AK Bars Kazan (Russland)

Det russiske storlaget var vertskap da Storhamar tok seg til semifinale i Continental Cup høsten 1999. Storhamar fikk merke at de hadde med en motstander av svært høyt nivå og måtte se seg slått 5-0. Takket være at Jonas Norgren reddet 60 skudd ble resultatet sånn noenlunde greit. Da SIL møtte dem var de regjerende russiske mestere. Siden den gang har de etablert seg som topplag i KHL og vant Gagarin Cup både i 2009 og 2010.

Alexander Smirnov har vært trener for begge klubbene


Avangard Omsk (Russland)

Storhamar dro fram en av sine største internasjonale prestasjoner da de greide 2-2 mot Avangard Omsk i Sheffield høsten 1999. Scenen var første kamp i Continental Cup kvartfinalen, en turnering hvor russerne hadde vunnet bronse sesongen før. Selv om de var relativt nyetablerte i toppligaen i Russland var de en svært sterk motstander og var nummer fire på tabellen og hadde spillere som Maxim Sushinsky og Ravil Yakubov. Uavgjortresultatet satte Storhamar i stand til å ta seg videre til semifinalen.


Dragons de Rouen (Frankrike)

Storhamar skulle ha møtt laget fra Gange-Rolvs normannerstad to ganger. Det ble imidlertid med en da isen i hallen deres smeltet før de skulle møtes den andre gangen og kampen ble avlyst. Dermed er SILs 5-2-gevinst fra møtet i Mikkeli høsten 2001 det eneste oppgjøret mellom de to. Rouen er en gammel traver både i toppen av fransk hockey og i Europa. Det hjemlige sluttspillet har blitt vunnet 14 ganger siden 1990 og Continental Cup ble vunnet i 2012 og 2016.


Dukla Trenčín (Slovakia)

Storhamar gikk på et litt uheldig tap mot de rødgule slovakene i den første kampen i CC-semifinalen i Düsseldorf i 1998. Det endte 1-2 etter at SIL hadde brent en rekke sjanser og håpet om avansement ble betraktelig svekket. Historisk sett var Dukla kjent fra den tsjekkoslovakiske toppserien og senere som en dominerende klubb i Slovakisk liga etter at landet ble delt.


Düsseldorfer EG (Tyskland)

Düsseldorf var et passelig nivå 2-lag da de tok i mot Storhamar som arrangør av semifinalen i Continental Cup i 1998. Dessverre leverte SIL en av sine svakere forestillinger i Europa og røk på et lite flatterende 7-4-tap som sende dem hodestups ut av turneringen. I kommende sesonger etablerte Düsseldorf seg som et topplag i DEL og vant flere titler, hjulpet blant andre av Tore Vikingstad, Trond Magnussen og Tommy Jacobsen.


Genéve-Servette (Sveits)

Den godt bemidlede sveitsiske toppklubben ble realt satt på plass i den magiske reisen som ble Storhamar til del i CHL høsten 2015. 3-0 seieren i Sveits fikk folk til å sperre opp øynene over hele hockey-Europa. 5-1 hjemme ei uke senere sendte SIL til sluttspillet i prestisjeturneringen. Tross en rik historie og gode forutsetninger har laget fra den internasjonale byen syd-vest i Sveits til gode å vinne sluttspillet.


HC Minsk (Hviterussland)

Klubben fra den hviterussiske hovedstaden besøkte Hamar i semifinalen av Continental Cup 2000. De tok ledelsen i åpningskampen, men etterhvert vant Storhamar ganske greit med 5-2. De røk også mot London Knights og VIF og dro hjem uten poeng. Året etter skiftet de navn til Keramin Minsk og i 2008 gikk de konkurs etter å ha eksistert i bare ti år.


HPK Hämmeenlinna (Finland)

Storhamars første tur ut i Europa tok dem til det sentrale Finland og byen som i svensketida het Tavastehus. HPK hadde endt som nummer fem i den finske ligaen året før og røk ut i semifinalen av sluttspillet, men kom likevel med i Europacupen. Storhamar leverte en bra kamp mot dem, men måtte se seg slått 3-0 til slutt og med det gikk finnene videre til finalespillet. Lagene møttes til treningskamp på Hamar høsten etter, men da ble det verre. Et skaderammet Storhamar ble knust 11-1!


