Mange vil trolig ha fått med seg nyheten om at Steffen Thoresen er i ferd med å passere Pål Johnsen som den som har flest kamper i norsk hockey. I den forbindelse har nok også en del stusset over at tallene som presenteres ikke matcher med de vi opererer med på denne sida og i Storhamar generelt. I sakene som er der ute står det å lese at begge nå står på 913 kamper i serie og sluttspill, mens Pål Johnsen i Storhamars adelskalender er oppført med 963. Hva er riktig?

Svaret er i grunn begge deler! I Storhamars adelskalender regner vi med alle offisielle kamper, altså serie, sluttspill/kvalifisering og diverse Europacuper (Europa Cup, Continental Cup, European Hockey League og Champions Hockey League). Om man trekker fra siste kategori står man igjen med kampene i norsk hockey, men også her blir det en diskrepans. Pål Johnsen står oppført i Storhamars adelskalender med 756 seriekamper og 179 sluttspillkamper. Totalt altså 935 kamper, som fremdeles er en god del mer enn de 913 som oppgis hos Eliteprospects som er kilden som brukes i nyhetssakene. For å få oppklart denne forskjellen må vi tilbake på 90-tallet og starten av Pål Johnsens karriere. Den gang var regelen at du måtte være på is for å få bokført kamp, kun reservekeeperen fikk bokført kamp uten å ha vært i aksjon. Denne regelen ble endret tidlig på 2000-tallet for hele ligaen, men Storhamar hadde allerede styrevedtak på at alle som hadde vært ombyttet og som sto på protokollen skulle få regnet kamp i forhold til interne jubiléer etc.

Et eksempel er sesongen 93-94 hvor Pål står med 13 seriekamper i de offisielle tallene, men 22 i klubbens egne. Den tida gikk man gjerne på færre spillere og det som i dag er fjerderekka gjerne ble mer som reserver som slapp til ved skader eller når kampene var avgjort. Dermed stemmer det at både Pål Johnsen og Steffen Thoresen har SPILT 913 kamper.

Vi gratulerer Steffen Thoresen med velfortjent plass på toppen av lista og blir ikke forundret om han passerer 935 før det er slutt heller!

Kategorier: Ukategorisert