1-2 (41.12) Stensson (Henric Höglund, Älgekrans)

Lars Løkken Østli, Jon T. Rømoen – Kristian Forsberg, Pål Johnsen, Teemu Kohvakka
Martin Thelander, Cato Ørbæk – Henric Höglund, Johan Älgekrans, Linus Stensson
Lars Erik Hesbråten, Trygve Hillestad, Martin Blakseth Huse

Ute: Mattias Livf, Magnus Østeraas

Linus Stensson og hans svenske rekkekompiser lå bak en blågul knallstart på årets sluttspill. To fulltreffere fra Linus, godt hjulpet av sine landsmenn var det som skulle til for å ta med seg ledelsen i kvartfinaleserien hjem til Hamar. Det ble en tett og tøff batalje i Siddishallen, der Storhamar til slutt dro det lengste strået takket være en solid laginnsats. Ikke helt ulikt forrige gang lagene møttes i Siddishallen. Den gang vant Storhamar 3-0. Nå ble resultatet jevnere, og kampen kunne tippet begge veier. Det var likevel slik at Dragene holdt hodene kaldest og var best når det gjaldt. Etter at Stensson hadde klinket inn sitt andre for kvelden tidlig i tredje periode skapte ikke hjemmelaget en eneste stor målsjanse!

2. kvartfinale 26.02.08
Storhamar Dragons – Stavanger Oilers 2-1 (1-0, 0-1, 1-0), 2-0 i kamper
Hamar OL-Amfi, 1546 tilsk.

1. Periode:
1-0 (17.50) Lars Erik Hesbråten (Nathan Martz, Eirik Skadsdammen) PP

2. Periode:
1-1 (31.08) Snorre Hallem (Martin Johansson)

3. Periode:
2-1 (57.59) Martz (Skadsdammen, Joakim Jensen)

Skudd: 28-31 (12-4, 11-14, 5-13)
Dommer: Eirik Hansen, Jutul
Utv: SD 6 x 2 min, SO 7 x 2 min

Laget:

En scoring av Nathan Martz to minutter før full tid gjorde at Storhamar fikk en drømmestart på kvartfinalene og tok ledelsen 2-0 i kamper. Canadieren som spilte med brudd i hånda og kunne bare holde kølla med den skadde leverte likevel en sterk kamp. Sterk var også Ruben Smith som fortsatte der han slapp i Siddishallen og frustrerte sine bysbarn igjen. Spesielt i tredje periode var den unge keeperen på sitt beste da gjestene gikk hardt ut for å avgjøre. Takket være hans innsats var dragene i posisjon til å avgjøre da Martz dukket opp og sikret uavgjort.

3. kvartfinale 28.02.08
Stavanger Oilers – Storhamar Dragons 0-2 (0-1, 0-1, 0-0), 0-3 i kamper
Siddishallen, 1690 tilsk.

1. Periode:
0-1 (4.56) Eirik Skadsdammen (Pål Johnsen, Kristian Forsberg)

Lars Erik Hesbråten, Martin Blakseth Huse

Med en sinnsyk innstilling og klassespill av Ruben Smith mellom stengene tok Storhamar sin tredje strake seier i kvartfinaleserien. Desperate Oilers hadde pucken og spillet det meste av kampen, men fant aldri ut av potte-tette Storhamar. Når Dragene i tillegg var nesten ufint effektive ble det 2-0 i Siddishallen og 3-0 totalt i serien. I løpet av de 60 minuttene fyrte Storhamar kun av 11 skudd mot Oilersmålet. Det er ny lavestenotering i en toppmatch for klubben. Med tanke på at Oilers skjøt 32 skudd mot Ruben Smith må det kunne kalles en taktisk dundersuksess å vinne 2-0.

3. Periode:
1-1 (44.03) Snorre Hallem (Eirik Grafsrønningen), 2-1 (52.44) Joakim Jensen (Eirik Skadsdammen, Nathan Martz) PP

Skudd: 36-29 (6-8, 18-5, 12-16)
Utv: SD 3 x 2 min, SO 10 x 2 min + 1 x 10 min

Laget:

Martin Thelander, Cato Ørbæk – Henric Höglund, Johan Älgekrans, Lars Erik Hesbråten
Magnus Østeraas, Trygve Hillestad, Martin Blakseth Huse

Ute: Mattias Livf, Linus Stensson

Dette var den første av fire matchballer for Storhamar. De gjorde kort prosess og klarte seg med kun den ène. Stavanger ble feid ut av sluttspillet med 4-0 i kamper. Nok en gang stod innstillingen og lagarbeidet i fokus, og sammen med en opplagt Ruben Smith var det nok til å vinne den fjerde kampen på rad. Hjemmelaget var ikke til å kjenne igjen fra det usikre og slurvete mannskapet som avsluttet serien. Nå begynte folk i det stille å snakke om gullkandidater. Stavangers stjernemannskap som hadde levert en sterk kvartfinale, men blitt holdt til tre scoringer kunne i hvertfall skrive under på dragenes potensiale.