HV71 (Sverige)

Jönköpingsklubben var i gang med forsvaret av sitt første svenske mesterskap da de besøkte Hamar på førjulsvinteren 1995. Det var Storhamars debut i en internasjonal turnering og første gang man møtte en anerkjent europeisk storklubb til offisiell kamp. Svenskene vant som forventet, men bare med 3-1. Siden gjennombruddet har laget lagt til ytterligere fire svenske mesterskap. Lagene møttes også i en treningsturnering i Ljungby i 1996. Da vant HV 6-3.

Peter Madach har spilt for begge klubbene


Jukurit Mikkeli (Finland)

Storhamar og finske lag har aldri vært noen spesielt heldig kombinasjon. Heller ikke klubben fra 2. nivå av det finske ligasystemet skulle være overkommelig. I en ren finale om avansement fra kvartfinalen på Jukurits hjemmebane ble Storhamar slått 5-1 i en kamp hvor man kunne tålt et tomålstap og enda avansert. Først i senere år har klubben fra Karelen funnet seg en plass i den øverste finske divisjonen.


HC Košice (Slovakia)

I likhet med Storhamar og HV71 hadde Košice vunnet sitt første nasjonale mesterskap som kvalifiserte dem til semifinalepulja i Europacupen på Hamar i 1995. Det så meget lovende ut for de gule og blå da Ole Eskild Dahlstrøm satte inn ledermålet etter bare 32 sekunder, men etterhvert viste slovakene at de hadde et høyere nivå og vant 3-1. Klubben fra stålbyen had senere etablert seg som en av de fremste klubbene i hjemlandet og vunnet tittelen sju ganger

Henric Höglund har spilt for begge klubbene


Kölner Haie (Tyskland)

Haiene fra Köln har i “alle år” vært å regne med i toppen av tysk hockey. Versjonen Storhamar fikk møte to ganger i EHL høsten 1997 var intet unntak med spillere som Corey Millen og Bruno Zarillo i troppen. Storhamar hang sånn noenlunde med hjemme, men tapte 3-2. I bortekampen skremte fysiske tyskere vannet av SIL og vant lett 5-1. Den kampen huskes nok best i Storhamar-kretser for den legendariske fighten mellom Ari Turpeinen og den tidligere NHL-busen Sergio Momesso. I skrivende stund (2017) har Köln åtte tyske mesterskap og har vært i finalen ytterligere åtte ganger


Lada Togliatti (Russland)

Storhamar leverte en svært sterk kamp laget fra bilbyen da de møttes i semifinalen i Continental Cup i Kazan før jul i 1999. Rett nok vant russerne 5-3, men de ble en jevn forestilling hvor SIL viste styrke. Lada har for det meste holdt til midt på tabellen i de forskjellige russiske ligaene, men har også to titler fra midten av 90-åra.


Les Ducs d’Angers (Frankrike)

Storhamar stiftet bekjentskap med den vestfranske klubben i Continental Cup i Sheffield høsten 1999. Det ble en ganske enkel 6-0-seier i det man antok skulle være en ganske betydningsløs kamp. Da hjemmelaget senere på dagen slo Omsk med akkurat riktig margin holdt det imidlertid til avansement!


Les Gothiques de Amiens (Slovakia)

Det ble ansett som en prestasjon da Storhamar slo Amiens i den avgjørende kampen i kvartfinalen i Continental Cup 1998. Franskmennene hadde hjemmebane og greide seg med uavgjort, men møtte et heltent SIL som viste godt nivå og som stakk av med seieren 4-3. Goterne fra Somme har vunnet det franske mesterskapet to ganger, inkludert den sesongen disse to lagene møttes.


London Knights (Storbritannia)

Møtet med ridderne fra metropolen ved Themsen huskes for alle de feil tingene. Storhamar var allerede utslått av CC-semifinalen de arrangerte i 2000 da de tapte med utrolige 1-9 mot britene. Et resultat som sørget for at Knights gikk videre til finalen på bekostning av VIF på bedre målforskjell. Lagene møttes også i uoffisielle omstendigheter i London vinteren 2003. Da vant hjemmelaget 8-4 i Ahearne Trophy.

