58-59 | 59-60

På femtitallet ble selve grunnlaget for det vi kjenner i dag lagt. Grunnlaget for ishockeygruppa i Storhamar IL, grunnlaget for Hockeybyen Hamar! Det startet offisielt i 1957 da klubben holdt sitt konstituerende årsmøte 18. mars, men da hadde man allerede holdt på og prøvd seg fram i fem år. Idéen ble født på Vinter-OL i Oslo i 1952 og i de kommende årene handlet mye om å skaffe seg det mest grunnleggende som utstyr, bane og til og med klubbtilhørighet.

Det var nemlig ikke noen selvfølge at det skulle blit SIL, men da den store ildsjelen og pådriveren i “Kakken” Finborud fikk nyss om det så han det som en mulighet for å holde fotballgutta sine i sving vinterstid. Dessuten var holdningen i byens andre klubber heller lunken. Det begynte som smått å gå seg til med bane og utstyr i 55-56 og da kom også de første kampene i gang. I første rekke treningskamper, men i 1956 ble det også deltakelse i junior-NM. Storhamar hadde ikke nok seniorer til å melde seg på i seriespillet, men NIHF var opptatt av å holde satsingen oppe i innladet og laget dermed en serie med juniorlag fra Oslo, samt SIL og Lillehammer. Derfor er alle kamper på femtitallet registrert som uoffisielle i seniorsammenheng.

I 1957 kom også den første skikkelige bana med riktige mål og høye vant. Klubben hadde allerede jobbet godt med rekruttering og grunnlaget var lagt.