<< | Seriekamper | Tabell | Sluttspill | Cont. Cup | Treningskamper | Statistikk

Mammut Cup, Gjøvik
Dag Dato Kamp Res.
Lør. 17.08.2002 Gjøvik – Storhamar Dragons 0-8 (0-4, 0-0, 0-4)
Søn. 18.08.2002 Vålerenga – Storhamar Dragons SD 6-5 (3-0, 2-2, 0-3)
Tors. 22.08.2002 Frisk Asker – Storhamar Dragons 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)
Lør. 24.08.2002 Bofors (Sve) – Storhamar Dragons 2-4 (1-0, 0-1, 0-3)
Tors. 29.08.2002 Lillehammer – Storhamar Dragons 2-1 (2-1, 0-0, 0-0)
Tirs. 03.09.2002 Storhamar Dragons – Frisk Asker 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
Prima Cup, Trondheim
Fre. 06.09.2002 Storhamar Dragons – Örnsköldsvik (Sve) 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Lør. 07.09.2002 Storhamar Dragons – Manglerud Star 5-2 (2-1, 2-0, 1-1)
Søn. 08.09.2002 Trondheim – Storhamar Dragons 1-1 (0-1, 1-0, 0-0)
Tors. 12.09.2002 Storhamar Dragons – Lillehammer 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)
Søn. 15.09.2002 Storhamar Dragons – Stjernen 8-3 (4-2, 4-1, 0-0)
Ahearne Trophy, England
Fre. 07.02.2003 London Knights – Storhamar Dragons 8-4 (4-1, 2-0, 2-3)
Søn. 09.02.2003 Sheffield Steelers – Storhamar Dragons 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)
Fre. 28.02.2003 Storhamar Dragons – Mora 7-3 (1-1, 1-2, 5-0)

Tilbake til hovedsida

Mammut Cup, semifinale 17.08.02
Gjøvik Mammuts – Storhamar Dragons 0-8 (0-4, 0-0, 0-4)
Gjøvik Fjellhall, ca 300 tilsk.

1. Periode:
0-1 (0.57) Johnny Bruun (Pål Johnsen, Geir Svendsberget), 0-2 (9.13) Ole Eskild Dahlstrøm (Antti Rahkonen, Snorre Hallem), 0-3 (10.59) Christian O. Arntsen (Ole Fredrik Kirkebye), 0-4 (15.05) Dahlstrøm (Svendsberget, Hallem)

2. Periode:
Ingen mål

3. Periode:
0-5 (46.32) Joakim Persson (Mikael Tjälldèn, Knut Henrik Spets), 0-6 (52.33) Bruun (Johnsen), 0-7 (55.22) Hallem (Dahlstrøm, Mattias Livf), 0-8 (55.54) Johnsen (Bruun, Michael Smithurst)

Dommer: Lars Johan Ryhed, Örebro
Utv: GH 4 x 2 min, SD 2 x 2 min
Skudd: 4-32 (0-14, 2-6, 2-12)

1. divisjonslaget Gjøvik var lett match for Storhamar i sesongens første treningskamp. Dragene skrudde på litt de første ti minuttene og avgjorde kampen på det. Etter å sovet i godt og vel en periode giret de litt opp igjen mot slutten av tredje og feide hjemmelaget av den lyseblå isen i Fjellhallen. Hjemmelaget hang noenlunde med når Storhamar gikk på sparebluss, men fikk likevel ikke løsnet med enn fire skudd mot Geir Østberg. Unggutta fikk mye spilletid da Storhamar gikk til søndagens finale mot Vålerenga.

Mammut Cup, finale 18.08.02
Vålerenga – Storhamar 6-5 SD (3-0, 2-2, 0-3, 1-0)
Gjøvik Fjellhall, ca 500 tilsk.

