Ons. 21.02.1973 Årvoll – Storhamar 5-5 (0-1, 1-4, 4-0)
Fre. 23.02.1973 Storhamar – Lillehammer 8-0 (2-0, 2-0, 4-0)
Fre. 02.03.1973 Spartacus – Storhamar 4-16 (2-5, 0-7, 2-4)

Storhamar – Spartacus 9-6 (1-3, 5-2, 3-1)

Scoringer:
Steinar Johansen 3, Morten Rakstad-Larsen 2, Ole Kr. Kristiansen, Erik Svendby, Finn Paulsen, Ole Roberth Holmen

Dommere: Jon Einmo og Jan Ekstrøm, Lørenskog

Spilleforhold: -1 grad og opphold

Spartacus var et lag Storhamar hadde knust i forrige sesongs kvalifisering. Kanskje hang det litt igjen, for de var ikke på hugget fra start og lå faktisk under 4-1 før de forsto alvoret. Da var det ikke snakk om saken og målene haglet inn bak gjestenes keeper. Overlevelse i 2. divisjon virket å skulle gå greit med tanke på at bare ett lag gikk ned.

2. kvalrunde 09.02.73:
Sinsen – Storhamar 4-6 (4-1, 0-3, 0-2)
Jordal Amfi, ? tilsk

Scoringer:
Steinar Johansen 2, Svenn Rakstad-Larsen, Jan Sindre Larsen, Ole Roberth Holmen

Igjen tok det tid for Storhamar å komme i gang og igjen sto det 1-4 før laget våknet. Det gikk imidlertid bra denne gangen også og ny kontrakt ble på det nærmeste sikret her.

3. kvalrunde 13.02.73
Lillehammer – Storhamar 4-6 (1-0, 1-3, 2-3)

Spilleforhold: -3 grader og litt snø

Det ble spennende, om ikke så velspilt, på Stampesletta. Storhamar så ut til å ha tatt taket i kampen flere ganger, men Lillehammer kom tilbake hver gang. Da Storhamar fikk med seg to kjappe scoringer på slutten var det imidlertid ikke mer snakk om saken!

4. kvalrunde 16.02.73:
Storhamar – Årvoll 7-6 (3-0, 0-4, 4-2)

Scoringer:
Steinar Johansen 3, Bjørn Nyhus 2, Jan Sindre Larsen, Erik Svendby

Spilleforhold:  -8 grader og opphold

Nedrykksserien ble en ren parademarsj for Storhamar. Den fjerde seieren av fire mulige ble sikret i en dramatisk kamp mot Årvoll. En tilsynelatende trygg tremålsledelse etter første periode ble til underlege etter to minutter. I tredje periode toppet Storhamar laget og fikk et visst overtak selv om kampen svingte fram og tilbake. Erik Svendbys fulltreffer på slutten besørget imidlertid at poengene ble værende igjen på Hamar.

5. kvalrunde 21.02.73:
Årvoll – Storhamar 5-5 (0-1, 1-4, 4-0)
Årvollbanen, ? tilsk

Scoringer:
Steinar Johansen 2, Jan Sindre Larsen 2, Knut Ivar Berger

Spilleforhold: +5 grader og opphold

Det var liksom dømt til å være spennende når Storhamar og Årvoll møttes. Storhamar så ut til å ha avgjort det hele greit med 5-1-ledelse etter to perioder, men så sprakk det litt i tredje. Uten rutinerte Svenn Rakstad-Larsen og Kjell Åge Furuholt ble det litt panikk da hjemmelaget begynte å hente inn og til slutt fikk de også med seg poenget.

6. kvalrunde 23.02.73:
Storhamar – Lillehammer 8-0 (2-0, 2-0, 4-0)

Scoringer:
Knut Ivar Berger 2, Steinar Mikkelsen 2, Erik Svendby, Steinar Johansen, Ole Kr. Kristiansen, Morten Rakstad-Larsen

Spilleforhold: -2 grader og opphold

Etter å ha slitt mot Lillehammer noen sesonger ble det skikkelig fest på Storhamarbana denne fredagskvelden. Gjestene ble utspilt etter alle kunstens regler og det eneste som manglet var enda litt bedre uttelling slik at man kunne fått tosifret!

7. kvalrunde 02.03.73:
Spartacus – Storhamar 4-16 (2-5, 0-7, 2-4)
Furusetbobla, ? tilsk

Scoringer:
Steinar Johansen 5, Knut Ivar Berger 3, Ole Roberth Holmen 2, Svenn Rakstad-Larsen 2, Jan Sindre Larsen 2, Ole Kr. Kristiansen, Morten Rakstad-Larsen

Storhamar avsluttet sesongen med stil. Anført av femmålsscorer Steinar Johansen knuste de Spartacus og vant nedrykkspulja. Etter kampen gikk turen til Elverum hvor de skulle spille oppvisningskamp i forbindelse med Grundsetmart’n!