Mikael Tjälldén har spilt for begge klubbene


Milano Vipers (Italia)

Vipers var ett av flere forsøk på å etablere hockey i fotball og motebyen Milano. De hadde voldsomme budsjetter og gikk for å etablere seg blant de aller beste i Europa. På denne reisen kom de til Hamar og Continental Cup semifinale i 2004. Storhamar sjokkerte dem innledningsvis og rev til seg en 2-0-ledelse, men måtte til slutt se seg slått 5-2. Noen etablering i toppen ble det ikke for klubben som ble oppløst i 2008 etter ti år og fem italienske mesterskap.


Neman Grodno (Hviterussland)

Neman var allerede etablert som toppklubb i Hviterussland da de to møttes i den siste betydningsløse kampen i CC-semien i Kazan i 1999. Kampen endte 2-2 og var en ganske røff affære. Selv om de i dag lever litt i skyggen av KHL-laget Dynamo Minsk gjør de det likvel skarpt i sin hjemlige liga og har vunnet denne seks ganger. I 2015 vant de også Continental Cup.


Nijmegen Tigers (Nederland)

Tross at de var en dominerende klubb i sin hjemlige serie var ikke Nijmegen noen stor trussel for SIL da de møttes i Continental Cup i 1998. Selv om Storhamar hadde en heller dårlig dag på jobben vant de 6-4 og burde vunnet mye klarere. Klubben gikk konkurs i 2003 og ble erstattet av Nijmegen Devils.


Polimir Novopolotsk (Hviterussland)

De helgrønne fra bandybyen nordøst i Hviterussland fikk ett poeng i gave av SIL da de møttes i Europacupen i 1996. Storhamar dominerte kampen stort, men evnet ikke omsette sjansene sine. I stedet scoret de et sørgelig klønete selvmål og måtte ta til takke med 1-1. Polimir hadde sin gyldne tidsalder på denne tida og vant sine to eneste mesterskap i 1996 og 1997. De spiller fremdeles i toppserien under navnet Khimik-SKA.


Red Bull Salzburg (Østerrike)

Med økonomisk støtte fra energidrikk-giganten som har gitt dem navn hører klubben hjemme i toppsjiktet i Europa hva finansielle muskler angår. Det så ikke ut til å ha allverdens betydning da Storhamar feide dem ut av CHL høsten 2015 med to meget sterke seire i sekstendelsfinalen. 3-1 i Mozarts hjemby ble fulgt opp med 3-2 hjemme og sjokkavansement! RBS har vunnet det østerrikske mesterskapet sju ganger siden 2007.


HK Riga 2000 (Latvia)

Klubben fra den latviske hovedstaden ble etablert med mål om å dominere hjemlig liga. Det gjorde de også og vant tittelen fire ganger. Mot Storhamar fant de imidlertid ingen glede og måtte se seg slått to ganger på to forsøk. Storhamar vant hele 6-2 i Continental Cup i Mikkeli i 2001 og fulgte opp med 2-1 i Rouen i 2002. Riga 2000 prøvde seg etterhvert også i den hviterussiske ligaen, men i forsvant fra kartet i 2009 da de ble sammenslått med Juniors Riga som farmerlag for Dinamo Riga i KHL.


VEU Samina Feldkirch (Østerrike)

Feldkirch satset knallhardt for å bli best i Europa på slutten av 90-tallet. Det klarte de også i 1998 da de gikk hen og vant hele EHL! Med spillere som Bengt Åke Gustafsson og Thomas Rundquist tapte de bare en kamp i turneringen og det var på Hamar! Geir Svendsberget presenterte seg for sitt nye hjemmepublikum med hattrick da SIL vant 3-1 på en uforglemmelig kveld. I returkampen ble det imidlertid 0-3-tap i Vorarlberg. Suksessen stoppet opp da øknominen sviktet og i dag holder klubben det gående på nivå to i Østerrike.


