<< | Get-Ligaen | Tabell | Sluttspill | Treningskamper | Statistikk | Overganger

Serie: 2. plass i Get-Ligaen, Sluttspill: Finale, Trener: Alexander Smirnov

Kanskje den mest utrolige sesongen i Storhamars historie. De hang ved livet så vidt det var, hjulpet av gruppen Fattige Fettere som gikk inn med penger og kompetanse gjennom sommeren. De kunne dog ikke gi noen garantier for videre drift etter jul og starten var heller skral rent sportslig. Skader og tunge bein førte til fem tap på de seks første kampene. Det hele kulminerte med et fryktelig 1-9-tap i Stavanger. Inn kom Patrik Bäärnhielm og Jacob Berglund og derifra var det nesten bare stang inn resten av sesongen. Folk likte det de så og strømmet til Amfien i rekordantall. Storhamar pushet mot toppen og tok til å utfordre Oilers om serieledelsen framover mot jul. Romjulskampen mot Vålerenga trakk ufattelige 7109 tilskuere og de gule og blå nærmet seg toppen med en 4-2-seier. Frammøtet i kampene denne høsten reddet klubbens eksistens og vårsesongen bød på tittelkamp. Med Christian Larrivée tilbake i storform var laget svært potent offensivt. En solid defensiv med en svært god Andrew Engelage i mål sørget i sin tur for at det ble lite baklengs. Det holdt ikke helt inn i serien, men i sluttspillet kom nye muligheter.

Der holdt det akkurat ikke, men da laget kom hjem til Hamar utpå natta ble de likevel tatt i mot av et par tusen mennesker på Stortorget!

Før sluttspillet ble Dragons-navnet og drage-logoen droppet til fordel for det gamle, ærverdige SIL-merket. I kvartfinalene mot Lillehammer ble en parademarsj hvor Hamar-folk invaderte Kristinshall i stort antall og sørget for at det nærmest ble fire hjemmekamper. Sparta yppet seg i semifinalen, men ble slått tilbake på dramatisk vis gang etter gang. Tre ganger ledet de med både to og tre mål. Samtlige ganger kom Storhamar tilbake og vant! Da Sparta til slutt knep en kamp betød det bare en ekstra hjemmekamp med 5000 mennesker på tribunee. I sin første finale på sju år møtte SIL Stavanger Oilers. Den suverene seriemesteren var storfavoritt, men fikk nok å jobbe med mot sultne Hamar-gutter. Kamp seks på Hamar måtte vinnes, det var også Pål Johnsens siste kamp etter en lang og ærerik karriere i klubben. I en emosjonell kamp foran godt over 6000 tilskuere ble det seier 2-1 og en kamp sju i Stavanger. Der holdt det akkurat ikke, men da laget kom hjem til Hamar utpå natta ble de likevel tatt i mot av et par tusen mennesker på Stortorget!

Diverse statistikk (inkl. sluttspill):

Flest poeng Christian Larrivée 94
Flest mål Joakim Jensen 35
Flest assist Christian Larrivée 59
Flest kamper på rad med poeng (28.12.-19.02.) Eirik Skadsdammen 14
(06.03.-24.03) Christian Larrivée 14
Flest kamper på rad med mål (18.01.-12.02.) Christian Larrivée 6
Lengste seiersrekke (02.12.-11.01.) 9
Lengste tapsrekke
(13.09.-27.09.) 5
Poengfordeling H/B* 45/50
Poeng pr. runde* 13/19/23/23/18
Tot. antall tilskuere 110 172
Tilskuersnitt 3672
Høyeste tilskuerantall (VIF 30.12.) 7109
Laveste tilskuerantall (Frisk 25.09.) 1511

*Kun seriekamper