Lør. 11.09.1982 Storhamar – Lørenskog 15-3 (6-1, 8-1, 1-1)
Søn. 12.09.1982 Storhamar – Manglerud Star 7-4 (2-1, 3-1, 2-2)
Tors. 16.09.1982 Storhamar – Furuset 2-9 (0-3, 1-5, 1-1)
Fre. 17.09.1982 Stjernen – Storhamar 7-2 (2-1, 1-1, 4-0)
Tirs. 28.12.1982 Storhamar – HC Dobel (Sve) 2-9 (1-6. 0-2, 1-1)

Storhamar – Stjernen 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)
Storhamar Ishall, ? tilsk.

1. Periode:
1-0 Ole Roberth Holmen, 1-1 Rick MacCallum

2. Periode:
1-2 Terje Pedersen, 2-2 Mikael Ståhl, 3-2 Erik Kristiansen, 4-2 Per Arne Kristiansen

3. Periode
5-2 E. Kristiansen

Storhamar imponerte i den første treningskampen og viste at de hadde 1. divisjonsnivået inne. Spesielt i midtperioden imponerte de blågule og satte Stjernen til veggs.

Treningskamp 27.08.82
Storhamar – Hellerup 4-4 (1-1, 1-1, 2-2)
Storhamar Ishall, ? tilsk

Scoringer:
Michael Ståhl 3, Morten Lillehagen

Storhamar sparte seg litt til den neste kampen mot Furuset og fikk bare uavgjort mot danske Hellerup. Micke Ståhl sparte dog ikke altfor mye på kreftene og scoret tre av målene.

Treningskamp 28.08.82
Storhamar – Furuset 6-3 (2-2, 2-1, 2-0)

1. periode:
1-0 (6.46) Øystein Tronrud, 1-1 (7.37) Audun Moum Larsen, 1-2 (12.55) Arne Bergseng, 2-2 (15.34) Claes Westberg

2. periode:
3-2 (23.21) Øystein Tronrud, 3-3 (30.36) Sven Lien, 4-3 (32.56) Erik Svendby

3. periode:
5-3 (55.22) Westberg, 6-3 (58.57) Ståhl

Storhamar fortsatte å overbevise i treningskampene. Seieren over seriefavoritt Furuset var både godt utført og velfortjent. Øystein Tronrud leverte en praktkamp og gjorde at forhandlingene om permanent overgang fra Lillehammer ble både mer prekære og viktige.

Treningskamp 03.09.82
Storhamar – Malung 5-5 (1-0, 1-3, 3-2)

Scoringer:
Erik Kristiansen 2, Øystein Tronrud, Michael Ståhl, Per Arne Kristiansen

Uavgjort mot div. 2-laget Malung var nok en positiv opplevelse for Storhamar. Bare ett år i forveien hadde de blitt overkjørt av samme motstander og tapt 10-2 på egen is. Erik Kristiansen viste igjen at formen var i anmars og var lagets klart beste spiller.

Treningskamp 05.09.82
Storhamar – Vålerengen 3-9 (1-3, 2-1, 0-5)

Scoringer:
SIL: Michael Ståhl, Øystein Tronrud, Morten Lillehagen
VIF: Bjørn Kolsrud 2, Arne Billkvam 2, Arild Larsen 2, Ilkka Kaarna, Matti Heikkilä, Espen Stålset

Kampen mot Vålerengen fikk Storhamar-skøytene godt ned på isen igjen. Etter å ha hengt med sånn noenlunde i to perioder ble de fullstendig overkjørt i tredje periode og minnet om hvor nivået lå i den øverste divisjonen.

Treningskamp 08.09.82:
Malung – Storhamar 5-7 (1-1, 3-3, 1-3)
Malungs Ishall, ? tilsk.

Scoringer:
Erik Kristiansen 3, Mikael Ståhl 2, Øystein Tronrud og Ole Roberth Holmen

I returmøtet mot Malung viste Storhamar at hjemmekampen langt fra var noe blaff. Denne gangen fikk de betalt for god sommertrening og orket mer enn motstanderen i tredje periode. Dermed ble det som ble ansett som en oppsiktsvekkende seier med hjem til Hamar. Erik Kristiansen var igjen den dominante skikkelsen og ordnet seg et hattrick.

Åpningscupen 1. runde 11.09.82:
Storhamar – Lørenskog 15-3 (6-1, 8-1, 1-1)

Scoringer:
Øystein Tronrud 3, Michael Ståhl 2, Olav Slåtlandet 2, Ole Arne Langdalen, Claes Westberg 2, Stein Yttereng, Ole Roberth Holmen, Erik Kristiansen, Glenn Ryberg

2. divisjonslaget Lørenskog ble ingen match for Storhamar. De kjørte på full gass i to perioder før de slappet av i tredje og sikret en lett passasje til 2. runde dagen etter.

Åpningscupen 2. runde 12.09.82:
Storhamar – Manglerud Star 7-4 (2-1, 3-1, 2-2)
Storhamar Ishall, 301 tilsk.

Scoringer:
SIL: Olav Slåtlandet 2, Erik Kristiansen 2, Morten Lillehagen, Ole Roberth Holmen, Øystein Tronrud
MS: Reijo Marjamaa, Cato Andersen 2, Trond Abrahamsen

Utv: SIL 10 x 2 min, 1 x 5 min, MS 11 x 2 min, 2 x 5 min

De fleste regnet med at det ville bli tøft mot MS. Det ble det forsåvidt også, men mest fysisk. Storhamar vant en rotete og hard kamp med god margin og tok seg til kvartfinale i cupen som ble arrangert for lag i 1. og 2. divisjon som en del av sesongoppkjøringa. Nok et bevis på at Storhamar var mer forberedt på 1. divisjon ved denne anledningen enn de forrige.

Åpningscupen 3. runde 16.09.83:
Storhamar – Furuset 2-9 (0-3, 1-5, 1-1)

1. periode:
0-1 Tom Huse, 0-2 Rune Molberg, 0-3 Bjørn Mathisrud

2. periode:
0-4 Knut Johansen, 1-4 Erik Kristiansen, 1-5 Huse, 1-6 Mathisrud, 1-7 Mathisrud, 1-8 Lars Bergseng

3. periode:
1-9 Rune Hansen, 2-9 Ole Arne Langdalen

Mot Furuset ble det bom stopp for de gule og blå. De vordende seriemesterne undervurderte ikke Storhamar denne gangen og tok en kraftig revansje for tapet i den første treningskampen.

Treningskamp 17.09.82:
Stjernen – Storhamar 7-2 (2-1, 1-1, 4-0)
Stjernehallen, ? tilsk.

Scoringer:
Claes Westberg, Erik Svendby

To kamper på to dager og to stortap viste Storhamar at det kunne bli tungt gjennom en lang sesong i 1. divisjon. Mot Stjernen orket laget lenge og holdt følge i to perioder før kreftene tok slutt for alvor.