1. semifinale 09.03.08
Storhamar Dragons – Vålerenga 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
Hamar OL-Amfi, 2503 tilsk.

1. periode:
1-0 (0.43) Joakim Jensen (Nathan Martz, Eirik Skadsdammen), 2-0 (2.06) Eerikki Koviu (Lars Erik Hesbråten)

2. periode:
3-0 (26.57) Jensen (Martz, Skadsdammen)

3. periode:
3-1 (49.06) Anders Fredriksen, 4-1 (49.34) Henric Höglund (Hesbråten, Johan Älgekrans)

Skudd: 19-41 (7-8, 8-13, 4-20)
Dommer: Ole-Stian Hansen, LIK
Utv: SD 3 x 2 min, VIF 3 x 2 min

Laget:

Det var før kampen mye snakk om hvordan Storhamar ville reagere på å ha hatt en lang pause foran semifinalene, mens mange antok at VIF på sin side ville møte til kamp med masse tempo fra kvartfinalen i kroppen. Men tilsynelatende så kom semifinalen like overraskende på VIF som den berømte julekvelden på kjerringa, og før de hadde fått knyttet lissene ordentlig så ledet Storhamar 2-0. VIF kjørte hardt på for å komme seg inn i kampen igjen, men denne gangen skulle de ikke klare det. I stedet gjorde Joakim Jensen sitt andre mål for kampen litt ut i midtperioden og 3-0 til hjemmelaget. Da gjestene til slutt kunne redusere svarte Storhamar umiddelbart da Henric Höglund gjorde 4-1 28 sekunder senere. Ruben Smith var fremdeles i knallform og stoppet 40 skudd. Sjøltilliten i laget bare vokste!

2. semifinale 11.03.08
Vålerenga – Storhamar Dragons 4-1 (1-1, 1-0, 2-0), 1-1 i kamper
Jordal Amfi, 2341 tilsk.

1. Periode:
1-0 (4.43) Mathias Trygg (Evan Cheverie, Steffen Thoresen) PP2, 1-1 (6.09) Eerikki Koivu (Eirik Skadsdammen, Joakim Jensen) PP

2. Periode:
2-1 (32.08) Cheverie (Kjell Richard Nygård, Kenneth Larsen)

3. Periode:
3-1 (51.04) Aleksander Nervik (Johnny Bruun, Cato Cocozza), 4-1 (51.52) David Nyström (Anders Fredriksen, Thoresen)

Skudd: 28-30 (8-9, 12-13, 8-8)
Utv: VIF 11 x 2 min, SD 13 x 2 min, 1 x 10 min

Laget:

Trygve Hillestad, Martin Blakseth Huse

Ute: Mattias Livf, Linus Stensson, Magnus Østeraas

Et Vålerenga-mål mot spillets gang i 2. periode ble starten på slutten av Storhamars imponerende sluttspill-streak. Scoringen snudde trenden i kampen og etterhvert kunne hjemmelaget bokføre en trygg 4-1-seier i kamp 2. Storhamar hadde nemlig taket på forestillingen den første halve kampen. Selv om VIF tok ledelsen i spill fem mot tre før fem minutter var gått kom Dragene raskt tilbake og utliknet bare et drøyt minutt senere. Eerikki Koivus skudd i overtall fant på merkelig vis veien inn i mål via diverse spillere og køller. Denne gang var det imidlertid VIFs dag og serien var i balanse igjen.

3. semifinale 13.03.08
Storhamar Dragons – Vålerenga 4-2 (1-1, 2-1, 1-0), 2-1 i kamper
Hamar OL-Amfi, 2336 tilsk.