1. Periode:
1-0 (7.54) Joakim Backlund (Mads Hansen, Anders Fredriksen), 2-0 (13.49) Kjell Richard Nygård (Tommy Marthinsen, Morten Fjeld), 3-0 (14.57) Backlund (Fredriksen, Hansen)

2. Periode:
3-1 (22.40) Håkan Åhlund (Joakim Persson), 3-2 (23.08) Christian O. Arntsen (Simen Saxrud), 4-2 (30.11) Patric Englund (Vegar Barlie, Lars Erik Lund), 5-2 (32.16) Christian Thygesen (Fjeld)

3. Periode:
5-3 (42.32) Knut Henrik Spets (Magnus Østeraas), 5-4 (44.37) Andrè Paulsen (Ole Eskild Dahlstrøm), 5-5 (57.37) Antti Rahkonen (Dahlstrøm, Johnny Bruun)

Sudden Death:
6-5 (60.40) Petter Syversen (Øystein Olsen, Barlie)

Utv: VIF 5 x 2 min, SD 3 x 2 min
Skudd: 24-28 (7-5, 11-8, 5-14, 1-1)

Trener Lars Molin lot unggutta få vise seg fram også i finalen i Mammutcupen på Gjøvik. Han var imponert over det de viste og spesielt rekka med Christian Arntsen, Simen Saxrud og Christian Saxrud fikk mye berømmelse fra svensken. Storhamar kom skjevt ut mot VIF og lå under 3-0 etter første periode, de reiste seg bra i midtperioden, men lå fremdeles under med tre når de gikk løs på de siste 20 minuttene. I en skikkelig snuoperasjon hentet dragene seg tilbake til 5-5. Når det først var en finale så måtte den avgjøres og i sudden death trakk VIF det lengste strået.

Treningskamp 22.08.02
Frisk Tigers – Storhamar Dragons 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)
Askerhallen, 234 tilsk.

1. Periode:
0-1 (7.35) Mattias Livf (Andrè Paulsen, Snorre Hallem)

2. Periode:
0-2 (28.36) Magnus Østeraas (Pål Johnsen), 0-3 (34.12) Paulsen (Hallem)

3. Periode:
0-4 (44.20) Paulsen (Livf) 1-4 (51.36) René Sethereng (Joakim Sæther, Mika Kannisto)

Skudd: 27-31 (7-7, 7-11, 13-13)
Dommer: Tor Olav Johnsen, MS
Utv: Frisk 5 x 2 min, 1 x 5 min + liten disp, SD 4 x 2 min

Storhamar fikk bygd på selvtilliten foran den kommende sesongen med en fin borteseier mot norgesmester Frisk. Som hockeykamp var det ikke all verden, som treningskamper ofte blir, men Storhamar fikk i hvertfall en ørliten revansj for vårens finaletap. André Paulsen viste fin form og scoret to mål i tillegg til å assistere på ett.

Treningskamp 24.08.02
Bofors Bobcats – Storhamar Dragons 2-4 (1-0, 1-1, 0-3)
Nobelhallen, 250 tilsk.

1. Periode:
1-0 (13.55)

2. Periode:
2-0 (28.36), 2-1 (36.37) Johnny Bruun (Knut Henrik Spets, Michael Smithurst)

3. Periode:
2-2 (41.18) Geir Svendsberget (Pål Johnsen), 2-3 (45.55) Andrè Paulsen (Snorre Hallem, Mattias Livf), 2-4 (55.35) Bruun

Skudd: 30-23 (16-11, 6-4, 8-8)

Storhamar tok en sterk borteseier mot det allsvenske laget Bofors. Etter å ha tapt mot nettopp dette laget i flere treningskamper tidligere så de fleste av de tilreisende fra Hamar mørkt på det da hjemmelaget gikk opp i en tomålsledelse rett før halvspilt kamp, og kunne økt til 3-0 like etter. Da tok trener Molin timeout og Storhamar fant mer fasongen etter dette. Reduseringen kom ikke lenge etter og i tredje periode tok dragene kommandoen. To raske mål fullførte snuoperasjonen. Johnny Bruun satte krona på verket med en elegant avslutning alene med keeper. Hjemmelaget ville ikke helt gi seg og ville trene sudden death. Det ble fem målløse minutter og Storhamar tok med seg en fin seier hjem til Norge.

Treningskamp 29.08.02
Lillehammer – Storhamar Dragons 2-1 (2-1, 0-0, 0-0)
Kristinshall, 365 tilsk.

