Tors. 16.03.1995 Storhamar – Stjernen 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Søn. 19.03.1995 Stjernen – Storhamar 2-7 (0-3, 0-2, 2-2)
Tors. 23.03.1995 Storhamar – Stjernen 6-1 (2-0, 4-1, 0-0)

Storhamar NORGESMESTER for første gang etter 3-0 i kamper!

Storhamar – Stjernen 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Hamar OL-Amfi, 3150 tilsk.

1. Periode:
1-0 (11.50) Petter Salsten (Pål Johnsen)

2. Periode:
1-1 (22.01) Lars Jacobsen (André Manskov Hansen), 2-1 (25.47) Carl Oscar Bøe Andersen (Klas Forfang)

3. Periode:
2-2 (41.33) Kyle McDonough PP, 3-2 (45.50) Patrick Eide (Jan Karlsson)

Skudd: 30-22 (14-6, 7-8, 9-8)
Dommer: Tor Olav Johnsen, MS
Utv: SIL 5 x 2 min, Stjernen 9 x 2 min

Laget:
Jim Marthinsen (Svein Harald Arnesen)

Petter Salsten, Tommy Larsen – Pål Johnsen, Peter Madach, Tom Erik Olsen
Jan Karlsson, Jan Tore Rønningen – Rune Gulliksen, Erik Kristiansen, Martin Åhlberg
Jon-Hroar Nordstrøm, Carl Oscar Bøe Andersen – Klas Forfang, Petter Thoresen, Pål Martinsen
Kent Inge Kristiansen – Patrick Eide

Ute: Ole Eskild Dahlstrøm

Treg start på sluttspillet for SIL. Tross mange muligheter i powerplay fikk de ikke skikkelig hull på Stjernen og det ble derfor jevnt og spennende. Stjernens unge målvakt Bjørge Josefsen gjorde livet surt for de gule og blå, og så lenge ut til å kunne skape en overraskelse i Hamar OL-Amfi. Helten for kvelden ble Patrick Eide som startet kampen på benken, men kom inn og tok sin revansj ved å score seiersmålet. Avslutningen fra distanse forandret retning på ei skøyte og lurte Josefsen.

2. Kvartfinale 19.02.95
Spektrum Flyers – Storhamar 3-4 (1-2, 1-0, 1-2)
Oslo Spektrum, 1909 tilsk.

1. Periode:
0-1 (6.41) Pål Martinsen (Tom Erik Olsen) PP, 1-1 (13.23) Knut Walbye (Jarle Friis, Leo Gudas) PP, 1-2 (16.50) Petter Salsten (Olsen, Petter Thoresen) PP

2. Periode:
2-2 (21.02) Gudas (K. Walbye, Cato Tom Andersen) PP2.

3. Periode:
3-2 (48.15) Petter Syversen (Geir Hoff), 3-3 (50.45) Carl Oscar Bøe Andersen (Pål Johnsen), 3-4 (58.24) Salsten (Rune Gulliksen, Ole Eskild Dahlstrøm)

Skudd: 18-23 (8-10, 4-3, 6-10)
Dommer: Tommy Hansen, Frisk
Utv: SF 8 x 2 min, disiplinærstraff, SIL 6 x 2 min

Laget:

Petter Salsten, Tommy Larsen – Pål Martinsen, Ole Eskild Dahlstrøm, Tom Erik Olsen
Jan Karlsson, Peter Madach – Patrick Eide, Erik Kristiansen, Martin Åhlberg
Jon-Hroar Nordstrøm, Carl Oscar Bøe Andersen – Klas Forfang, Petter Thoresen, Rune Gulliksen
Kent Inge Kristiansen, Jan Tore Rønningen – Pål Johnsen

En smått dramatisk sluttspillkamp i Oslo Spektrum. Storhamar slet med å få fart på offensiven, men heldigvis hadde de backer som visste hvor målet sto. Petter Salsten, som allerede hadde scoret ett mål, sørget for et omdiskutert seiersmål halvannet minutt før slutt. Det var avventende utvisning mot hjemmelaget, og en av deres spillere sto på alle fire etter en solid takling da Salsten stjal pucken fra under ham og gikk inn og scoret. Til tross for ville protester fra hjemmelaget ble målet stående og trener Tower snakket på seg liten disp. etter kampslutt. Uansett hadde Storhamar tatt et langt skritt mot semifinale, dog uten å imponere.