1. Periode:
0-1 (12.24) David Nyström (Johnny Bruun, Lars Erik Lund) PP2, 1-1 (18.00) Lars Erik Hesbråten (Henric Höglund, Cato Ørbæk)

2. Periode:
2-1 (34.29) Joakim Jensen (Pål Johnsen) PP2, 3-1 (36.19) Eerikki Koivu PP, 3-2 (38.24) Lars Erik Lund (Aleksander Nervik, Ken Andrè Olimb)

3. Periode:
4-2 (59.51) Eirik Skadsdammen (Kristian Forsberg) SH – åpent mål

Skudd: 23-41 (8-10, 12-10, 3-21)
Dommer: Ole Stian Hansen, LIK
Utv: SD 9 x 2 min, VIF 9 x 2 min.

Laget:

Storhamar hadde fått smaken av blod og spilte en ny, smart hjemmekamp mot VIF. Gjestene kom best i gang, men Hesbråtens utlikning to minutter før den første pausa fikk Storhamar på sporet igjen. I midtperioden var hjemmelaget best, men fikk ikke hull på det før Vålerenga begynte å pådra seg utvisninger. Eerikki Koivu som hadde blitt en skikkelig goalgetter i sluttspillet, i tillegg til å være en defensiv klippe så ut til å ha lagt et godt grunnlag da han økte til 3-1. Et raskt svar fra VIF gjorde kampen høydramatisk i tredje periode. Storhamar forsvarte seg heroisk, ledet an av Koivu, og selv om 21 skudd ble løsnet mot Ruben Smith var fåtallet farlige. Da Koivu pådro seg en utvisning i sluttminuttet så VIF sin mulighet, men det var Storhamar som kunne juble. Eirik Skadsdammen satte pucken iskaldt i tomt mål og frelste OL-Amfien.

4. semifinale 14.03.08
Vålerenga – Storhamar Dragons 2-5 (0-2, 0-2, 2-1), 1-3 i kamper
Jordal Amfi, 2458 tilsk.

1. periode:
0-1 (1.27) Henrik Höglund (Lars Erik Hesbråten, Martin Thelander) SH, 0-2 (12.50) Eirik Skadsdammen (Joakim Jensen)

2. periode:
0-3 (31.47) Höglund (Nathan Martz) SH, 0-4 (37.58) Lars Løkken Østli (Kristian Forsberg, Pål Johnsen)

3. periode:
1-4 (44.34) Kevin Bolibruck (Kenneth Larsen, Kjell Richard Nygård), 2-4 (51.49) Anders Myrvold (Johnny Bruun, Mathias Trygg), 2-5 (54.09) Johnsen (Forsberg) – åpent mål

Skudd: 36-25 (6-7, 14-8, 16-10)
Utv: VIF 9 x 2 min 1 x 5 min + match , SD 10 x 2 min

Laget:

Martin Thelander, Cato Ørbæk – Henric Höglund, Lars Erik Hesbråten, Martin Blakseth Huse

Ute: Mattias Livf, Linus Stensson, Magnus Østeraas, Johan Älgekrans

Alt var som nevnt forandret i sluttspillet for Storhamar. En skuffende seriesesong ble fulgt av et fenomenalt sluttspill, og denne kampen var kanskje den aller beste. Storhamar hadde full kontroll på Vålerenga i deres egen hule og tok kontroll over semifinalen. Alt var forandret for Henric Höglund også. Svensken som tidligere var ansett som en endimensjonal offensiv spiller hadde blitt omskapt til en dyktig undertallsspiller og scoret like godt to mål mens dragene var en mann mindre. Lars Løkken Østlis herlige 4-0 mål i 2. periode så ut til å avgjøre kampen. VIF så slitne ut og ikke på nett med dragenes tøffe fysiske spill. To reduseringer skapte litt spenning, men så pådro Magne Karlstad seg matchstraff for en unødvendig takling på Koivu. I fire mot fire tok VIF ut keeper og Pål Johnsen kunne avgjøre i tom kasse. Nå var finalen nære å være et faktum.

5. semifinale 16.03.08
Vålerenga – Storhamar Dragons 4-1 (1-0, 3-1, 0-0), 2-3 i kamper
Jordal Amfi, 2548 tilsk.

