Seriekamper | Treningskamper| Statistikk

Serie: “Hedmarksligaen” Plass: 7.

Storhamar var inne i sitt tredje år, men ishockeysporten var fremdeles under oppbygging både i Hamar og på Innlandet generellt. Ishockeyforbundet var ivrig på å hjelpe klubbene i gang og de ledende innlandsklubbene, Storhamar og Lillehammer, fikk spesialoppfølging. For andre år på rad ble en egen serie igangsatt for de hvor de spilte kun hjemmekamper mot juniorlagene til de bedre Oslo-klubbene. (Det har vist seg vanskelig å finne info om den første sesongen av prosjektet, men vi vet at SIL startet med jumboplass). Med tre poeng på de to siste seriekampene og avlysning av den siste mot Lillehammer rykket Hamar-laget en plass opp denne gangen.

Ishockey var sporten som skapte virkelige mannfolk!

Det var en prosess på gang for å få disse klubbene inn i det ordinære seriesystemet men også en aksept for at de trengte tid til å bygge seg opp både organisasjonsmessig og sportslig. Både Storhamar og Lillehammer besto av en god del svært unge spillere og dessuten hadde ingen av de spilt hockey i mer enn maks tre år. Samtidig med dette ble satsing også andre steder i regionen stimulert. Klubber i og rundt Hamar, i Elverums-regionen og på Toten var under opprettelse og skulle sammen med de to pionerene danne grunnlaget for en lokal tredjedivisjonsserie den kommende sesongen. Informasjonsmøter og instruksjon for trenere og ledere ble avholdt flere ganger både på Hamar og andre steder. Prosjektleder Rolf Kirkvaag sr. kunne fortelle at “Ishockey var sporten som skapte virkelige mannfolk!”

I løpet av sesongen fikk Storhamar møte et par av de nye klubbene i form av Stange og Elverum, men hovedvekten lå på motstand fra Oslo som var med på å utvikle de. De trøblet en del innledningsvis i serien, men mot slutten kom det noen sterke resultater i form av uavgjort mot Hasles juniorer og en fin seier mot Furuset junior. Vi må anta at også Lillehammer ble slått, uten at vi finner noe resultat fra kampen da Storhamar i allefall passerte naboen og kom seg opp på nest siste-plass i serien.

Høydepunktet i sesongen ble dog kampen mot toppserielaget Sinsen i romjula. Storhamar ble forsterket med ikke mindre enn tre landslagsspillere og kunne by på skikkelig topphockey. Mildvær i dagene før jul og påfølgende snøvær holdt på å ta knekken på drømmekampen, men intens jobbing like til ribba ble satt på bordet julaften reddet isen og kampen. Storhamar tapte 1-8, men gjorde likevel en god figur.

Diverse statistikk:

Flest mål PA Johansen/SR Larsen6
Flest kamper på rad med mål Flere 2
Lengste seiersrekke Vant ikke to på rad
Lengste tapsrekke (07.02.-21.12) 4