3. Kvartfinale 23.02.95
Stjernen – Storhamar 5-3 (3-0, 1-0, 1-3)
Stjernehallen, 1859 tilsk.

1. Periode:
1-0 (8.58) Morten Finstad (Thomas Hansen), 2-0 (18.36) Kyle McDonough (Ørjan Løvdal, Zdenek Albrecht, 3-0 (19.02) Lars Jacobsen (Finstad)

2. Periode:
4-0 (28.10) André Manskov Hansen (Albrecht)

3. Periode:
5-0 (47.29) Løvdal (Albrecht, Finstad) PP2, 5-1 (52.07) Klas Forfang (Peter Madach), 5-2 (55.57) Martin Åhlberg (Madach, Jan Karlsson), 5-3 (59.58) Tom Erik Olsen (Petter Thoresen, Jon-Hroar Nordstrøm) PP

Skudd: 22-33
Utv: Stj 11 x 2 min, SIL 10 x 2 min

Laget:

Petter Salsten, Tommy Larsen – Martin Åhlberg, Ole Eskild Dahlstrøm, Tom Erik Olsen
Jan Karlsson, Jan Tore Rønningen – Patrick Eide, Peter Madach, Pål Martinsen
Jon-Hroar Nordstrøm, Carl Oscar Bøe Andersen – Kent Inge Kristiansen, Petter Thoresen, Klas Forfang
Pål Johnsen, Rune Gulliksen, Krister Sætre

Ute: Erik Kristiansen

Så kom smellen. Stjernen åpnet på samme måte som sist lagene møttes i Stjernehallen, men denne gang kom ikke SIL i kapp. Stjernen økte ledelsen til 5-0, før Storhamar fikk hull på keeperfantomet Bjørge Josefsen. Da det først løsnet var det for sent, og det ble bare å pynte på resultatet.

4. Kvartfinale 26.02.95
Storhamar – Spektrum Flyers 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Laget:

Petter Salsten, Tommy Larsen – Klas Forfang, Ole Eskild Dahlstrøm, Tom Erik Olsen
Jon-Hroar Nordstrøm, Carl Oscar Bøe Andersen – Rune Gulliksen, Petter Thoresen, Pål Martinsen

Skjebnekamp med lykkelig utfall i Hamar OL-Amfi. Storhamar, som hadde hatt en heller variabel innledning på sluttspillet måtte slå Flyers for å være sikker på avansement. Kampen bar preg av dette og det var mange personlige feil og usikkert spill i innledningen. Etterhvert tok Storhamar skikkelig tak i det og fikk hull på byllen i spill fem mot tre halvveis. Jon-Hroar Nordstrøm ble helt da han fikk fulltreff fra blå midtveis i tredje periode og klistret 2-0 bak Vidar Wold. En sen redusering skapte litt nerver, men til slutt rodde Storhamar seg i land med en viss trygghet.

1. Semifinale 05.03.95
Vålerenga – Storhamar 2-4 (2-2, 0-2, 0-0)
Jordal Amfi, 3544 tilsk.

1. Periode:
0-1 (0.56) Ole Eskild Dahlstrøm PP, 1-1 (7.15) Arne Billkvam (Øystein Olsen, Pål Kristiansen) PP, 2-1 (7.45) Tor Inge Meltveit (Svenn Erik Bjørnstad, Tom Johansen), 2-2 (17.57) Erik Kristiansen (Tom Erik Olsen, Pål Martinsen)

2. Periode:
2-3 (27.09) Peter Madach (Carl Oscar Bøe Andersen, Klas Forfang) PP, 2-4 (33.16) Martin Åhlberg (Kristiansen)

3. Periode:
Ingen mål

Skudd: 26-29 (9-16, 10-8, 7-5)
Utv: VIF 10 x 2 min, SIL 7 x 2 min

Laget:

Svenneprøven for Storhamar – VIF i semifinale for tredje gang på fire år og nå var hamargutta favoritter. Heldigvis var dette det som skulle til for å vekke SIL fra sluttspilldvalen og en taktisk veldig godt gjennomført kamp endte i en sterk seier. Hjemmelaget hentet inn en tidlig ledelse, men Storhamar kom tilbake med tre veldig forskjellige mål. Først scoret Erik Kristiansen rett før første pause med et skikkelig innsatsmål, så brukte Peter Madach sin smartness til å gjøre 3-2. Det avgjørende målet kom fra Martin Åhlberg i drømmeposisjon alene med keeper. Han kikket seg over skuldra før han raste inn og smelte pucken i krysset. I tredje periode kontrollerte Storhamar på suverent vis og hadde skaffet seg et knallgodt utgangspunkt. Med Stjernen mot Lillehammer i den andre semien var det ikke fritt for at dette ble ansett som en moralsk finale.

2. Semifinale 09.03.95
Storhamar – Vålerenga 5-4 SD (3-1, 1-1, 0-2, 1-0), 2-0 i kamper
Hamar OL-Amfi, 5382 tilsk.

1. Periode:
1-0 (5.22) Petter Salsten (Ole Eskild Dahlstrøm), 1-1 (9.15) Marius Rath (Stig Johansen), 2-1 (9.39) Tom Erik Olsen, 3-1 (12.30) Ole Eskild Dahlstrøm (Klas Forfang)

2. Periode:
3-2 (22.32) Erik Tveten (Tom Johansen), 4-2 (25.12) Dahlstrøm (Salsten, Petter Thoresen) PP

3. Periode:
4-3 (45.02) Vegar Barlie (Rath), 4-4 (47.13) Rath

Sudden death:
5-4 (62.12) Mester Erik Kristiansen (Patrick Eide)

Skudd: 25-25 (12-10, 7-6, 4-9, 2-0)
Utv: SIL 1 x 2 min, VIF 2 x 2 min

Laget:

Jon-Hroar Nordstrøm, Peter Madach – Patrick Eide, Erik Kristiansen, Martin Åhlberg
Carl Oscar Bøe Andersen – Rune Gulliksen, Petter Thoresen, Pål Martinsen

Ute: Jan Karlsson

En perfekt avslutning på en herlig sluttspillkamp. Erik Kristiansen, med ei hånd på kølla og ei på motstanderen, svingte inn foran mål og satte seiersgoalen i sudden death! Storhamar var klar for ny finale og OL-Amfien eksploderte. Hjemmelaget hadde hatt godt tak på det i starten og ledet med to mål ved to anledninger. Før tredje periode advarte Jim Marthinsen lagkameratene om at VIF ville være “syke”, han fikk rett, men Storhamar maktet ikke å stå i mot. Gamle Jim lot imidlertid ikke gamle lagkamerater komme seg foran, og resten ordnet Erik i en av de mer episke sluttspillkampene i OL-Amfien.

1. NM-Finale 16.03.95
Storhamar – Stjernen 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Hamar OL-Amfi, 5232 tilsk.

1. Periode:
1-0 (1.16) Peter Madach (Erik Kristiansen, Martin Åhlberg)

2. Periode:
2-0 (25.05) Jon-Hroar Nordstrøm (Kristiansen, Åhlberg) PP, 2-1 (28.32) Morten Finstad (Thomas Hansen)

3. Periode:
3-1 (40.16) Ole Eskild Dahlstrøm (Tom Erik Olsen, Pål Johnsen), 4-1 (58.31) Dahlstrøm (Olsen)

Utv: SIL 3 x 2 min, Stj. 3 x 2 min.

Laget:

Petter Salsten, Tommy Larsen – Pål Johnsen, Ole Eskild Dahlstrøm, Tom Erik Olsen
Jon-Hroar Nordstrøm, Jan Karlsson – Peter Madach, Erik Kristiansen, Martin Åhlberg
Carl Oscar Bøe Andersen – Patrick Eide, Petter Thoresen, Klas Forfang
Kent Inge Kristiansen, Jan Tore Rønningen – Krister Sætre

Ute: Rune Gulliksen, Pål Martinsen

Ole Eskild Dahlstrøm var mannen som skulle gi Hamars befolkning virkelig trua på NM-gull. Den første finalen var jevnspilt og preget av nervøsitet før den spektakulære senteren fjernet all tvil i tredje periode. To frekke mål betydde første stikk til Storhamar, og nå var alt press på Stjernen, en overraskende finalist i utgangspunktet.

