotete og tross stort overtak klarte ikke Storhamar å få med seg begge poengene.

5. serierunde 27.11.76:
Sparta – Storhamar 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)
Sparta Amfi, ? tilsk

Scoring:
Ole Roberth Holmen

På de fire første seriekampene hadde Sparta et snitt på over ti mål pr. kamp. De slo Storhamar også, men selve kampen var ganske jevnspilt og det var enighet i laget om at disse slår vi hjemme. Det hører også med til historien at den unge keeperen Gunnar Bingen måtte steppe inn da Bjørn Stenberg ble skadet før kampen. Han gjorde en utmerket jobb.

4-5, 5-5, 5-6 Finn Paulsen, 5-7 Paulsen

Det ble tildels ganske dramatisk da Storhamar tok det som skulle vise seg å bli en svært viktig seier mot Forward. Det ble en kamp preget av mye stygt spill og slossing. Finn Paulsen endte med å bli skallet ned av en motstander, men tok hevn ved å avgjøre kampen på egenhånd i tredjeperiode. Storhamar var best i 2. period, men klarte ikke riste av seg motstanderne som kom tilbake i tredje. Storhamar hadde imidlertid mest på slutten og det hører også med at Paulsens 6-5 mer enn luktet av offside.

7. serierunde 18.12.76:
Djerv – Storhamar 2-6 (2-3, 0-3, 0-0)
Bergenshallen, ? tilsk

Scoringer:
Erik Svendby 3, Terje Kojedal 2, Finn Paulsen

Da kampen først kom i gang, halvannen time for seint – Storhamars fly var tre timer forsinket, gikk det meste Hamar-lagets vei. En herlig laginnsats sørget for at kampen var avgjort etter to perioder og man kunne spare krefter i den tredje. Djerv valgte å protestere etter kampen da Storhamar kom for sent, men forbundet var helt enig i at de ikke kunne lastes for at flyet var forsinket!

8. serierunde 19.12.7:
Viking – Storhamar 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)
Siddishallen, ? tilsk

Scoring:
Terje Kojedal

Storhamar startet bra, men ble etterhvert ganske slitne i løpet av sin andre kamp på to dager. Viking utnyttet det og skaffet seg to viktige poeng i toppstriden. Det gikk hardt for seg på spillerfronten også, Olav Slåtlandet brakk beinet og Steinar Johansen nesa!

9. serierunde 02.01.77:
Storhamar – Rosenhoff 10-3 (1-0, 5-1, 4-2)
Storhamarbana, ? tilsk

Scoringer:
Steinar Johansen 3, Tore E. Tangen 2, Erik Svendby 2, Terje Kojedal, Finn Paulsen, Stig Frydenlund

Spilleforhold: 0 grader og litt snø

Storhamar lå godt an i serien halvveis enda de bare hadde spilt bortekamper! Nå var det endelig klart for hjemmekamp, så og si sesongen ut! Storhamar imponerte ikke i hjemmedebuten, men mot et Rosenhoff som kom til Hamar med bare sju spillere ble det likevel store sifre.

10. serierunde 09.01.77
Storhamar – Sinsen 18-0 (2-0, 8-0, 8-0)
Storhamarbana, ca. 400 tilsk

1. periode:
1-0 Erik Svendby, 2-0 Stig Frydenlund

2. periode:
3-0 Terje Kojedal, 4-0 Kojedal, 5-0 Svendby, 6-0 Finn Paulsen, 7-0 Morten Lillehagen, 8-0 Ole Arne Langdalen, 9-0 Ole Roberth Holmen, 10-0 Holmen

3. periode:
11-0 Holmen, 12-0 Tore E. Tangen, 13-0 Paulsen, 14-0 Langdalen, 15-0 Paulsen, 16-0 Jan R. Kristiansen, 17-0 Langdalen, 18-0 Steinar Johansen

Spilleforhold: -9 grader og opphold

Storhamar var i ferd med å finne storformen på nyåret. Sinsen, som man slet med å slå 4-2 på høsten ble ydmyket på det grøvste på Storhamarbana og slått med hele 18-0! Etter å ha holdt unna i en periode kollapset Oslo-laget i 2. periode og var nok bare glad de slapp å se 20-tallet. Seieren var den største Storhamar hadde fått på 2. divisjonsnivå noen gang!