1. periode:
1-0 (14.08) Kjell Richard Nygård (Evan Cheverie, Anders Myrvold)

2. periode:
1-1 (21.19) Nathan Martz (Teemu Kohvakka), 2-1 (23.25) Øystein Olsen (Lars Erik Lund), 3-1 (26.33) Cato Cocozza (Ken Andre Olimb, Kevin Bolibruck), 4-1 (36.39) Mathias Trygg (Steffen Thoresen, Cheverie) PP

3. periode:

Skudd: 29-19 (7-5, 12-9, 10-5)
Utv: VIF 5 x 2 min, SD 4 x 2 min + 1 x 10 min + 1 x 5 min. og liten disp (Koivu)

Laget:

Mats Larsen Mostue – Magnus Østeraas, Trygve Hillestad, Simen Johannessen

Ute: Mattias Livf, Linus Stensson, Johan Älgekrans

Vålerenga var mest desperate i kveldens oppgjør og vant fortjent 4-1. Vertene var hetest i de fleste duellene og vant dermed kampen. Det var i midtperioden VIF festet grepet da de gikk fra 1-1 til 4-1. Kort oppsummert vant VIF fordi de bar preg av å spille med ryggen mot kanten av stupet, noe som så ut til å gi de ekstra kreftene som var nødvendig for å utkjempe Storhamar i kveld. Et mangetallig hamarpublikum måtte derfor reise hjem med uforettet sak.

6. semifinale 18.03.08
Storhamar Dragons – Vålerenga 4-1 (0-1, 3-0, 1-0), 4-2 i kamper
Hamar OL-Amfi, 3703 tilsk.

1. periode:
0-1 (9.03) Kjell Richard Nygård (Brede Csiszar, Kenneth Larsen)

2. periode:
1-1 (21.34) Johan Älgekrans (Lars Erik Hesbråten, Henric Höglund), 2-1 (22.43) Nathan Martz (Teemu Kohvakka, Magnus Østeraas), 3-1 (32.06) Cato Ørbæk (Hesbråten, Höglund)

3. periode:
4-1 (46.07) Hesbråten (Uass)

Skudd: 14-22 (6-9, 7-4, 1-9)
Utvisninger: SD 7 x 2 min, VIF 7 x 2 min,  1 x 10 min

Laget:

Lars Løkken Østli, Magnus Østeraas – Kristian Forsberg, Pål Johnsen, Teemu Kohvakka
Jon T. Rømoen, Mats Larsen Mostue – Trygve Hillestad, Simen Johannessen, Martin Blakseth Huse

Storhamar hadde sin andre matchball i semifinaleserien mot Vålerenga Hockey i kveldens kamp, og denne gang slo man til! Storhamar var klare for finalen etter en fin-fin 4-1 seier! Storhamar tok seg stort opp i løpet av kampen, etter en litt smådårlig første periode, der VIF hadde initiativet. Spesielt Lars Erik Hesbråten fortjener spalteplass, et mål og to første-assist på mannen fra Kongsvinger, i tillegg til glimrende jobbing i undertall fortjente hyllest. Nærmere 4000 tilskuere fikk grunn til å juble da Johan Älgekrans utliknet i starten av andre periode. Enda mer da Nathan Martz gjorde 2-1 minuttet etter, og ytterligere da Cato Ørbæk avsluttet en kontring med et herlig mål 8 minutter før pause. I tredje periode kontrollerte Storhamar kampen, men var frekke nok til å score på sitt eneste skudd. Hesbråten var mannen, og han gjorde det på skikkelig Mester Erik-manér. Ei hånd på kølla, en mann på ryggen og en kjapp dytt på pucken som forsvant i mål.

1. finale 26.03.08
Storhamar Dragons – Frisk Asker 3-2 SD (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)
Hamar OL-Amfi, 3002 tilsk.

1. periode:

2. periode:
0-1 (30.59) Rikard Fjeld (Mats Zuccarello Aasen, Johnny Nilsen), 1-1 (34.18) Johan Älgekrans (Henrik Höglund, Magnus Østeraas)

3. periode:
2-1 (42.24) Nathan Martz (Eirik Skadsdammen, Joakim Jensen), 2-2 (59.47) Cam Abbott (Markus Eriksson, Chris Abbott)

Sudden death:
3-2 (60.48) Henric Höglund – straffeslag

Skudd: 33-32 (12-13, 11-10, 8-9, 2-0)
Hoveddommer: Tor Olav Johnsen, MS
Utvisninger: SD 5 x 2 min + 1 x 10 min, FA 4 x 2 min

Laget:

Finalen begynte så dramatisk som mulig. En nervøs innledning ble avløst av et lite målrush med to kjappe scoringer og 1-1. Storhamar kom seg foran ved et mål av Martz tidlig i tredje. Det så ut til å holde til seier da Storhamar igjen spilte smart og tett. Med 13 sekunder igjen å spille sørget Abbott-tvillingene for kaos og utlikning i siste instans. Det ble sudden og duket for mer dramatikk. Storhamar visste de måtte vinne hjemme for å ha sjansen til å ta hjem sin sjette pokal. Muligheten kom før minuttet var gått. Dragene fikk straffeslag, og Henric Höglund ble gitt ansvaret. Den digre svensken gjorde ingen feil og skapte gullfeber i Hamar.