1. Periode:
0-1 (4.22) Michael Smithurst (Christian Saxrud, Håkan Åhlund), 1-1 (9.05) Mats Graesèn, 2-1 (16.33) Graesèn (Jyrki Poikolainen, Glenn Detulleo)

Utv: LIK 5 x 2 min, 1 x 10 min, SD 4 x 2 min

Et slitent Storhamar uten landslagsspillerne måtte tåle sitt første tap i ordinær tid i forsesongen. I en hektisk førsteperiode kom samtlige av kampens tre mål. Storhamar hadde etterhvert mye av overtaket i kampen, men manglet overskudd til å gjøre noe ut av det.

Treningskamp 03.09.02
Storhamar Dragons – Frisk Tigers 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
Hamar OL-Amfi, 382 tilsk.

1. Periode:
0-1 (8.26) Lars Peder Nagel, 1-1 (15.08) Pål Johnsen (Knut Henrik Spets, Johnny Bruun)

2. Periode:
1-2 (29.38) Henrik Aaby (Nagel, Sami Nuutinen), 1-3 (35.38) Anders Bastiansen (Joakim Sæther, Aaby)

3. Periode:
1-4 (45.36) Mika Kannisto (Ketil Wold) PP

Skudd: 32-22 (10-3, 16-10, 6-9)
Utv: SD 3 x 2 min, FA 6 x 2 min

-Trøtte hoder, trøtte bein, forklarte Lars Molin til pressen etter at Storhamar hadde tapt klart for Frisk på egen is. Pål Johnsen var imidlertid bra, i følge den svenske treneren. Så mye mer var det ikke å si om en kamp der Storhamar igjen hadde overtaket men ikke flyten foran mål.

Prima Cup 06.09.02
Storhamar – Örnsköldsvik 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Leangen Ishall, ca 75 tilsk.

1. Periode:
1-0 (14.10) Joakim Persson (Knut Henrik Spets)

2. Periode:
1-1, 2-1 (36.51) Magnus Østeraas (Ole Eskild Dahlstrøm, Mattias Livf) PP

3. Periode:
Ingen mål

Med tøff trening i oppladningen til turneringa og en lang busstur i beina hadde ikke Storhamar all verden å by på i åpningskampen i Prima Cup. Det de hadde var likevel nok til å slå Örnsköldsvik som til daglig holdt til på nedre halvdel av nivå 2 i Sverige. Magnus Østeraas sin kanon som ga seiersmålet i andre periode var kampens høydepunkt.

Prima Cup 07.09.02
Storhamar – Manglerud Star 5-2 (2-1, 2-0, 1-1)
Leangen Ishall, ca 100 tilsk.

1. Periode:
1-0 (2.28) Simen Saxrud (Michael Smithurst), 2-0 (10.19) Snorre Hallem (Ole Eskild Dahlstrøm), 2-1 (18.18) David Ohnutek

2. Periode:
3-1 (23.34) Pål Johnsen (Johnny Bruun) PP, 4-1 (28.30) Johnsen (Bruun) PP

3. Periode:
4-2 (45.39) Jens Näslund, 5-2 (57.09) Dahlstrøm (Hallem)

Storhamar sikret seg overtaket i turneringa med en ok prestasjon mot Manglerud Star. Uten å ta ut altfor mye rykket dragene fra til en 4-1-ledelse i midtperioden, men slapp seg ned når kampen var avgjort.

Prima Cup 08.09.02
Trondheim – Storhamar Dragons 1-1 (0-1, 1-0, 0-0)

Ingen mål

To slitne lag hadde lite å by på innen underholdning i det som ble en ren finale i Prima Cup. To TIK-overtall ledet til scoringene i kampen, først gikk Pål Johnsen opp og scoret lekkert i undertall. Deretter utliknet hjemmelaget med en mann mer i midtperioden. Det var det lagene hadde å by på, selv om hjemmelaget presset på for seier mot slutten. Da sto Jonas Norgren godt i veien og sikret poenget Storhamar trengte for å vinne turneringen.