SC Bern (Sveits)

En av de riktig store klubbene i mellomeuropeisk hockey besøkte Hamar i EHL-debuten i 1997. Dette ble Mika Rautios store gjennombrudd da han reddet straffe først i slutten av overtida og deretter fire til i straffekonken slik at SIL vant 2-1! Returkampen gikk i mektige Allmendstadion i Bern, som for en gangs skyld bare var drøyt halvfull (men likevel var det 9000 tilskuere der!). Den tapte Storhamar 4-1, men begge lag var allerede utslått. Tommy Larsen scoret sitt eneste internasjonale mål i den kampen.


Scottish Eagles (Storbritannia)

Storhamar rakk såvidt å møte skottene i Continental Cup høsten 2002. Bare noen få uker etter at de to møttes i Rouen gikk klubben konkurs. De var en veletablert klubb i britisk hockey, men etter at de måtte flytte fra hjembyen Ayr til utkanten av Glasgow gikk det dårlig. Dårlig gikk det også for Storhamar som tapte kampen 2-1 på unødvendig vis og misset avansement av den grunn.

Johan Åström har spilt for begge klubbene


Sheffield Steelers (Storbritannia)

Storhamar og Steelers fikk et ganske nært forhold etterhvert med supportere som besøkte hverandre og ymse kulturutveksling. De møttes første gang i Europacupen i Finland i 1996, da vant Storhamar 7-5 etter en herlig snuoperasjon. De møttes igjen i Continental Cup i Sheffield i 1999, den gang ble det 3-3. Lagene møttes også uoffisielt i Ahearne Trophy i 2003 og da fikk stålmennene revansje med 5-1. Steelers har vunnet det britiske mesterskapet 10 ganger og seriemesterskapet ni ganger.


Sokol Kiev (Ukraina)

Sokol har gjestet Hamar to ganger på sine Europa-turneer. De var den første motstanderen Storhamar hadde i en slik turnering i Europacupen i 1995. Den gangen overrasket SIL med å vinne 4-0. I 2004 var de tilbake i Continental Cup-semien. Igjen så det ut til å gå mot Storhamar-seier, men så utliknet ukrainerne i sluttsekundene. Sokol har i en årrekke vært den ledende klubben i Ukraina og gjorde seg også gjeldende i den sovjetiske ligaen.


Sparta Praha (Tsjekkia)

En av de mest berømte klubbene i europeisk hockey utgjorde drømmetrekningen da CHL-puljene ble satt opp våren 2015. Nesten 5000 møtte fram til hjemmekampen hvor det ble et hederlig 2-3-tap. Bortekampen ble en av de mest minneverdige i klubbens historie da de burgunder-kledte ble slått 2-1 i mektige O2 Arena foran nærmere 500 tilreisende Storhamar-fans! Klubben står med seks tsjekkiske titler, gikk til finalen den sesongen SIL møtte de og spilte finale i CHL den påfølgende sesongen


Stadion Liberec (Tsjekkia)

Da de to klubbene møttes i Continental Cup i 1998 var Liberec hjemmehørende i 2. divisjon i Tsjekkia. Begge lag var utslått før det møttes, men Storhamar tok likevel i etter to skuffende kamper og vant hele 6-2, blant annet etter en kanon fra Anders Kolbuholen. Senere har Liberec svingt seg opp og er i dag blant de bedre lagene i Tsjekkia hvor de nå spiller under navnet Bílí Tygři Liberec – “De hvite tigrene”.


Kazzinc Torpedo Ust-Kamenogorsk (Kazakhstan)

Kazakhstanerne besøkte Hamar i Continental Cup 2004. Deres beste år som totaldominante i den hjemlige ligaen var nok litt bak dem, men fremdeles var de sterke. De slo Storhamar 4-3 i den siste betydningsløse kampen i turneringen.

Jouri Leonov har spilt for begge klubbene


TPS Turku (Finland)

Det var til slutt den finske storklubben som skulle sette en stopper for Storhamars CHL-eventyr i 2015. Det så fryktelig lyst ut da SIL føk opp i 3-0-ledelse i den første perioden i Finland, men så skrudde hjemmelaget på og snudde til 4-3. Storhamar gjorde et ærlig forsøk på Hamar, men måtte se seg slått også der. TPS er mesterskapsgrossist i Finland og har levert en rekke NHL-spillere.

Alexander Smirnov og Petteri Nummelin har spilt for begge klubbene