2. finale 28.03.08
Frisk Asker – Storhamar Dragons 1-5 (1-3, 0-2, 0-0), 0-2 i kamper
Askerhallen, 2442 tilsk.

1. periode:
1-0 (5.32) Markus Eriksson (Uass.), 1-1 (5.56) Johan Älgekrans (Lars Erik Hesbråten, Henric Höglund), 1-2 (17.44) Lars Erik Hesbråten (Johan Älgekrans, Henrik Höglund) PP, 1-3 (19.38) Höglund (Johan Älgekrans) PP

2. periode:
1-4 (29.11) Eerikki Koivu (Eirik Skadsdammen, Nathan Martz), 1-5 (33.49) Lars Løkken Østli (Höglund, Hesbråten) PP

3. periode:

Skudd: 35-32 (8-12, 17-13, 10-7)
Hoveddommer: Ole Stian Hansen
Utvisninger: FA 11 x 2 min + 3 x 10 min, SD 12 x 2 min, 3 x 10 min

Laget:

Jon T. Rømoen, Mats Larsen Mostue – Fredrik Fleischer, Trygve Hillestad, Martin Blakseth Huse

Frisk hadde ikke vært sitt sanne jeg i den første finalen, de manglet sitt frenetiske, skøytesterke spill. Det kom for fullt i starten av denne kampen, men døde hen da Johan Älgekrans utliknet til 1-1 etter seks minutter. Storhamar tok helt og holdent over og utnyttet unødige utvisninger hos hjemmelaget. Med 3-1 etter en periode hadde de kampen der de ville. Etter å ha kontret inn 5-1 i tredje hadde de avgjort kampen, og levert en sterk bortekamp. Resten ble kontrollert inn og gulldrømmen vokste i sannsynlighet. Fungerende kaptein Pål Johnsen spilte sin kamp nr 600 for Storhamar. Fredrik Fleischer debuterte for Storhamar i tredje periode.

3. finale 30.03.08
Storhamar Dragons – Frisk Asker 2-1 (1-1, 0-0, 1-0), 3-0 i kamper
Hamar OL-Amfi, 4047 tilsk.

1. periode:
0-1 (1.51) Christen Abbot (Cameron Abbott, Sebastian Skaar) PP, 1-1 (4.44) Eirik Skadsdammen (Johan Älgekrans, Joakim Jensen)

Mats Larsen Mostue – Fredrik Fleischer, Trygve Hillestad, Martin Blakseth Huse

Etter nok en utstudert og perfekt gjennomført kampplan var Storhamar nå bare en seier unna kongepokalen. Et helt usannsynlig scenario bare noen uker i forveien. Frisk startet best, men igjen svarte Storhamar umiddelbart. Kampen balanserte på knivsegg i nesten to perioder og kunne gå begge veier. Da scoret Joakim Jensen og Storhamar slapp ikke taket i ledelsen. Ruben Smith var igjen en klippe bakerst på bana og holdt aldt som kom hans vei. Frisk begynte å bli desorientert og finalen var på vei til å bli avgjort – trodde man.

4. finale 31.03.08
Frisk Asker – Storhamar Dragons 7-1 (1-1, 3-0, 3-0), 1-3 i kamper
Askerhallen, 2126 tilsk.

1. periode:
1-0 (16.04) Rikard Fjeld (Johnny Nilsen, Marcus Eriksson) PP, 1-1 (18.00) Eerikki Koivu PP

2. periode:
2-1 (24.04) Cam Abott (Sami-Ville Salomaa, Mats Zuccarello Aasen) PP, 3-1 (31.52) Chris Abott (Cam Abott) PP, 4-1 (36.05) Cam Abott (Chris Abott, Joachim Flaten)

3. periode:
5-1 (47.54) Zuccarello Aasen (Chris Abott, Petter Kristiansen) PP2, 6-1 (53.36) Erik Russwurm (Chris Abott), 7-1 (57.33) Fredrik Rålm (Eriksson) PP2