Treningskamp 12.09.02
Storhamar Dragons – Lillehammer 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)
Hamar OL-Amfi, 427 tilsk

1. Periode:
Ingen mål

2. Periode:
1-0 (27.34) Snorre Hallem, 1-1 (28.59) Jyrki Poikolainen, 1-2 (29.37) Christian Jacobsson (Tommy Andersen)

3. Periode:
2-2 (42.13) Christian O. Arntsen (Christian Saxrud), 3-2 (58.20) Ole Fredrik Kirkebye (Lars Erik Hesbråten, Pål Johnsen)

Skudd: 28-15 (9-7, 8-5, 11-3)
Dommer: Ole Stian Hansen, Lillehammer
Utv: SD 5 x 2 min, 1 x 5 min, 2 x 10 min og Matchstraff (Hallem), LIK 6 x 2 min

To grinete lag gjorde dette treningsderbyet til alt annet enn en vennskapskamp. 75 utvisningsminutter ble det til slutt i en kamp som ikke akkurat var noen stor reklame for hockeysporten. Snorre Hallem måtte i dusjen etter å ha klint til Timo Laituri, mens Lars Molin måtte se tredjeperiode fra tribuna etter å ha skjelt ut dommer Ole Stian Hansen. Av det som skjedde sportslig kan nevnes at unggutta igjen gjorde fin figur og sørget for at det som lenge så ut til å bli et unødvendig tap faktisk endte med seier. Den 17-årige debutanten Lars Erik Hesbråten serverte vinnermålet på gullfat til Ole Fredrik Kirkebye halvannet minutt før slutt.

Treningkamp 15.09.02
Storhamar Dragons – Stjernen 8-3 (4-2, 4-1, 0-0)
Hamar OL-Amfi, 357 tilsk.

1. Periode:
1-0 (4.37) Ole Fredrik Kirkebye (Joakim Persson, Knut Henrik Spets), 2-0 (5.42) Ole Eskild Dahlstrøm (Mattias Livf), 3-0 (7.17) Johnny Bruun (Pål Johnsen), 3-1 (7.47) Henric Höglund (Jörgen Wahlberg), 3-2 (10.03) Lars Håkon Andersen (Pasi Kangas), 4-2 (10.22) Håkan Åhlund (Spets)

2. Periode:
4-3 (24.47) Höglund (Wahlberg) 5-3 (29.48) Spets (Åhlund, Antti Rahkonen), 6-3 (30.04) Bruun (Johnsen), 7-3 (33.44) Rahkonen (Persson), 8-3 (37.47) Simen Saxrud (Ole Eskild Dahlstrøm, Michael Smithurst)

3. Periode:
Ingen mål

Skudd: 39-20 (13-5, 17-5, 9-10)
Dommer: Tommy Søstumoen, Storhamar
Utv: SD 3 x 2 min, Stj 7 x 2 min

I generalprøven foran seriestarten løsnet det endelig skikkelig for Storhamar. Etter to fine perioder med hockey nedablet Storhamar Stjernen og viste at de var klare for seriestart. Den rutinerte svensken Håkan Åhlund var en av de som hadde skrudd på serieformen etter en litt skuffende forsesong. Den tidligere Malmö og Sverige-stjerna lå bak to scoringer og mye fikst spill. Det som nok gledet storhamarhjertene vel så mye var at Tom Erik Olsen hadde avlyst pensjonistkarrieren og trente for fullt mot comeback!

Ahearne Trophy 07.02.03
London Knights – Storhamar Dragons 8-4 (4-1, 2-0, 2-3)
London Arena, 2118 tilsk.