2. NM-Finale 19.03.95
Stjernen – Storhamar 2-7 (0-3, 0-2, 2-2), 0-2 i kamper
Stjernehallen, 2083 tilsk.

1. Periode:
0-1 (3.15) Ole Eskild Dahlstrøm (Pål Johnsen, Tom Erik Olsen), 0-2 (12.30) Petter Salsten, 0-3 (12.58) Patrick Eide (Klas Forfang)

2. Periode:
0-4 (23.46) Martin Åhlberg (Erik Kristiansen), 0-5 (28.17) Dahlstrøm (Kristiansen) SH

3. Periode:
1-5 (42.46) Lars Håkon Andersen (Morten Finstad), 1-6 (44.11) Forfang, 2-6 (47.07) L.H. Andersen (Kyle McDonough, Finstad) PP, 2-7 (52.57) Dahlstrøm (Salsten, Tommy Larsen)

Skudd: 13-32 (5-12, 3-8, 5-12)
Utv: Stj. 5 x 2 min, SIL 5 x 2 min

Laget:

Jon-Hroar Nordstrøm – Peter Madach, Erik Kristiansen, Martin Åhlberg
Jan Karlsson, Jan Tore Rønningen – Krister Sætre

Ole Eskild Dahlstrøm fortsatte sitt korstog for å få kongepokalen til Hamar. I den andre finalen scoret han like godt tre mål, og var kampens klart dominerende spiller. Stjernenlegende Ørjan Løvdal lovte på forhånd at Storhamar skulle bli blåst bort av trøkket i Stjernehallen. I stedet var det hjemmelaget som ble blåst bort av et Storhamar som hadde truffet formtoppen. Tre mål i første periode var mer enn nok til å sette hjemmelaget ut på sidelinja, to til i midtperioden gjorde at folk begynte å tenke på å anskaffe champagne. To reduseringer i tredje periode var ikke i nærheten av nok for hjemmelaget og Storhamar svarte raskt begge gangene. Det lå gulleim i lufta på Hamar nå.

3. NM-Finale 23.03.95
Storhamar – Stjernen 6-1 (2-0, 4-1, 0-0), 3-0 i kamper
Hamar OL-Amfi, 6168 tilsk.

1. Periode:
1-0 (2.09) Martin Åhlberg (Erik Kristiansen, Carl Oscar Bøe Andersen) PP, 2-0 (4.44) Peter Madach (Kristiansen)

2. Periode:
3-0 (20.51) Pål Johnsen, 4-0 (26.56) Madach (Petter Salsten, Jon-Hroar Nordstrøm) PP, 5-0 (26.40) Tom Erik Olsen (Tommy Larsen, Salsten), 6-0 (29.29) Patrick Eide PP, 6-1 (33.45) André Manskov Hansen (Morten Finstad, Ørjan Løvdal) PP

3. Periode:
Ingen mål

Skudd: 32-15 (10-4, 14-8, 8-3)
Dommer: Tor Hansen, Sparta
Utv: SIL 7 x 2 min, Stjernen 8 x 2 min

Laget:

Carl Oscar Bøe Andersen Kent Inge Kristiansen- Patrick Eide, Petter Thoresen, Klas Forfang
Jan Tore Rønningen – Krister Sætre, Rune Gulliksen, Pål Martinsen

STORHAMAR NORGESMESTER! Storhamar tok sitt første NM-gull i overbevisende stil. Stjernen var tydelig godt fornøyd med å ha kommet til finale og ble et lett bytte for et Storhamar på vei mot det uunngåelige. 10 år etter gjennombruddet og gjentatte nedturer i sluttspill skulle det endelig lykkes. Endelig skulle også Erik Kristiansen kunne kalles Mester på ordentlig. Det var ikke mange tørre øyne blant rekordpublikummet da nummer 20 hevet sin aller første kongepokal 18 år etter debuten!

Selve kampen ble aldri preget av dramatikk. Martin Åhlberg tok kjøkkenveien etter bare to minutter og Peter Madach doblet ledelsen før fem minutter var gått. Deretter stilnet det av før de gule og blå satte i gang med festhockey og scoret fire ganger til i løpet av