Skudd: 39-24 (15-7, 16-7, 8-10)
Utv: FA 13 x 2 min, 1 x 10 min, SD 16 x 2 min, 1 x 10 min, 2 liten disp (Martz og Leinweber)

Laget:

Mats Larsen Mostue – Trygve Hillestad, Martin Blakseth Huse

Med NM-gullet godt nede i lommen slapp Storhamar seg ned utilgivelig i den fjerde finalen. Udisiplinert og ukonsentrert spill skjemmet forestillingen og kostet dragene et flaut braktap. Kampen var riktignok jevnere enn resultatet tilsa, men hos for mange var innstillingen for dårlig og dermed ble utfallet som det ble. Det var enda tre matchballer igjen, men takket være storseieren hadde Frisk fått nytt håp.

3. periode:
2-1 (43.57) Aasen (Salomaa) PP, 2-2 (49.36) Nathan Martz (Skadsdammen) SH, 3-2 (53.32) Cam Abbott (Chris Abbott, Flaten), 3-3 (59.06) Eerikki Koivu (Joakim Jensen) SH

4-3 (61.23) Markus Eriksson PP

Skudd: 41-31 (12-11, 14-11, 14-9, 1-0)
Dommer Tor Olav Johnsen, MS
Utv: FA 2 x 2 min, SD 7 x 2 min + 1 x 10 min

Laget:

Mattias Livf, Mats Larsen Mostue – Trygve Hillestad, Martin Blakseth Huse, Linus Stensson

Ute: Magnus Østeraas

Storhamar Dragons kjempet mye bedre enn i finalekamp nummer fire men de maktet likevel ikke å avgjøre kampen om kongepokalen i Askerhallen i kveld heller. Frisk vant 4-3 etter en tidlig scoring i sudden death mens Kristian Forsberg satt utvist etter en heller diskutabel dommeravgjørelse. Selv om Storhamars disiplin var mye bedre i kveld så ble likevel overtallsituasjonene avgjørende for kampen. Frisk scoret tre i overtall, mens Storhamar scoret ett i undertall, det fjerde i dette sluttspillet.

6. finale 06.04.08
Storhamar Dragons – Frisk Asker 3-2 SD (1-2, 1-0, 0-0, 1-0), 4-2 i kamper
Hamar OL-Amfi, 6061 tilsk.

1. periode:
1-0 (1.07) Pål Johnsen (Kristian Forsberg), 1-1 (7.03) Joachim Flaten (Chris Abbott, Cam Abbott), 1-2 (16.56) Cam Abbott (Chris Abbott)

2. periode:
2-2 (28.26) Teemu Kohvakka (Johnsen)

3. periode:

3-2 (76.51) Eirik B. Skadsdammen (Nathan Martz, Joakim Jensen)

Skudd: 38-31 (9-12, 11-7, 10-6, 8-6)
Utv: SD 3 x 2 min, FA 5 x 2 min

Laget:

Lars Løkken Østli, Mattias Livf – Kristian Forsberg, Pål Johnsen, Teemu Kohvakka
Jon T. Rømoen, Mats Larsen Mostue – Trygve Hillestad, Martin Blakseth Huse, Linus Stensson

6061 tilskuere skapte en kjemperamme rundt kampen. Dette var en hockeyfest slik bare Storhamar kan by på, og det var ingenting å si på at klubbens sjette kongepokal ble utdelt til vertene etter kampen. Det var rett og slett slik det skal være! Eirik Skadsdammen fikk Hamar OL-Amfi til eksplodere da han knallet pucken inn i Friskmålet 17 minutter ut i sudden death. Dermed ble Storhamar Norgesmester i det fjerde skuddåret på rad. Kampen var en spennende affære, og for en gangs skyld scoret Storhamar først. Frisk kom igjen med to mål før første pause. Begge målene kom rett etter at Storhamar hadde blitt fulltallige. I midtperioden scoret Teemu Kohvakka sitt første mål i sluttspillet. Han ble framspilt av kveldens beste Drage, nemlig Pål Johnsen. I sudden death var det to lag som ikke ville gjøre noen feil, men Storhamar var sterkest og spilte seg frem til de største målsjansene, og tilslutt så satt altså sesongens siste spiker i friskkista.

Ruben Smith ble kåret til sluttspillets mest verdifulle spiller. Den andre sesongen på rad denne prisen tilfaller en Storhamarspiller. Ett år etter at Christian Larrivée den store pokalen.