1. Periode:
1-0 (0.27) Ian MacIntyre (Dennis Maxwell), 2-0 (3.08) Kim Ahlroos (Ed Patterson, Mark Kolesar), 3-0 (10.49) Patterson (Maurizio Mansi, Vezio Sacratini), 3-1 (13.02) Johan Åström (Håkan Åhlund, Joakim Persson) PP, 4-1 (15.29) Steve Aronson (Greg Burke)

2. Periode:
5-1 (21.31) Sacratini (Ahlroos), 6-1 (32.56) Maxwell

3. Periode:
6-2 (40.58) Tom Erik Olsen (Persson), 7-2 (50.48) Ahlroos PP, 8-2 (51.47) Sean Blanchard (Maxwell), 8-3 (54.59) Christian O. Arntsen, 8-4 (57.49) Olsen (Åhlund, Antti Rahkonen) PP

Skudd: 22-26 (7-9, 8-9, 7-8)
Dommer: Nigel Boniface, Storbritannia
Utv: Knights 9 x 2 min, SD 1 x 2 min

I landslagspausa ble åtte av de norske eliteserieklubbene invitert til en “ligaturnering” mot lagene i den britiske proffligaen ISL. Storhamar så ikke ut til å være så fryktelig ivrige på å ta ut de store kreftene og fikk enkelt og greit juling i London. Uten Dahlstrøm, Johnsen, Hallem og Norgren som var på landslaget, samt skadde Toivonen og Spets var Storhamar rett og slett for lette. Da Geir Østberg heller ikke hadde dagen i mål ble det vanskelig for dragene. Kampen var avgjort etter de første 20 minuttene, da ledet hjemmelaget allerede 4-1. Storhamar kom riktignok litt tilbake i tredje periode og blant annet kunne Tom Erik Olsen notere seg for to lekre mål. Noen revansj for 1-9 på Hamar var det imidlertid aldri snakk om.

Ahearne Trophy 09.02.03
Sheffield Steelers – Storhamar Dragons 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)
Sheffield Arena, 3083 tilsk.

1. Periode:
1-0 (0.19) Warren Norris (Brent Bobyck, Wes Dorey), 2-0 (4.01) Kent Simpson

2. Periode:
3-0 (20.22) Marc Laniel (Dorey, Bobyck), 4-0 (35.38) Levins (Iain Fraser) PP

3. Periode:
5-0 (45.27) Rick Brebant (Fraser, Calle Carlsson), 5-1 (48.38) Christian O. Arntsen (Mikael Tjälldèn, Håkan Åhlund)

Skudd: 21-21 (5-6, 8-10, 8-5)
Dommer: Andy Carson, Storbritannia
Utv: Steelers 9 x 2 min, SD 4 x 2 min

Det var ikke mye mer sprut i Dragene i den andre kampen i Ahearne Trophy heller. Igjen kom et baklengsmål i åpningssekundene til å prege kampen. En uheldig Geir Østberg overlot plassen i mål til Magnus Mo Bjørnseth, for anledningen innlånt fra Gjøvik, som ble Storhamars bestemann. Endelig fikk Sheffield revansje for at Storhamar hadde slått de ut av to e-cup-turneringer.

Treningskamp 28.02.03
Storhamar Dragons – Mora IK 7-3 (1-1, 1-2, 5-0)
Hamar OL-Amfi, 300 tilsk.

1. Periode:
1-0 (10.38) Tom Erik Olsen (Johan Åström, Antti Rahkonen), 1-1 (19.33) Peter Nolander (Daniel Back)

2. Periode:
1-2 (20.37) Bergström (Håkan Bogg), 2-2 (36.22) Ole Eskild Dahlstrøm, 2-3 (37.03) Jansson (Bergström)

3. Periode:
3-3 (42.21) Snorre Hallem (Håkan Åhlund), 4-3 (45.40) Christian Saxrud, 5-3 (50.16) Johnny Bruun (Mattias Livf, Åström), 6-3 (50.54) Geir Svendsberget, 7-3 (53.17) Hallem (Dahlstrøm)

Skudd: 33-31 (10-6, 11-13, 12-12)
Utv: SD 5 x 2 min, MIK 5 x 2 min, 1 x 10 min

Storhamar inviterte Mora over på en treningskamp som oppvarming til det forestående sluttspillet. Gjestene var ferdig med sesongen og klarte å holde inspirasjonen i to perioder. Da var det slutt fra deres side og hjemmelaget fikk med seg en god dose selvtillit inn i semifinalene med fem scoringer på de siste 20 minuttene. Christian Saxrud scoret sitt første a-lagsmål da han ga Storhamar ledelsen 4-3