11. serierunde 16.01.77:
Storhamar – Viking 6-5 (1-2, 5-1, 0-2)

1. periode:
0-1, 0-2, 1-2 Erik Svendby

2. periode:
2-2 Svendby, 3-2 Svendby, 4-2 Finn Paulsen, 5-2 Svendby, 5-3, 6-3 Steinar Kristiansen

3. periode:
6-4, 6-5

Spilleforhold: -2 grader og snøvær

Storhamars viktigste ishockeykamp til nå, skrev HA før kampen. Viking lå på 2. plass, Storhamar på 3. med to poeng opp. Takket være en utrolig 2. periode vant da også Storhamar sin viktigste kamp og meldte seg for alvor på i kampen om opprykk. Erik Svendby var mer enn noen annen viktig for triumfen, han scoret like godt fire av målene!

Spilleforhold: -7 grader og opphold

Ny toppkamp og ny avgjørende innsats fra Erik Svendby! Ett minutt før full tid omsatte Storhamars toppscorer et straffeslag og sørget for at Sparta måtte avgi bare sitt andre poeng for sesongen! Kampen viste at Storhamar ikke var noe blaff i toppen og tok et lite grep om opprykksplassen.

Spilleforhold: -4 grader og opphold

Skulle topplasseringen forsvares måtte man være på også i kampene mot de som ikke lå i toppen. Det tok litt tid før Storhamar kom i gang mot Årvoll, men etterhvert ble de malt ned og en trygg seier sikret.

14. serierunde 02.02.77:
Storhamar – Oppsal 9-0 (5-0, 0-0, 4-0)
Storhamarbana ? tilsk

1. periode:
1-0 Erik Svendby, 2-0 Lorentz Holtet, 3-0 Svendby, 4-0 Kjell Åge Furuholt, 5-0 Morten Lillehagen

2. periode:
Ingen scoringer

3. periode:
6-0 Stig Sæther, 7-0 Finn Paulsen, 8-0 Svendby, 9-0 Per Arne Kristiansen

Spilleforhold: -10 grader og opphold

Oppsal fikk med seg et poeng fra høstkampen lagene i mellom. Men det var før Storhamar hadde kommet skikkelig i gang med sesongen, denne gangen ble det enveiskjøring. Storhamar tok tak fra start og kjørte over motstanderne. En litt slapp midtperiode ble fulgt opp av en ny en med overkjøring. Vel så spennende var det at Forward hadde slått Viking og meldte seg på i opprykkskampen også de.

15. serierunde 06.02.77:
Storhamar – Djerv 7-4 (4-0, 1-3, 2-1)

Scoringer:
SIL Erik Svendby 5, Tore E. Tangen, Terje Kojedal
Djerv: Knut Fjeldsgaard 2, Frank Evensen 2

En god førsteperiode la grunnlaget for enda et skritt mot opprykk. Ja, også Erik Svendby da. Det virket som han nesten egenhendig hadde tenkt å skyte Storhamar opp i 1. divisjon, denne gangen nettet han fem ganger! Djerv slo litt tilbake etter pangåpningen, men Storhamar lot seg ikke stresse og da 5-3 kom rett før andre pause så de seg ikke tilbake.

16. serierunde 09.02.77:
Spartacus – Storhamar 2-4 (0-2, 1-2, 1-0)

1. periode:
0-1 Erik Svendby, 0-2 Terje Kojedal

2. periode:
0-3 Erik Svendby, 1-3, 1-4 Per Arne Kristiansen

3. periode:
2-4

Var Storhamar i ferd med å få nerver? “Bare” tomålsseier mot Spartacus var i underkant av hva man ventet. Nå skal det sies at Oslo-laget var i poengnød i bunnen av tabellen, og at tross alt Storhamar ledet med tre mål før de slapp til motstanderen.

Spilleforhold: -13 grader og snø

Dette skulle bli den store opprykksfinalen. Hvis Storhamar vant ville 1. divisjonsplassen være sikret. Det så ut til å gå alldeles galt da Forward fikk to enkle mål i første periode, mens Storhamar traff stolpene tre ganger! I midtperioden snudde det imildertid og lagene gikk til siste pause med uavgjort. Finn Paulsen sørget for uavgjort på ny i tredje periode, dermed var det fremdeles åpent om opprykket.

18. serierunde 05.03.77:
Storhamar – Spartacus 7-2 (4-0, 2-2, 1-0)

Spilleforhold: -3 grader og snø

Storhamar måtte vente nesten tre uker på avgjørelsen, men det var verdt det! Med åpne telefonlinjer til Sparta Amfi hvor hovedkonkurrent Forward spilte mot Sparta. Dersom begge lagene vant måtte det omspill til for å avgjøre opprykket. Storhamar sørget for å gjøre det de kunne og kjørte over Spartacus fra start. Suverene Sparta gjorde også jobben sin mot Forward og dermed var Storhamar i 1. divisjon! At Steinar Johansen scoret to ganger, inkludert det matchavgjørende målet var helt på sin plass. Han hadde vært med hele veien fra starten i 1955!